Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
У северној Бачкој је увек било пуно мешовитих српско-мађарских бракова.Не знам какво је данас стање у Сомбору али је и тамо било поприлично таквих бракова.
Ja mislim da je ovde ipak naduvavanje statistike u pitanju. Nekadasnje komunisticko 'bratstvo-jedinstvo' je danas zamenjeno demokratskom 'tolerancijom'...
Ja mislim da je ovde ipak naduvavanje statistike u pitanju. Nekadasnje komunisticko 'bratstvo-jedinstvo' je danas zamenjeno demokratskom 'tolerancijom'...
I ju i sta sad?
Pa sta i kod mene (Juzni banat) ima madjarsko-srpskih, srpsko-nemackih, nemacko-madjarskih, madjarsko-rumunskih, rumunsko-rusinski, madjarsko-ceskih itd...
pa cak i srpsko-hrvatskih brakova!
I ju i sta sad?
Pa sta i kod mene (Juzni banat) ima madjarsko-srpskih, srpsko-nemackih, nemacko-madjarskih, madjarsko-rumunskih, rumunsko-rusinski, madjarsko-ceskih itd...
pa cak i srpsko-hrvatskih brakova!
Ono sto zabrinjava je to sto deca iz takvih brakova mahom prestaju da se izjasnjavaju kao Srbi, vec se 'izdaju' za tzv. 'jugoslovene' ili 'vojvodjane'.
Nego, citao sam skoro da u Transilvaniji gde zivi 2 miliona Madjara ima jako malo mesanih brakova, jer se Rumunska Pravoslavna crkva tome protivi, tj. takvim brakovima daju blagoslov samo pod uslovom da npr. Madjarica koja hoce da se uda za Rumuna prvo prethodno predje u pravoslavnu veru, sto je po meni sasvim razumljivo...
to ovde nije slucaj, izjasnjavaju se po ''po'' ocu ono sto im je otac, tako se i oni izjasne, dobra stvar je sto deca iz takvih brakova znaju i madjarski, i srpski i rumunski (koji god mix bio)