U šta veruju lekari koji ne veruju vakcinama?

mora da postoji neka kombinacija koja može kod tebe da se primeni. Možda šetnje sa ovakvim pomagalima

Heavy Duty Folding Walker w/ Wheels CWAL0010B by Cardinal Health
Set N' Go Wide Height Adjustable Rollator RJ4718 by Lumex' Go Wide Height Adjustable Rollator RJ4718 by Lumex
Idem sa stakama,ali ne mogu daleko,jer ne mogu posle da se vrati.Sve ukupno 50-ak metara,a to nije dovoljno za mrsavljenje.Gde ovo sa tockicima,kod mene dobar nagib ispred zgrade.Ne bi me niko zaustavio do nekog parkinga,gde iza ima drveca.

Idem sa stakama,ali ne mogu daleko,jer ne mogu posle da se vrati.Sve ukupno 50-ak metara,a to nije dovoljno za mrsavljenje.Gde ovo sa tockicima,kod mene dobar nagib ispred zgrade.Ne bi me niko zaustavio do nekog parkinga,gde iza ima drveca.
ima takav i bez točkića.
A možeš nekako da se odvučeš gde je ravnije pa da tamo hodaš?
Uostalom, ti možeš na po malo. I povremeno da produžuješ šetnje.
Stalno mi pada na pamet ovaj tip. Ne znam da li razumeš engleski ali on je povredio kolena i posle se upropastio zbog nekretanja. Kad mu se smučilo, počeo je sa vežbama, prvo vrlo malo, onoliko koliko je mogao, a posle je povećavao, takodje po mugućnosti.

ima takav i bez točkića.
A možeš nekako da se odvučeš gde je ravnije pa da tamo hodaš?
Uostalom, ti možeš na po malo. I povremeno da produžuješ šetnje.
Stalno mi pada na pamet ovaj tip. Ne znam da li razumeš engleski ali on je povredio kolena i posle se upropastio zbog nekretanja. Kad mu se smučilo, počeo je sa vežbama, prvo vrlo malo, onoliko koliko je mogao, a posle je povećavao, takodje po mugućnosti.
Hvala ti Mito,stvarno sto pokusavas da mi pomognes,ali kolena i kicma nisu ni blizu isto.I sto je veliki problem kod mena,jer imam povredjene prsljenove u Lumbalnom delu i u vratnom.Veliko problem kod mene je sto od povrede diskusa,sto obicno dolazi do okostavanja prsljenova,kod mene je kontra.Prsljenovi se krzaju,je od L1 do S1 su mi otisli diskusi skroz i prsljenovi se krzaju,umesto tog okostavanja,Plus L4,kome je slomljno jedno parce kosti u unutrasnjem delu,je i uvrnut mnogo i otisao prema stomaku.Tako i prikljestio kicmenu mozdinu,koja meni stvara veliki problem.Tako nekada kada hocu da se okrenem oko svoje ose,cujem u usima sustanje,kao kad se covek okrece na asfaltu,a ono ima rizle.Tako se to cuje.Doduse ne cuju drugi,ali meni to dolazi inutra i strano je jezivo,a i vise puta jako bolno.Tako da mi je kretanje stvarno ograniceno sjroz.I Ortoped Hirurg,Reumatolog,Neurolog,Fizijatar,svi na svojim nalazima pisu strogo mirovanje,a ovaj ortoped hirurg mi je objasnio,da sto se manje krecem,duze cu ostati na stakama,necu pasti u kolica.I tako to traje dugo godina.Kako sam pocinjao sve manje da se krecem,tako sam poceo ida se gojim.Mada sam redukovao hranu do maksimuma,ali ne smem ni to jer pijem dosta lekova za razne probleme.

