U trkama između Lucida i Tesle, jedan proizvođač električnih vozila je bio očigledan pobednik

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.801
Oba su električna vozila, tako da u trkama nije sagorevano gorivo na bazi ugljenika. Ali Plaid verzija Tesla Model S košta oko 125.000 dolara, a početna cena verzije Air na početku trke bila je 169.000 dolara. Tako da biste potrošili mnogo novca da posedujete jedan od ovih automobila.

Air ima blagu prednost u konjskim snagama u odnosu na Plaid. Lucidov EV dolazi sa do 1.111 konjskih snaga. Teslina kočija ima 1.020 konjskih snaga.

Ali Tesla je pobedio u tri od četiri trke.

To je akreditovano za Teslin „režim pokretanja“, koji pojačava ubrzanje modela S Plaid tako da može da ide od nule do 60 milja na sat za samo 1,99 sekundi. Naravno, ovo gubi snagu baterije i potrebno je nekoliko minuta da se pripremi za takvu vrstu performansi.

Air Dream Edition ubrzava od 0 do 60 MPH za oko 2,5 sekunde, ali to može učiniti bez čekanja. Jedina trka koju je Lucid pobedila usledila je kada je voditelj DragTimesa Bruks Vajsblat deaktivirao Teslin „režim pokretanja“.

Naravno, sve ovo može biti irelevantno za kupce koji odmeravaju kupovinu ili Teslu ili Lucid.

„Ako se pojavi automobil od 1.100 konjskih snaga, da li želite da vidite koliko je efikasan?“ Domaćin DragTime-a pita u snimku: „Ili koliko je brz?“

maxresdefault.jpg

Da, a i sav se trese. Kad tresnem 150 k za auto hoću da ništa ne osećam s puta.
Onda ti nisi vzio te trkalice.
Ja sam ih imao X i svaki se otimao kad das gas i u tome i jeste filing da ga krotis. Kad sam seo u tako skuplji Audi S4 i kad me provozao taj lik nista me nije dirnulo jer auto je samo isao i nista vise. Ge je ona otimacina sa volanom,bezanje s puta i slicno? Nemaaaa a to nije to.
Jesi ikad bio na trkama na 400m da vidis kako to tamo funkcionise?
Sve buka i deranje agregata a sta mislis da tamo ode ovako neki elektricni pa svi bi se smejali jer to nema nista u sebi tj nema duše.

Onda ti nisi vzio te trkalice.
Ja sam ih imao X i svaki se otimao kad das gas i u tome i jeste filing da ga krotis. Kad sam seo u tako skuplji Audi S4 i kad me provozao taj lik nista me nije dirnulo jer auto je samo isao i nista vise. Ge je ona otimacina sa volanom,bezanje s puta i slicno? Nemaaaa a to nije to.
Jesi ikad bio na trkama na 400m da vidis kako to tamo funkcionise?
Sve buka i deranje agregata a sta mislis da tamo ode ovako neki elektricni pa svi bi se smejali jer to nema nista u sebi tj nema duše.
Priznajem, nisam vozio i nije mi do trkanja. Zanima me udobnost i uživanje, a ne otimanje.

Ja se slazem da i ja vise nisam u filmu trkanja jer imam i neke godine ali luksuzne limuzine sluze za to ali kad uzmes nesto ovako jako to treba da ti pruzi osecaj da se boris sa zveri.
U ovim elekticnim stisnes gas pa sta ti Bog da i gde je tu filing i dokaz sposobnosti da si bolji vozac od ovog drugog sa kim se trkas?
Auto ti da sta ti da a kod ovih sa manulenim menjacem filing je kad ces da prebacis ,da li si prebacio kad treba pa si se zeznuo ili nisi,pa te vibracije pa otimanje volana a ovo danas je sve samo ne uzivanje u takvoj voznji.
Pa imao sam Golf ED30 sa DSG menjacem i isto das gas pa to ti je sto ti je. Jeste da se i taj otimao i bio sirov naspram ovih elektricnih ali nije mi to to dok ja ne menjam brzine.
Pisem o sportskim automobilima gde po meni jednostavno mora biti manuelni menjac. I ovi Ferari i Lambo modeli su automatici ali ja zaista tu ne vidim filing.
Zato isad izlazi novi model sa manuelcem ako imam dobru informaciju jer dosta je narodu nametanja neceg sto nije u skladu sa sportskim automobilom.

Dobro urađen auto tj sa dobrom čvrstom školjkom i dobrim vešanjem ide kao po šinama dok ovi fijati budženi jadni pa to samo skakuće i beži sa puta. To je čisto zlo za vožnju jer nikada ne znaš kako će mekana školjka da se uvrne i da te izbaci sa puta. Bukvalno glava u torbi. Vozio sam se više puta u onim puntićima sporting i sam sam ih vozio pa to je nedaj bože nikome. Imaš osećaj kao da si ping pong loptica i ti stalno moraš da koriguješ kretanje automobila. To je nekome zabavno meni vala nije.

Ja se slazem da i ja vise nisam u filmu trkanja jer imam i neke godine ali luksuzne limuzine sluze za to ali kad uzmes nesto ovako jako to treba da ti pruzi osecaj da se boris sa zveri.
U ovim elekticnim stisnes gas pa sta ti Bog da i gde je tu filing i dokaz sposobnosti da si bolji vozac od ovog drugog sa kim se trkas?
Auto ti da sta ti da a kod ovih sa manulenim menjacem filing je kad ces da prebacis ,da li si prebacio kad treba pa si se zeznuo ili nisi,pa te vibracije pa otimanje volana a ovo danas je sve samo ne uzivanje u takvoj voznji.
Pa imao sam Golf ED30 sa DSG menjacem i isto das gas pa to ti je sto ti je. Jeste da se i taj otimao i bio sirov naspram ovih elektricnih ali nije mi to to dok ja ne menjam brzine.
Pisem o sportskim automobilima gde po meni jednostavno mora biti manuelni menjac. I ovi Ferari i Lambo modeli su automatici ali ja zaista tu ne vidim filing.
Zato isad izlazi novi model sa manuelcem ako imam dobru informaciju jer dosta je narodu nametanja neceg sto nije u skladu sa sportskim automobilom.
Pa upravo zato što su oba na tom videu limuzine sam i stavio primedbu na treskanje. Onaj ko kupuje Ferari ili Lambo sigurno ne traži udobnost, ali ako neko kupi Mečku S ili auto koji želi da mu konkuriše (a Tesla to svakako želi sa S modelom) onda se tu mir u kabini očekuje i zapravo podrazumeva.

Iskreno, nemam želju ni za jednim od ta dva. Da imam te pare kupio bih Mercedes S s normalnim motorom.
Ја бих прво морао да пређем из стана у кућу... немам где да пуним та чуда.

Srbija je poprilično udaljena od električnih kola za generalnu populaciju. Za to je potrebna infrastruktura, prvenstveno stanice za punjenje.
Масовно коришћени електрични аутомобили подразумевају велику количину енергије која уместо бензина/дизела треба да буде струја. Нит' ми имамо пренос струје који то може да издржи, нити уопште производимо довољно за те проширене потребе.

А није ни штос направити још неки гасовод само да би се тиме правила струја за аутомобиле.

Back