Ucena

Dakle, Srbi neka se pakuju iz BiH i idu preko Drine, a oni koji se smatraju Bosancima neka ostanu.

Tako bi nekako izgledalo tvoje pravilo primijenjeno na bosanske Srbe.

shiptari su u srbiji manjina
srbi u bih konstitutivan narod
nema veze s vezom
da ne spomijemo shto ste vi baznijanci brozova izmishljotina kad je od veroispovesti napravio nacionalnost

shiptari su u srbiji manjina
srbi u bih konstitutivan narod
nema veze s vezom
da ne spomijemo shto ste vi baznijanci brozova izmishljotina kad je od veroispovesti napravio nacionalnost

Dobro, uzmimo onda kao primjer Hrvatsku, tu su bili manjina ali su insistirali na simbolima, jeziku, pismu, itd.

Eh, zaboravih reci, bilo je Bosnjaka i prije bravara, a evo hvala Bogu ima ih i poslije njega.

Poslednja izmena:
pa eto srbe su sve proterali shto pobili hrvati
onda znachi treba mi da pobijemo milion shiptara a ostale da proteramo da se ugledamo na hrvate i sve OK
isti princip
a da....i josh da izigravamo zrtve i progonimo preostale prezivele albance koji nam umaknu da su teroristi

Da ne bi otisli na Oluju i ostale vremenske nepogode, da se lagano vratimo na pocetak.

Dakle, po kojem osnovu neka grupa ima pravo isticati nacionalne simbole, a druga nema? Konstitutivnost tu nije dovoljan razlog, dakle i manjine koje nisu konstitutivne imaju pravo na svoje simbole, jezik, pismo, itd. Koji su drugi razlozi?

Sta god moje bozanstvo obozavano Ceda mislio ja ipak mislim da Siptari nisu drzavotvoran narod i da nece uspeti da "uzmu" ni Kosovo a kamoli Preševsku dolinu (ovde sam napravio lapsus pa sam naknadno izmenio :D ).

A pohvaljujem aktivnosti kockalonea svaka mu cast. Cak je i u Tureky otisao iako mu tamo nema prodje :)

A sad ... ovi iz Preseva mislim da krse prava srpske nacionalne vecine u Srbiji :D

Ma da dignemo zid... pa nek se poguse tamo...

Poslednja izmena:
Dobro, uzmimo onda kao primjer Hrvatsku, tu su bili manjina ali su insistirali na simbolima, jeziku, pismu, itd.

Eh, zaboravih reci, bilo je Bosnjaka i prije bravara, a evo hvala Bogu ima ih i poslije njega.

Baki...i u Hrvatskoj su bili konstitutivni narod.....tako da .....los pokusaj...recimo u Sloveniji su manjina...tamo nisu konstitutivni narod bili....

Ja sam za to da nacionalne manjine imaju jednaka prava koja Srbi imaju u maticnim drzavama tih nacionalnih manjina. :)

A ako to nije po Ustavu onda Ustav treba menjati. Dakle reciprocitet.

Sto ce reci treba sto pre izolovati Siptare na kosovu a prema Siptarima u Srbiji primeniti sva gradjanska prava koja imaju Srbi na Kosovu. :)

Demokratski i pravedno, europejski. :)

Невероватно да тврдиш да је шиптарима матична држава КиМ и да Срби треба да имају права у својој држави као да су национална мањина :dontunderstand: :thumbdown:

Baki...i u Hrvatskoj su bili konstitutivni narod.....tako da .....los pokusaj...recimo u Sloveniji su manjina...tamo nisu konstitutivni narod bili....

Bili su u SR Hrvatskoj. U Republici Hrvatskoj nisu bili konstitutivan narod.

@tema

Glupost je to što traže Albanci iz Srbije.
Ako obavljaju društvenu ili političku djelatnost na nivou države, ne mogu koristiti druge simbole osim one koji su službeni u državi za koju obavljaju djelatnost.
Ako rade na nivou općine ili regije, mogu istaknuti nacionalne simbole ukoliko predstavljaju većinu, ali JEDINO uz službene državne simbole.

Невероватно да тврдиш да је шиптарима матична држава КиМ и да Срби треба да имају права у својој држави као да су национална мањина :dontunderstand: :thumbdown:

Naravno da Srbi treba da imaju prava kao što imaju nacionalne manjine. Da je tako Srbi bi sada imali više prava u svojoj matici od nacionalnih manjina. Sada se toliko govori o pravima nacionalnih manjina, dok iste imaju veća prava od samih Srba.

Naravno da Srbi treba da imaju prava kao što imaju nacionalne manjine. Da je tako Srbi bi sada imali više prava u svojoj matici od nacionalnih manjina. Sada se toliko govori o pravima nacionalnih manjina, dok iste imaju veća prava od samih Srba.

Прихватам као шалу пуну ироније :mrgreen:

Back