Hvala ti Mito,stvarno sto pokusavas da mi pomognes,ali kolena i kicma nisu ni blizu isto.I sto je veliki problem kod mena,jer imam povredjene prsljenove u Lumbalnom delu i u vratnom.Veliko problem kod mene je sto od povrede diskusa,sto obicno dolazi do okostavanja prsljenova,kod mene je kontra.Prsljenovi se krzaju,je od L1 do S1 su mi otisli diskusi skroz i prsljenovi se krzaju,umesto tog okostavanja,Plus L4,kome je slomljno jedno parce kosti u unutrasnjem delu,je i uvrnut mnogo i otisao prema stomaku.Tako i prikljestio kicmenu mozdinu,koja meni stvara veliki problem.Tako nekada kada hocu da se okrenem oko svoje ose,cujem u usima sustanje,kao kad se covek okrece na asfaltu,a ono ima rizle.Tako se to cuje.Doduse ne cuju drugi,ali meni to dolazi inutra i strano je jezivo,a i vise puta jako bolno.Tako da mi je kretanje stvarno ograniceno sjroz.I Ortoped Hirurg,Reumatolog,Neurolog,Fizijatar,svi na svojim nalazima pisu strogo mirovanje,a ovaj ortoped hirurg mi je objasnio,da sto se manje krecem,duze cu ostati na stakama,necu pasti u kolica.I tako to traje dugo godina.Kako sam pocinjao sve manje da se krecem,tako sam poceo ida se gojim.Mada sam redukovao hranu do maksimuma,ali ne smem ni to jer pijem dosta lekova za razne probleme.
očigledno si upao u vrzino kolo. Da li si probao nešto za dekompresiju kičme. Postoje takozvani dekompresioni stolovi gde te de fakto razvlače ko za vreme inkvizicije? Evo na brzinu sam našao jedan u Nišu, ali princip je uvek isti
https://arnicentar.com/dekompresijska-terapija-kicme/

A vidim ima i ovo
https://www.boloviuledjima.rs/dekompresioni-pojas-spinemax/

Jeste,ali odjakih bolova se pojavila jaka aritmija i ceste vrtoglavice.Sto se tice kilaze ne mogu je skinuti,jer se krecem na stakama i to veoma pomalo, tako da od toga nista nema,a vezbe nikakve ne smam da radim,jedino u bazenu,a bezen ne mogu dobiti zbog pritisaka.Problemi na sve strane,a ne resivi,jos treba da dozvolim da me onaj majmun Kon zarvara u kucni pritvor.E bas evo mu ga i njemu i svima u kriznom stabu,pa i vladi.
.
Ух, баш ми жао да си тако настрадао, али идемо даље, мораш да пресечеш круг у који си упао.

Прво, заблуда је да килажа не може да се смањи без кретања, логораши се нису много кретали па су били кост и кожа.

Тако да мислим да треба прво да кренеш са скидањем килаже. Смањићеш физичко оптерећење и притисак на срце.

Скоро сам негде видео дијету против кандиде и мислим да тиме пробаш или бар да то буде основа:

Dijeta za kandidu – hrana koju treba izbaciti

gazirane i negazirane sokove, alkohol, kafu, sirće i crni čaj
voće
žitarice i mahunarke
krompir i pečurke
korenasto povrće poput šargarepe i cvekle
mleko i mlečne proizvode (osim putera, jogurta i domaćeg kefira)
kečap i majonez
margarin i kvasac
suhomesnate i konzervisane proizvode, kao i svu industrijsku hranu
rafinisana biljna ulja

Dijeta za kandidu – dozvoljena hrana

meso i domaće sušeno meso
riba i morski plodovi
svo povrće koje raste iznad zemlje sem pečuraka
jaja
maslinovo, susamovo i laneno ulje, kao i masti
kurkuma i začinsko bilje
domaći kefir i jogurt
limun, avokado i zelene jabuke
supe
voda, limunada i čajevi
Read more https://www.dijeta.net/dijeta-za-kandidu/

Предлажем ти ову дијету јер је то ригорозна дијета за болест и тако дијету треба схватити јер је гојазност ипак болесно стање организма.

Има море рецепата и препорука на нету, па крени. Нема разлога да било шта чекаш.

Па да оздравиш што пре!

.

očigledno si upao u vrzino kolo. Da li si probao nešto za dekompresiju kičme. Postoje takozvani dekompresioni stolovi gde te de fakto razvlače ko za vreme inkvizicije? Evo na brzinu sam našao jedan u Nišu, ali princip je uvek isti
https://arnicentar.com/dekompresijska-terapija-kicme/

A vidim ima i ovo
https://www.boloviuledjima.rs/dekompresioni-pojas-spinemax/
Nema sta samo da se rade Implatati,ali su rizicni veoma L1i L2.Moze biti vecih problema nego pomoci.

