UAE grade najveći tržni centar u BG

Po pravilu u Srbiji sto manje radis vise si placen.

Neki stakor u nekoj vladinoj agenciji ima 100 000, cata u posti koji se javlja na telefon ima 60k, prosvetari oko 40k a radno vreme im je 5-6 sati dnevno plus slobodni vikendi plus 3 neradna meseca godisnje, a neka pacena medicinska sestra sto radi po 10 sati i podize starce polomljenih kukova ima 35 000.

JBG.

- - - - - - - - - -

Зашто би пензионери даривали своју обезбеђену децу?

Ne znam, pitaj ih, Srbija puna darezljivih penzosa.

Da, to je jedno jako lepo pitanje.

Vidis, u osnovi, u Srbiji postoji milion ljudi koji zivi divno. Gotovo bajkovito. To su nekakvi ljudi koji ne rade nista, muz ima platu 90 000, zena 60 000, oboje su jedinci i imaju sve zive roditelje pa onda dobijaju fini procenat od 4 penzije. Imaju jedno dete koje je mazeno i pazeno kao oci u glavi. Imaju kola kupljena na lizing, nista besno, Chevrolet Aveo, Daciju, Skodu Fabiu ili neki odlicno drzeci polovan Megan, zive u stanu od 60m2 u jednoj od onih lepih novih zgrada sa PVC prozorima, imaju forma ideale namestaj.

Oni rade u nekakvim drzavnim institucijama, zavrsili su FON, saobracajni, ugurali su se u ministrarstva, poverenistva, agencije. Ili su IT strucnjaci, jer u iT-u ima nesto novca. Ili su neki privatnici osrednje velicine koji su stekli novac tako sto su im roditelji pocetkom 90ih ocerupali drzavne firme u kojima su radili pa poslali djecu u Bejograde da zapocnu novi zivot.

Tu su naravno i krupne ribe, mafijasi i oligarsi, ali njih ima procentualno najmanje.

U osnovi, sloj aparatcika, privatnika koji su stekli pocetni kapital cerupanjem. Paraziti, lopovcici, i poneki posten strucnjak.

Njih ima oko milion, i oni zive divno.

Ali da bi oni ziveli divno, neophodno je da vecno isisavaju preostalih 6 miliona.

Tako da u Srbiji imamo milion ljudi koji idu na more, u trzne centre, u kafane.

I 6 miliona koji se zivi raspadaju.

Manje-vise.

Odlican komentar, da se nadovezem:

Jednom sam slusao jednog eksperta za nekretnine u Venecueli na nekakvom kursu kada je rekao: "Venecuela ima skoro 30 miliona stanovnika od kojih su samo 40.000 bogatih (oko 0,15%) i SAMO ZA TE LJUDE vi treba da se usmertite da radite.....Druge ZABORAVITE, jer oni ni NE POSTOJE.....

90% bogatsva zemlje je u rukama ISPOD 1% ljudi

E, ZA NJIH Arapi otvaraju trzni centar, a ne za SVE ....

Jednom sam slusao jednog eksperta za nekretnine u Venecueli na nekakvom kursu kada je rekao: "Venecuela ima skoro 30 miliona stanovnika od kojih su samo 40.000 bogatih (oko 0,15%) i SAMO ZA TE LJUDE vi treba da se usmertite da radite.....Druge ZABORAVITE, jer oni ni NE POSTOJE.....

90% bogatsva zemlje je u rukama ISPOD 1% ljudi

E, ZA NJIH Arapi otvaraju trzni centar, a ne za SVE ....

Upravo tako. :ok:

Dodati cinjenicu da u Srbiji kupovnu moc jos uvek ima taj neki sloj aparatcika koji mesecno skupe oko 200 000 dinara, i dobijamo cifru od oko 10-13% gradjana Srbije koji mogu da kupuju u tim trznim centrima. Vecina njih zivi u Beogradu, procentualno, jer je u njemu sediste administracije.

Od 2 miliona Beogradjana, oko 200 000 zivi sasvim lepo.

Dovoljno da napune trzne centre, i kad ih ostane samo 20 000.

Mnogi od nas sve ovo sa EU smatraju teskim kretenizmom, jednim prodavanjem magle i sarenom lazom pa bismo se svakako radovali necemu sto sluti na neko vece mesanje Rusije u prilike na Balkanu.

Ne znam sto pravis takvo poredjenje.

Овде нема ЕУ, само УАЕ.

Али Руси ништа не раде и о томе се ради, зашто и они не праве тржне центре ?

Не ваља кад неко други прави, то је све зло, сотонизам и ренесанса.Да Рус ради, ах сперма на уши.

- - - - - - - - - -

Dodati cinjenicu da u Srbiji kupovnu moc jos uvek ima taj neki sloj aparatcika koji mesecno skupe oko 200 000 dinara, i dobijamo cifru od oko 10-13% gradjana Srbije koji mogu da kupuju u tim trznim centrima. Vecina njih zivi u Beogradu, procentualno, jer je u njemu sediste administracije.

Ево и Плаза у Крагујевцу.Сасвим лепо ради, а ни Б од Београда.

Postoji u Karakasu jedan izuzetno luksuzan trzni centar ("Sambil").

Tamo su sve frankicije najboljih svetskih kuca....

A cene - trnu zubi!

I UVEK JE PUN MUSTERIJA!

Isto tako ce biti i u Beogradu. :zskace:

Другови ''економисти''
сретни вам Божићни благдани.:bye:

Kome trebaju tolki trzni centri?

Samo se oni grade.

BTW gde ti je linak?

- - - - - - - - - -

Овде нема ЕУ, само УАЕ.

