Ubijen novinar u Nigeriji

• Začetnik teme Začetnik teme Ihlas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ihlas

Ističe se
Banovan
Poruka
2.160
Ubijen novinar u Nigeriji
Radio-televizija Srbije – pre 2 sata 54 minuta

Zakarija Isa, zaposlen u nigerijskoj tv stanici NTA, ubijen je ispred svoje kuće u gradu Maiduguri, pošto se vratio iz džamije, izjavio je agenciji AFP svedok Malam Musa Džafaru.

Ukoliko se potvrdi da su za ovaj zločin odgovorni pripadnici Boko Harama, što u prevodu znači "zapadno obrazovanje je zabranjeno", to će biti prvi put da su članovi sekte ubili novinara, navela je agencija Rojters.

Nigerijske vlasti optužuju ovu sektu za skoro svakodnevne napade na policiju, vojsku, istaknute verske ličnosti. U poslednje vreme i novinari su se našli na meti Boko Harama koja zahteva širu primenu šerijatskog zakona u Nigeriji.

Boko Haram je preuzela odgovornost i za napad na sedište UN u Abudži u avgustu, kada su poginule 24 osobe.

Mislim da ovo nije dobro i da Nigerijski muslimani moraju biti uzdrzani od bilo kakavih napada.Imam utjesak da ce se Nigerija podijeliti na muslimanski i Krscanski dio a to mozda ne bi odgovaralo muslimanima jer muslimani zele islamizirati cijelu Nigeriju.Mislim da bi bilo bolje kad bi se zajednicki zivjelo i kad bi muslimani i Krscani nasli zajednicki jezik da usklade odnose i da se poalko krene u jedan novi zivot.Prema popisu u Nigeriji zivi 50% Muslimana i 50% Krscana tako da je drzava podijeljena izmedju muslimana i Krscana i osudjujem napad Boko Haram jer nije stvar u bojkotu Zapada nego je stvar u tome da se odlazi u Dzamiju i da se klanja a ubijeni novinar je upravo dolazio iz Dzamije.

Mislim da ovo nije dobro i da Nigerijski muslimani moraju biti uzdrzani od bilo kakavih napada.Imam utjesak da ce se Nigerija podijeliti na muslimanski i Krscanski dio a to mozda ne bi odgovaralo muslimanima jer muslimani zele islamizirati cijelu Nigeriju.Mislim da bi bilo bolje kad bi se zajednicki zivjelo i kad bi muslimani i Krscani nasli zajednicki jezik da usklade odnose i da se poalko krene u jedan novi zivot.Prema popisu u Nigeriji zivi 50% Muslimana i 50% Krscana tako da je drzava podijeljena izmedju muslimana i Krscana i osudjujem napad Boko Haram jer nije stvar u bojkotu Zapada nego je stvar u tome da se odlazi u Dzamiju i da se klanja a ubijeni novinar je upravo dolazio iz Dzamije.
Muslimani i Krscani u Nigeriji su u dobrim odnosima...

Back