.
Ух, баш ми жао да си тако настрадао, али идемо даље, мораш да пресечеш круг у који си упао.

Прво, заблуда је да килажа не може да се смањи без кретања, логораши се нису много кретали па су били кост и кожа.

Тако да мислим да треба прво да кренеш са скидањем килаже. Смањићеш физичко оптерећење и притисак на срце.

Скоро сам негде видео дијету против кандиде и мислим да тиме пробаш или бар да то буде основа:

Dijeta za kandidu – hrana koju treba izbaciti

gazirane i negazirane sokove, alkohol, kafu, sirće i crni čaj
voće
žitarice i mahunarke
krompir i pečurke
korenasto povrće poput šargarepe i cvekle
mleko i mlečne proizvode (osim putera, jogurta i domaćeg kefira)
kečap i majonez
margarin i kvasac
suhomesnate i konzervisane proizvode, kao i svu industrijsku hranu
rafinisana biljna ulja

Dijeta za kandidu – dozvoljena hrana

meso i domaće sušeno meso
riba i morski plodovi
svo povrće koje raste iznad zemlje sem pečuraka
jaja
maslinovo, susamovo i laneno ulje, kao i masti
kurkuma i začinsko bilje
domaći kefir i jogurt
limun, avokado i zelene jabuke
supe
voda, limunada i čajevi
Read more https://www.dijeta.net/dijeta-za-kandidu/

Предлажем ти ову дијету јер је то ригорозна дијета за болест и тако дијету треба схватити јер је гојазност ипак болесно стање организма.

Има море рецепата и препорука на нету, па крени. Нема разлога да било шта чекаш.

Па да оздравиш што пре!

.
Pa nemam ja kandidu.Za dotucak jedem Ovsene pahuljice,za uzinu prepecen hleb sa margarinom ili marmeladom,a za rucak skor sve sa malo hleba i male kolicine hrane.Ne veceravam.Mozda bi to sve izbacio sem dorucka,da mi bude sva tri obroka,ali pijem mnogo lekova i to je veliki problem.Lekovi traze podlogu u stomaku.

Pa nemam ja kandidu.Za dotucak jedem Ovsene pahuljice,za uzinu prepecen hleb sa margarinom ili marmeladom,a za rucak skor sve sa malo hleba i male kolicine hrane.Ne veceravam.Mozda bi to sve izbacio sem dorucka,da mi bude sva tri obroka,ali pijem mnogo lekova i to je veliki problem.Lekovi traze podlogu u stomaku.
Juce sam citala neku studiju o dijetama i kazu da kretanje nema mnogo
veze sa gojenjem ili slabljenjem ( kretanije i svez vazduh je zbog
drugih stvari neophodno) nego da je najvaznije koju hranu unosis.
Morao bi da batalis recimo takvu uzinu ( hleb, dzem i margarin)
i da umesto toga pojedes shaku oraha, badema, lesnika.
Za rucak jedi tonu povrca, probaj bez hleba ili stvarno sa jako
malo hleba.

Lekove nije loše uzimati sa jogurtom ili kiselim mlekom, npr.
Nemoj izbacivati obroke, uzimaj češće a manje sa što više povrća u svim oblicima.
Iako svi preporučuju limunadu ujutro, izvrsne efekte daje i kao napitak pred spavanje.
Nije lako uskladiti obroke kod jakih lekova koje mislim da su uglavnom zastupljeni kod tebe.
Maslinovo ulje oblaže sluznicu želuca, pa ne bi bilo loše da ga uzimaš ujutro
i kao preliv za sve salate.
Namirnice koje ubrzavaju metabolizam neka budu zastupljenije.
Dobar metabolizam je bitan u smanjenju kg.
Koliko sam shvatila, imaš i visok pritisak. Peršun je za mnoga šta dobar, a pri tom je i diuretik.
Možeš ga konzumirati u salatama, kao čaj od sušenog ili svežeg peršuna, kako lišća tako i korena.
Razumem problematiku i ne bih mnogo da tupim. Drži se ...

