Ubijen 13-godisnjak na Kosovu

Nije tacno. Ja i ti nikada necemo biti na istoj strani. Previse je ideoloskih razlika da bismo bili na istoj strani. A onaj ciji si komentar procitao, e on jeste na istoj strani kao ti.

Naravno da nismo na istoj strani. Ne daj Bože da jesmo. Ja to ne bih živ podneo od sramote.

A, jel', ti si kao neki mondijalista, i nisi nacionalista i patriota? Daj, Ademe, ne znamo se od juče.

Ponasanje policije je uvek isto, kada ide da hapsi osumnjicene. Znaci nema kucanja, nema "izvinite" nema... E sad sto neko od toga pravi novinarsku vest a enko ne, to je druga prica.

Jeste, to su radili srpski policajci po šiptarskim kućama, i to rade sada šiptarski po srpskim. Ja sam svojevremeno vršio pretresa po muslimanskim kućama u Bosni, tražeći skriveno oružje, i nikada nisam iza sebe ostavio nered i haos. Prosto za tim nema potrebe. Svako ko kaže da ne može da se tako izvrši detaljan pretres, laže. Možda izgubiš 5 minuta više, ako ne izbacuješ sve napolje iz ormara, ali ne ispadaš stoka.

Jeste, to su radili srpski policajci po šiptarskim kućama, i to rade sada šiptarski po srpskim. Ja sam svojevremeno vršio pretresa po muslimanskim kućama u Bosni, tražeći skriveno oružje, i nikada nisam iza sebe ostavio nered i haos. Prosto za tim nema potrebe. Svako ko kaže da ne može da se tako izvrši detaljan pretres, laže. Možda izgubiš 5 minuta više, ako ne izbacuješ sve napolje iz ormara, ali ne ispadaš stoka.

Moze i tako, licno mislim da se nakon takvog pregelda sotavlja iza sebe nesto ljudski. Mada su takvi primeri retki. Dolazis kod osobe koja je opasna, uslovno receno, i nemas vremena za pristojnost.normalno je da iza sebe ne smes sotavljati posledice zemljotresa, ali je "razumljivo" malo "primitivnosti"
Inace sve ovo govorim sto se jednom policija pojavila na mojim vratima trazeci neku budalu koja je silom prilika zivela u istoj zgradi kao i ja, govorim o vremenu od pre rata. Iako sam im rekao da ne zivi u mom stanu nego sprat vise, odgurnuli su me i upali u stan kontrolisuci stan, a tada mi je zena bila trudna i zaista se uplasila. Tek nakon sto su se uverili da nije tu, a nije bio ni u svom stanu, jedan mi se na brazaka izvinio i rekao da se oni ne mogu izuvati kada ulaze u kucu gde se moze ocekivati da ce dobiti metak. Kasnije sam razmisljao o tome, i... inace doticni policajci su bili Srbi.

Back