Ubrzan rad srca

Nedostatak kondicije srcanih misica dovodi do brzog zamora koji sa oseca kao preskakanje ili podrgtavanjem srca.Setnjom ili kakvom drugom aktivnoscu se mogu znatno ublaziti simptomi,stim da se u tim aktivnostima srce ne preoptereti. Pokvareni zubi isto tako mogu dovesti do izumiralj...ili truljenja nekih delova zalisaka, jer bakterije koje se nalaze u pokvarenom zubu...iako taj zub ne boli su uzrocnici srcanih tegoba. u Svakom slucaju saveti interniste su od vitalnog znacaja kako ce se tok lecenja odvijati uz saradju kardiologa.

NIsta mi nisu rekli vise,samo da idem na ultrazvuk srca a to se ceka bog zna koliko :(
Да ли ти тахикардију имаш у мирном стању, рецимо при седењу...
Колико је откуцаја срца у минути?
Да ли постоје ситуације које ти појачавају тахикардију?

Да ли ти тахикардију имаш у мирном стању, рецимо при седењу...
Колико је откуцаја срца у минути?
Да ли постоје ситуације које ти појачавају тахикардију?

Ja ne znam kako su mi to nasli,nisu mi nista ni rekli samo da idem na ultrazvu,a znam da uvek kad merim pritisak onaj aparat pokaze otkucaje srca do 80 max,mozda su mi otkucaju samo tamo na EKG malo skocili pa su muslili da imam tu tahikardiju

Ja sam imao ubrzan rad srca. Uvijek oko 90-95 otkucaja u min. Medjutim, jednom sam imao napad, 140 otkucaja i zavrsim na hitnoj. Uzrok je bila stitna zlijezda.
Lijekovima sam sve doveo u normalu, mada, tablete za stitnjacu cu piti dozivotno izgleda!

Ja ne znam kako su mi to nasli,nisu mi nista ni rekli samo da idem na ultrazvu,a znam da uvek kad merim pritisak onaj aparat pokaze otkucaje srca do 80 max,mozda su mi otkucaju samo tamo na EKG malo skocili pa su muslili da imam tu tahikardiju
80 откуцаја није тахикардија..
Да ниси ти мало "плашљив" када одеш код Др , па ти се неуровегетативни систем узнемири..
То би онда била DNV - Дистонија неуровегетатива...

Уради тај УЗ срца... сигурно ће бити у реду..:)
После тога нећеш ни обраћати пажњу на 80 откуцаја срца у минути ( нормално је око 72)

Moguce da su otkucaji tamo kad sam isao na EKG malo skocili pa su zato mislili da imam takihardiju...
pritisak mi je bio prekjuce kad sam merio 130/80 valjda.
Питах те да ли си се мало уплашио на прегледу, имао трему.?
Ако јеси, нормално је да ти рад срца буде мало убрзан..

Pa mozda sam se malo uplasio skinuo sam majcu a malo je bilo hladno...moracu ponovo da radim EKG kakav crni ultrazvuk ko ce da ceka na to.
Пре тог ЕКГ-а , нека ти неко у кућним условима измери пулс..

Па...опште је познат синдром ''белих мантила''. :D
Глорина вероватно си управу, момак се мало узбудио и ето тахикардије. ;)

Видиш Софија...
Синдром "белих мантила" и још се и смрзао...
Битно је да је свестан да се уплашио и смрзао..
Биће тај пулс у реди..сигурно.. :)

Dzabe ja kuci kad merim puls uvek je oko 70-80 ali danas sam opet bio na EKG tamo mi je puls 100 dali su mi lekarsko uverenje za vozacku dozvolu sa ogranicenjem na 2 godine :( kad uradim ultrazvuk i vide da to nije nista patoloski sta god to znacilo dace mi na 5 god..

Dzabe ja kuci kad merim puls uvek je oko 70-80 ali danas sam opet bio na EKG tamo mi je puls 100 dali su mi lekarsko uverenje za vozacku dozvolu sa ogranicenjem na 2 godine :( kad uradim ultrazvuk i vide da to nije nista patoloski sta god to znacilo dace mi na 5 god..

Да ли си ти некада пре ове ситуације радио ЕКГ у некој установи...?