.
Знам да немаш кандиду и напоменуо сам да то треба да буде основа, а ти искомбинуј.

Избаци маргарин, хлеб и мармеладу! Ујутру узми путер и мало обичне соли, због електролита.

Нема пшеничног ништа, узми руски Тонус хлеб или Хроно хлеб који јесу нешто скупљи, али их нећеш потрошити пет, шест дана и дође на исто.

Никаква мармелада, шећер, мед и заслађивачи. Нема уља, само маст.

Проучи мало шта се ту предлаже и држи се тога за почетак и види какви су резултати.

Сваки дан на вагу и пиши, па евентуално коригуј шта треба, шта не треба.

0,3 мл чашица маслиновог уља ујутру решава много ствари и са желуцем и метаболизмом, буди упоран, немој сада да зајебаваш!

И да оздравиш што пре!!!

.

Juce sam citala neku studiju o dijetama i kazu da kretanje nema mnogo
veze sa gojenjem ili slabljenjem ( kretanije i svez vazduh je zbog
drugih stvari neophodno) nego da je najvaznije koju hranu unosis.
Morao bi da batalis recimo takvu uzinu ( hleb, dzem i margarin)
i da umesto toga pojedes shaku oraha, badema, lesnika.
Za rucak jedi tonu povrca, probaj bez hleba ili stvarno sa jako
malo hleba.
Jel ti mislis da to voce i povrce,a pogotovo sad u ovo vreme,kada je nikakvo,moxe da mi odoli saci lekova koje pijem tri puta na dan,neka bude za rucak,posto je to predlod za taj obrok.Probao sam ja te dijete,ali organizam ne moze da podnese te lekove koje pijem.Gubim snagu i kontrolu nad telom.

Lekove nije loše uzimati sa jogurtom ili kiselim mlekom, npr.
Nemoj izbacivati obroke, uzimaj češće a manje sa što više povrća u svim oblicima.
Iako svi preporučuju limunadu ujutro, izvrsne efekte daje i kao napitak pred spavanje.
Nije lako uskladiti obroke kod jakih lekova koje mislim da su uglavnom zastupljeni kod tebe.
Maslinovo ulje oblaže sluznicu želuca, pa ne bi bilo loše da ga uzimaš ujutro
i kao preliv za sve salate.
Namirnice koje ubrzavaju metabolizam neka budu zastupljenije.
Dobar metabolizam je bitan u smanjenju kg.
Koliko sam shvatila, imaš i visok pritisak. Peršun je za mnoga šta dobar, a pri tom je i diuretik.
Možeš ga konzumirati u salatama, kao čaj od sušenog ili svežeg peršuna, kako lišća tako i korena.
Razumem problematiku i ne bih mnogo da tupim. Drži se ...
Caj od lisnatog persuna i koristim,a sto se tice jogurta,vec sam pisao,da za dorucak koristim ovsene pahuljice,a posle popijem lekove i posle 10 min. moram da legnem u hrevet.Ako bi tako sto koristio za sva tri obroka,pa lipsao bih ko zna od kad.Drzao sam ja i te vece dijete sa vocem i povrcem,ali sam gubio kontrolu nad sobom,sto je jos gore.

.
Знам да немаш кандиду и напоменуо сам да то треба да буде основа, а ти искомбинуј.

Избаци маргарин, хлеб и мармеладу! Ујутру узми путер и мало обичне соли, због електролита.

Нема пшеничног ништа, узми руски Тонус хлеб или Хроно хлеб који јесу нешто скупљи, али их нећеш потрошити пет, шест дана и дође на исто.

Никаква мармелада, шећер, мед и заслађивачи. Нема уља, само маст.

Проучи мало шта се ту предлаже и држи се тога за почетак и види какви су резултати.

Сваки дан на вагу и пиши, па евентуално коригуј шта треба, шта не треба.

0,3 мл чашица маслиновог уља ујутру решава много ствари и са желуцем и метаболизмом, буди упоран, немој сада да зајебаваш!

И да оздравиш што пре!!!

.
Napisao sam dole sta me je snaslazilo posle jake dijete,a hleb ne mogu izbaciti,jer mi on jedini daje ukus hrani,a bez hleba ne mogu nista da jedem,jer mi je sve bljutavo i kao sto sam napisao dole dolazi do velike iznemoglosti tela od lekova ijakih bolova.Zar mislite da ja to nisam probao.

