U svetu instant brakova i ljubavi kako zavrsavaju oni staromodni

gost 359504

Primećen član
Poruka
745
U svetu instant brakova i ljubavi, ova priča iz Kalifornije će vam vratiti veru u večnu ljubav iz bajki. Don i Maksin Simpson su bili u braku 62 godine i umrli su držeći se za ruke, u razmaku od četiri sata.
Dve sedmice ranije Don je pao i slomio kuk. Završio je u bolnici gde mu se stanje pogorošavalo. Maksin je za to vreme vodila bitku protiv raka. Uprkos teškoj situaciji, samo su tražili da ih ne razdvajaju, pa ih je porodica smestila u jednu sobu.

"Stavili smo ih zajedno, krevet o kreveta. Baka bi se probudila, ugledala njega pored sebe i uhvatila ga za ruku, da zna da je on pored nje", ispričala je njihova unuka.
Tako su i umrli - zajedno, držeći se ruke, kao što su proveli protekle 62 godine braka.
"To je zaista čudesno. Prava ljubavna priča", navela je unuka Melisa, sa suzama u očima.
izvorr net pastadrugo

elem pokusajmo bez onog to je kalifornija tamo imaju para
i onog ma to su samo folirali 62 dine e i ono pu prvi
nego sta velite?

moji matorci ove jeseni slave zlatnu svadbu.kaze meni drugarica,ja sam jako ljubomorna na njih,oni ne prestaju da se smeju i da pricaju jedno sa drugim.
istina je da su to bila drugacija vremena,danas je tata pricao kako je pedesetih u dubrovniku isao u strnjiku da joj nabere saku kupina.danas nas mrzi da jedno drugome dodamo casu vode
ajd ti,ne,ajd ti....:roll:

Mislim da su oni "staromodni" brakovi,bili mnogo sigurniji,i sto je narocito vazno,u brak se ulazilo sa postenim namerama.Sada,cim u nekim novinama procitam,
da se ovaj ili onaj,glamurozno vencao,znam,da to nece biti dugog veka.Sada je brak,odnosno zakljucenje braka,poprimilo oblik drustvenog dogadjaja. "VIP" drustvo,
kako oni sebe sami nazivaju (bez ikakvog stvarnog pokrica),pravi od svadbe,drustveni dogadjaj,i to,na senzacionalisticki nacin.Vec mi je muka,od tih "POZNATIH"
supljoglavaca,kada teatralno,iz porodilista,u "specijalnoj" korpi,koja kosta tridesetak hiljada dinara,iznose bebu,kao da iznose Prestolonaslednika Britanske krune.
A sve to,za kratko.Najvise za godinu ili dve,i brak se raspada.Sto se tice "starleta",koje se udaju za "biznismene",to je najnoviji tip bracne prostitucije,protiv koje
je nasa puritanska javnost,tako ogorcena.

moji matorci ove jeseni slave zlatnu svadbu.kaze meni drugarica,ja sam jako ljubomorna na njih,oni ne prestaju da se smeju i da pricaju jedno sa drugim.
istina je da su to bila drugacija vremena,danas je tata pricao kako je pedesetih u dubrovniku isao u strnjiku da joj nabere saku kupina.danas nas mrzi da jedno drugome dodamo casu vode
ajd ti,ne,ajd ti....:roll:
Brak, mlad, star ima samo veze s mozgom samo ako sa svijim partnerom( dal bracni il nebracni) imas stalno pricu.
Sve ostalo moze da se okaci macku o rep. Godine starosti nemaju s tim nikakve veze.
Za mene je to osnovni postulat za uspesan brak.

izvorr net pastadrugo

i onog ma to su samo folirali 62 dine e i ono pu prvi
nego sta velite?

