У сусрет округлом столу о економији

kastelece

Aktivan član
Poruka
1.076

О стању у српској привреди и начинима изласка из кризе говоре истакнути економисти на округлом столу у организацији Двери.

Београд, 30.03.2011

• Да ли можемо избећи економски колапс?
  • Да ли смо већ у дужничком ропству?
  • Како изаћи на крај са привредним монополима?
  • Шта се заиста дешава са новчаном масом у Србији?
  • Како ће светска криза утицати даље на Србију?
На ова и на бројна друга суштински важна питања о стању у привреди Србије, као и начинима изласка из кризе и начинима избегавања економске катастрофе која нас очекује, покушаће да одговоре економисти и привредници, излагачи на округлом столу:

1. Проф. др Данијел Цвјетичанин
2. Проф. др Рајко Буквић
3. Проф. др Радован Кнежевић
4. Мр Никола Јовановић
5. Милорад Илић
6. Бранко Драгаш
7. Радивоје Огњановић
8. Миша Скулић
9. Данило Тврдишић

Oкругли сто ће бити одржан у петак, 1. aприла 2011. године, од 11 до 14 часова на Машинском факултету у Београду (Свечана сала број 211). Скуп је отворен за јавност а улаз је слободан.

Da li ce biti to snimano i pusteno npr. na You tube ili na neki tv-kanal,za nas koji nismo u Bg?Bilo bi zanimljivo cuti izlaganja pojedinih ljudi.Znam i doznao sam za okrugli sto i da ce svako imati 15 minuta da kaze sta ima u svom nekom uvodnom izlaganju,ali bih hteo da vidim ili da procitam sta je sve receno.Do sada nismo u Srbiji imali priliku da cujemo od nikoga na javnoj sceni,ekonomski model za izlazak iz krize,a to je danas ipak kljucno,da ne kazem presudno pitanje za zemlju i narod.Doduse,neki ekonomisti vec godinama upozoravaju na greske i posledice iz ucinjenih gresaka,medjutim,medijski ih zagusuju i nema pravog odjeka.Mislim da ce na pomenutom okruglom stolu biti receno nesto ipak znacajnije.Hvala unapred na informaciji.

Da li ce biti to snimano i pusteno npr. na You tube ili na neki tv-kanal,za nas koji nismo u Bg?Bilo bi zanimljivo cuti izlaganja pojedinih ljudi.Znam i doznao sam za okrugli sto i da ce svako imati 15 minuta da kaze sta ima u svom nekom uvodnom izlaganju,ali bih hteo da vidim ili da procitam sta je sve receno.Do sada nismo u Srbiji imali priliku da cujemo od nikoga na javnoj sceni,ekonomski model za izlazak iz krize,a to je danas ipak kljucno,da ne kazem presudno pitanje za zemlju i narod.Doduse,neki ekonomisti vec godinama upozoravaju na greske i posledice iz ucinjenih gresaka,medjutim,medijski ih zagusuju i nema pravog odjeka.Mislim da ce na pomenutom okruglom stolu biti receno nesto ipak znacajnije.Hvala unapred na informaciji.

http://www.dverisrpske.com/sr-CS/pokret-za-zivot-srbija/novosti/vesti/okrugli-sto-o-ekonomiji.php

Драги брате, биће сигурно на каналу Двери Српске на јутјубу:

https://www.youtube.com/user/DveriSrpske

Свако добро! Едвард

Okrugli sto je odrzan,pa evo kako je i sta je bilo otprilike:
Економија за живот Србије
Већ дуго година визија српског друштва и политички програми и стратегије који ту визију треба да операционализују се не доносе у Србији. Дугогодишња пракса да се идеје о друштвеном уређењу Србије некритички усвајају довела је до тога да је читаво српско друштво уређено применом стандарда који су апсолутно у несагласју са карактеристикама Срба као народа, као и друштва и државе које је српски народ изградио. Такође, ова пракса је довела до тога да данас практично уопште не користимо ресурсе знања и искустава који постоје у Србији и генерално међу Србима.....http://www.dverisrpske.com/sr-CS/za-dveri/miroslav-parovic/parovic-o-ekonomiji.php

Back