Caj od lisnatog persuna i koristim,a sto se tice jogurta,vec sam pisao,da za dorucak koristim ovsene pahuljice,a posle popijem lekove i posle 10 min. moram da legnem u hrevet.Ako bi tako sto koristio za sva tri obroka,pa lipsao bih ko zna od kad.Drzao sam ja i te vece dijete sa vocem i povrcem,ali sam gubio kontrolu nad sobom,sto je jos gore.

Oprosti. Retko mi se desi, ali eto, desi se da zaboravim koliko nam nisu potrebni "saveti". Oprosti ...:heart:

Oprosti. Retko mi se desi, ali eto, desi se da zaboravim koliko nam nisu potrebni "saveti". Oprosti ...:heart:
Ne svaka cast i hvala na pokusaju da mi pomognes.Sve je u njboljem redu,ali neke stvari ne mogu da se kontrolisu,sto mene najvise nervira,jer sam citav zivot bio vizljast,a onda se desilo to sto me je poremetilo skroz.Meni su se desavale posle te povrede najneverovatnije stvari od pronalaska dijagnoze do zakljucka.Bilo bi mnogo da to sad opisem.

Ne svaka cast i hvala na pokusaju da mi pomognes.Sve je u njboljem redu,ali neke stvari ne mogu da se kontrolisu,sto mene najvise nervira,jer sam citav zivot bio vizljast,a onda se desilo to sto me je poremetilo skroz.Meni su se desavale posle te povrede najneverovatnije stvari od pronalaska dijagnoze do zakljucka.Bilo bi mnogo da to sad opisem.

Svaka čast Tebi, jer nikad u tvojim postovima nisam osetila ono što bi kod mnogih sa sličnom dijagnozom. Bol je često nepodnošljiv.
Ti si jedan izuzetan Čovek. :kpozdrav:

Svaka čast Tebi, jer nikad u tvojim postovima nisam osetila ono što bi kod mnogih sa sličnom dijagnozom. Bol je često nepodnošljiv.
Ti si jedan izuzetan Čovek. :kpozdrav:
Hvala ti puno.To mi se desilo 23.07.2001.godine,znaci sad ceu Julu 20 godina i nijedan dan,ja nisam bio bez bolova,sto veoma jakih,do ne bas slabih.Primio sam Injekcija pored lekova,pa za dve cisterne sigurno,a blokada,ne znam ni sam.P to samo premane bol,ali ne prolazi.

Nisam cuo da postoji virusolog koji je protiv vakcinacije... Misljenje drugih lekara u ovom slucaju za mene i nije relevantno....Vecina njih verovatno ne zna ni osnovnu gradju virusa, a kamoli da su usli u laboratoriu... Njihovo misljenje ima tezinu kao recimo misljenje virusologa o stomatoloskim tretmanima.... Mislim da je nepristojno i pitati ga o tome... A danas vidim sve lekare pitaju o pandemiji...

Hvala ti puno.To mi se desilo 23.07.2001.godine,znaci sad ceu Julu 20 godina i nijedan dan,ja nisam bio bez bolova,sto veoma jakih,do ne bas slabih.Primio sam Injekcija pored lekova,pa za dve cisterne sigurno,a blokada,ne znam ni sam.P to samo premane bol,ali ne prolazi.

Potpuno razumem i neizmerno poštovanje od mene, jer bol nije delovala na dušu i jasno se vidi njena svetlost.
Malo koga bol ne promeni u suprotnom smeru od Tvog.
I oprosti još jednom, trebalo je da mi bude jasno da si odavno istražio sve mogućnosti.
Poštovanje sa velikim P.

Potpuno razumem i neizmerno poštovanje od mene, jer bol nije delovala na dušu i jasno se vidi njena svetlost.
Malo koga bol ne promeni u suprotnom smeru od Tvog.
I oprosti još jednom, trebalo je da mi bude jasno da si odavno istražio sve mogućnosti.
Poštovanje sa velikim P.
Jos jedno tbi,hvala na razumevanju i na pokusaju da mi pomognes.Meni je i to dosta.

Back