to meni lici na robiju. kada bih imala potrebu da je neko NONSTOP pored mene, da bih mogla da volim i budem voljena/da bih se osecala dobro, zabrinula bih se za moje zdravlje.
nije valjda poenta zivota samo da volimo i budemo voljeni, to se podrazumeva. svako nekog voli i svako je od nekog voljen osim pojedinacnih klinicki bolesnih slucajeva koji to nisu u mogucnosti da osete.

ali, izbor je na svakom, nista protiv toga. sto se mene tice, svi se drzite za rucice i tako po vasceli bogovetni dan !:)))

iz prakse znam da covek preokupiran partnerom polagano odustaje od svog zivota, nestaje, gubi se. ima i slucajeva privida da tako sve super funkcionise gde partneri rade zajedno srodan ili isti posao , pogotovo za svoju firmu, vremenom se kao homogenizuju u isto usmerenoj ideji/energiji i tako bude dok posao cveta. nakon toga ili usled kraha, pozdravi se sa zivotom! nema te nigde, ni u staklicima:/

cove, koliko god nekog da voli, ima vlastiti integritet, licnost koja mora da ima vlastiti prostor(!!) da bi mogla da se SUSRECE u ljubavi sa partnerom. kada dvoje ljudi, dvoje ljubavnika srastu jedno za drugo, peljajuci se po vas dan, tu osim navike niceg ne ostane, vremenom. takva jedna, dane kazem , cesto patoloska zavisnost, ubija iskre strasti i istinsku ljubav.

mada, sve je moguce, tekst je dosta shtur, tako da niti ocenjujem konkretan primer niti mogu/zelim da (o)sudim

meni to bas lepo da vidim
da su ljudi opstali tako i nastavili da se bore zajedno uprkos x nedaca koje zivot nosi
danas je sve vise stvari instant - prijateljstva, ljubavi, svakodnevnih promena i sve je nekako previse brzo da covek to usvoji i prisvoji...otud i toliko frustracija i pucanja, svodjenja na cist interes i tako.
drago mi da vidim i babu i dedu kad idu ulicom pa se drze za ruke, ili se onako penzionerski korak po korak vuku do pijace zajedno i tako...na kraju danas je izgleda ljudima lakse da bace kad se nesto pokvari, nego da rade na tome, popravljaju i unaprpedjuju....nego sto bi rekla linda kad je mogla glupa sneza mogu i ja, e pa tako i mi ostali :mrgreen:

drugacije su stare generacije jos ako se uzeli iz ljubavi onda se desavaju ovakve stvari

mi mladje generacije nemamo vise taj osecaj za filing tako vaspitani sve je za upotrebu sve hocemo i mozemo kad nam nesto vise ne treba ili bacamo ili menjamo
tako kad dodju i problemi u ljubavi bezimo od njih nastavljamo dalje, kad prebrodis neke stvari i imas emocionalnu inteligenciju to se tada sve poklopi

pastadrugo

Mora i to da se pomene, ali u obrnutom kontekstu, ekonomski jace zemlje imaju veci procenat razvoda. Baka i deka su usamljeni slucajevi, od deset brakova u Amerika sest se zavrsi razvodom, od cetiri koja guraju jedan brak je skladan... pitanje i za njega da li je.

dep7XIZ.png

Nekada nisu bili rijetkost. Danas jesu. I sve više će biti rijetkost.

uvek su bili retkost. znas zasto? zato sto je ranije vecinom "sreca" supruznika pocivala na precutkivanju i trpljenju, prigusenom nezadovoljstvu jer su to mahom bili aranzirani , od strane roditelja ugovoreni brakovi...ranije su se ljudi jos REDJE uzimali iz ljubavi nego danas.

danas bar sami biramo, svejedno cime, za koga cemo se udati/ozeniti

i naravno, kad. kad mi mislimo da to treba a ne kad nas za to uguraju u brak.

grozna, neponovila se vremena!!!!!

no eto, harmonicnih odnosa bilo i bice, najverovatnije u istoj meri, vazda :)
danas nas usrecuje nesto drugo, nista manje bitno :)

Back