Убод Крпеља

jeste, to znaci da nije bio zarazen

- - - - - - - - - -

pa ja tek sada vidim, postala sam najgora kuckarka :)

Надам се да је тако. Још ми само треба кљукање антибиотицима у недоглед :confused:

Што се паса и крпеља тиче, ми смо пробавали све и свашта док нисмо почели да користимо Бајерове огрлице. Цена је мало јача, али раде посао у потпуности. Од момента када се ставе на пса све буве, крпељи и остала чуда се разбеже и нема их наредних годину дана!

Хвала. Један од ретких смислених одговора :)

Убодено место се сада, после пар дана, једва познаје. Да ли на основу тога можемо да закључимо да сам добро прошао и да крпељ није био заражен? Нигде не могу да пронађем податак о томе шта се догађа од скидања крпеља, па до појаве оних црвених, концентричних кругова. Да ли у случају убода зараженог крпеља кожа све време буде црвена и осип се само шири или се првобитно црвенило увек повуче, па се поново појави после 7, 10 дана? Укратко, да ли је смиривање коже на убоденом месту добар знак?

Jeste dobar znak ali do pojave crvenih koncentričnih krugova ne mora da dođe kada je u pitanju lajmska bolest. Treba da obratiš pažnju na temperaturu tela, glavobolje, bol u zglobovima i ukočenost vrata u naredna 2-3 meseca.

Back