Не ваља кад неко други прави, то је све зло, сотонизам и ренесанса.Да Рус ради, ах сперма на уши.

- - - - - - - - - -

Al je zato Roda Centar propao ko mooda kroz pocepane gace, a u centru grada je.

Sad sluzi jedino ko besplatan parking :lol:

Kazu da ce da ga daju kinezima

Говориш као да су у тржним центрима све саме Праде, Картијеи или Трусардији а заправо је ту треш типа Теранова и Дајхман а то уопште није недостижно широким масама.

Овде нема ЕУ, само УАЕ.

- - - - - - - - - -

Ja ne vidim nista lose u tome da neko gradi soping mol iako smatram da maloprodaja ne bi trebala da bude u vlasnistvu nasih susJeda.
Svi mi Rusofili smatramo da samo Rusija moze doneti Srbiji spas i neko oslobodjenje od ove politicke ookupacije i rekao bih da je bezveze to porediti sa seksom i svrsavanjem.
Ipak se mi vodimo plemenitim patriotskim osecanjima.:znamiguje:z:lol:

Upravo tako: prodavace se roba na kojoj je najveca zarada, a ne koja je najboljeg kvaliteta.

Kapitalistu samo zanima PROFIT: ne znanima ga ni narod, ni kvalitet robe koju prodaje ni drzava u kojoj radi, ni politika ni NISTA.

Jedino ga zanima ZARADA!

I ni jedan stranac ne ulaze nigde, ako ne ocekuje da ce dobro zaraditi.

Ako mislite da ti Arapi to grade, a da nisu jako dobro proucili da li mogu dobro da zarade ili ne - ljuto se varate.

5000 puta su oni to okrenuli i obrnuli pre nego sto su JEDAN DOLAR ulozili.

Necete ih zahebati.

mozes li da mi preporucis neki od tvojih radova u kojima si obradio nesto od liberalnog kapitalizma?

ovo je presudno, po jedan takav strucnjak i takodje jedan slusaoc istog kalibra moraju po zakonu verovatnoce da se nadju na istom mestu u isto vreme,

Poslednja izmena:
Upravo tako: prodavace se roba na kojoj je najveca zarada, a ne koja je najboljeg kvaliteta.

Kapitalistu samo zanima PROFIT: ne znanima ga ni narod, ni kvalitet robe koju prodaje ni drzava u kojoj radi, ni politika ni NISTA.

Jedino ga zanima ZARADA!

I ni jedan stranac ne ulaze nigde, ako ne ocekuje da ce dobro zaraditi.

Ako mislite da ti Arapi to grade, a da nisu jako dobro proucili da li mogu dobro da zarade ili ne - ljuto se varate.

5000 puta su oni to okrenuli i obrnuli pre nego sto su JEDAN DOLAR ulozili.

Necete ih zahebati.
Pa naravno da ga zanima samo zarada i nista vise.Sta bi ga prilikom neke radne aktivnosti ili investiranja trebalo zanimati???Zarada dolazi kao rezultat nekog rada,aktivnosti,preduzenistva.Ona pokriva motiv zbog kojeg smo se uopste i upustali u tako nesto.

Inace,investicije kao sto je otvaranje shoping centara nece pomoci Srbiji da se izvuce iz krize.Investiranje u proizvodnju na tlu Srbije- to DA.

Ja bih samo da priemtim da je pre pola godine bila tema polo igraliste u Cacku ( eventualno i aerodom za sletanje velikih aviona).
Medjutim prestao je i Velja, ali i Vucko da pricaju o tome.
Sada nekakav trzni centar pa jos najveci. Sta znaci najveci? Najveci u Srbiji, na Balkanu u Evropi?

Nema nista od SNS-a,kao ni od SPS-a.Mi da imamo stranku koja zna sta treba da se uradi i preuzme sav taj kamen sebi oko vrata,ona bi se vec i pojavila.Ovako nam stranke vode ljudi bez dana rada u zivotu.Dacica sutra niko ne bi zaposlio kao novinara,Vucica kao pravnika u svojoj firmi,a Ceda dibidus nije za ama bas nikakav posao-zavrsio covek dramaturgiju misterioznije nego sto je kupio Fidelinku.To je nasa politicka elita,buducnost srpske politicke scene.Kada se uhvate bavljenja ekonomijom,tek ce se desiti ono sto se jos nigde nikada nije desilo.

Nema nista od SNS-a,kao ni od SPS-a.Mi da imamo stranku koja zna sta treba da se uradi i preuzme sav taj kamen sebi oko vrata,ona bi se vec i pojavila.Ovako nam stranke vode ljudi bez dana rada u zivotu.Dacica sutra niko ne bi zaposlio kao novinara,Vucica kao pravnika u svojoj firmi,a Ceda dibidus nije za ama bas nikakav posao-zavrsio covek dramaturgiju misterioznije nego sto je kupio Fidelinku.To je nasa politicka elita,buducnost srpske politicke scene.Kada se uhvate bavljenja ekonomijom,tek ce se desiti ono sto se jos nigde nikada nije desilo.

Dacic je pre desetak dana pricao kako mu je Donald Tramp cvrsto obecao da ce graditi hotel u Beogradu, ovaj Vucicev sheik stalno njesto obecava,
do sadea apsolutno nista nijue ispunjjeno, ali mi te sve price i obecanja nismo ni culi od sheika nego od Vucicevih tabolida.
Onaj ministar privrede ( Radulovic9 jedini je koji zvuci nekako obecavajuce, ali on ne pripada nijednoj partiji,a ja licno mislim
da nece ni 6 meseci izdrzati na toj funkciji.

Back