Eh... previse se svi opustimo... jedemo svasta i ne radimo fizicki dovoljno... Ali najgore je kada je genetski nesto neminovno. Treba nesto vezbati - sto kazu: bolje spreciti nego leciti.
Nije ni cudo sto postoji predmet fizicko u skolama - to je vreme kada se organizam celici - treba trcati (razvijati hrskavicu za posle da ima da se trosi) i vezbati sve da se muskulatura ojaca - pa i unutarnji organi - kao sto je srce.
Moramo nekako naterati sebe da posvetimo vise vremena fizickim akrivnostima - nema izgovora obaveza itd. - zdravlje je zdravlje (najbitnije!).

( kad uradim ultrazvuk i vide da to nije nista patoloski sta god to znacilo dace mi na 5 god..
"Да није патолишки" дословно значи ,да убрзан рад срца није последица счаног обољења...
Jesam u toj istoj u decembru 2010 bilo je tu negde na granici normalnog pa su me pustili
Одради и УЗ...
Кажи кардиологу да ти је код куће број откуцаја око 80 и да си увек мало под тремом када си на прегледу...
Нека има у виду..
Што више података, тачнија дијагноза...

evo ja kod kuce uvek ispod 50 otkucaj srca , i pritisak u normali , cim sam kod doce puls ode na preko 110 i pritisak isto u tri lepe . Dok nisam kupio onaj merac mislio sam da mi nesto nije uredu sa srcem

Pozdrav svima,

Ja povremeno imam problema sa ubrzanim u usporenim radom srca. Naime, uradio sam gotovo sve moguce analize, i osim Hiatus Hernije sve ostalo je u redu. Cak,uskoro treba da operisem nos ( devijacija) i sve nalaze koje sam izvadio su uredni ( internista je kazao da tako dobre nalaza nije odavno vidio). Medjutim, prije neko vece,sjedeci za racunarom poceo sam osjecati jaku nelagodu u predjelu lijeve strane rebara ,gotovo odmah ispod pazuha. U pocetku nisam obracao paznju, a onda je pocelo da me steze, nekako vuce ...istovremeno sam poceo da osjecam malaksalost i nekakvo lagano gubljenje svijeti ako tako mogu reci. Napipao sam puls, na vratu, i jedva sam cuo otkucaje ...koji su ,misljenja sam , bili nepravilni ..cas duzi, cas sporiji ..itd. Mislim da nisam ustao sa stolice,onesvijetio bih se.
Kada sam ustao sa stolice, i malo se protegnuo, odradio lagano razgibavanje , osjetio sam da srce ubrzava okucaje ( pravilni otkucaji ) i da ih sada jasno mogu cuti .. da bi se nakon 4-5 minuta situacija stabilizovala. Osjecao sam slabost u nogama, i trenutnu pospanost , kao i umor ..iako sam prije toga odspavao 2 sata.
Inace, prilicno vremena provodim za racunarom. Konkretno, tada sam bio 2h za racunarom( ne brojeci rad na poslu ) , bez posebnog pomjeranja. Nepravilno sam sjedio, nagao sam se naprijed ( imam 8-9 kg od optimalnog) , i noge u koljenima su mi bile savijene , gotovo do kraja.
Inace da napomenem, zbog hernije jedem cesce ,i ovog puta je proslo nekih 3 -4 sata od poslednjeg jela. Da, popio sam kuvanu kafu , i za racunarom sam radio nesto stresnije stvari, od uobicajenog.

Poslednijh nekoliko godina su bile jako stresne za mene,koristio sam neke jednostavne ljekove ...i to u minimalnim dozama ( jer su mi tako ljekari preporucili). Nemam problema sa snom, povremeno me boli donji i srednji dio kicme ,zbog rada na racunaru. Fizicki nisam aktivan, nekih 3 mjeseca ..inace sam dnevno trcao 4-5 km .

Pitam se ,da li je konkretna situacija od stresa, nervoze ..ili zbog nedovoljne cirkulacije krvi ?
Jednom godisnje odem na kontrolu kod kardiologa ( cisto preventive ), i poslednjeg ljeta ... osim EKG , doktor nije htio da me pregleda( ultrazvuk) ,jer kaze da nema potrebe da mi dodatno naplacuje.
Unaprijed hvala na vasem misljenju.

Back