Ubi ga od batina da postane najbolji sportista

Mislim da nisi potpuno shvatila moje poimanje "boljeg". Dopushtam sebi da generalizujem da svaki chovek voli svoju slobodu izbora, i da ne zeli da je izgubi ni u kom smislu.
Pravim veoma bitnu razliku oko toga shta mene ispunjava duhovno i shta je ono od chega zivim, ali ne idem ni u jedan ekstrem. Nikad ne bih radila ono shto ne volim, i izmedju ostalog zato i studiram.Celog zivota sam htela da studiram neshto shto ima veze sa enterijerom, nameshtajem, ili arhitekturom. Upisala sam fax koji je spoj onog shto volim, i onog shto moze da mi se isplati.
Naravno, pored toga sam imala 15 hobija sa kojim sam mogla da se bavim, i da izaberem idealistichki nachin zivota (da sviram u nekom bendu, da slikam...), ali nisam... jer time mogu uvek da se bavim u vidu hobija. To me ne bi nahranilo tokom zivota, a ni moju decu, verovatno ne bih mogla sebi da priushtim zivot kakav zelim, i ta opcija je otpala.
I da se vratim na filozofiju "boljeg"...Bolje je ono shto ti daje vecu slobodu izbora, ispunjava te duhovno, a ne uskracuje te materijalno. Spoj lepog i korisnog.

Nego...pocheli smo od ove izjave "Bolje da studira do 30-te nego da ne studira uopshte..."
Ja sam shvatila da zastupash stav kao i nekolicina forumasha da onaj ko ne zavrshi fax u roku ne treba da studira. Poshla sam od pochetne ideje da je taj neko vec upisao fakultet sa idejom da ga zavrshi i zbog xy razloga studiranje mu se usporilo. Zashto bi takav chovek bio loshiji struchnjak od nekog ko je zavrshio u roku? Zivot nekako uvek ima vishe mashte nego mi...
Ps. izvinjavam se ako izgleda da sam izvrnula ono shto si ti rekla. Ja sam ovde napisala tumachenje stava zbog kog sam pochela da polemishem na temi.

Back