U Srbiji se vlast nasleđuje

Bilo bi lepo da se ne veruje svemu sa interneta i da se uvek čitaju komentari, odnosno vox populi, glas naroda. Inače, ja ne znam ko je kome vlast. Ja nemam vlasnika, niko nije iznad mene osim Boga. Hehe

Iz komentara:

Na slici nisu ni Dačić ni Kurti. Ovo na slici je stric poznate beogradske pevačice Zane Nimani. A ovaj takozvani tata Dačić je Borisav Jović, vrlo visoki funkcioner, revolucionar i kasnije jedan od predsednika predsedništva. Pored njega je general i narodni heroj Peko Dapčević i pored njega Moša Pijade, zatim ministar unutrašnjih poslova Krcun, a levo od njega Đilas.

Iz komentara:

Na slici nisu ni Dačić ni Kurti. Ovo na slici je stric poznate beogradske pevačice Zane Nimani. A ovaj takozvani tata Dačić je Borisav Jović, vrlo visoki funkcioner, revolucionar i kasnije jedan od predsednika predsedništva. Pored njega je general i narodni heroj Peko Dapčević i pored njega Moša Pijade, zatim ministar unutrašnjih poslova Krcun, a levo od njega Đilas.
Eto Djilas. Ipak je sustina mog komentara pogodjena.

aham... :kafa:

takvi ko ti su najbolji robovi, jer ne znaju da su robovi... :aha:
Ja ničemu ne robujem, ja sam anti - rob. Niti sam zaposlen, niti mi trebaju pare, ništa. Jedino sam rob prirode. Vazduha, vode, smeha, ljubavi. Rob sam slobode.
Možda govoriš o sebi ako si indoktriniran i programiran. Ja sam van sistema. Ja sam glas i svest prirode i Boga. Za mene ne postoje nacije, granice, religije, teritorije, ništa veštačko osim bicikla. Sve je simulakrum. Nemam poroke. Nisam zavisnik kao vi. Sve je iluzija u čemu živite osim prirode.

Meni smeta sto narod ne prihvata sopstvenu slobodu.

Ukoliko se privilegije dopuste pa su necija deca privilegovana od obdanista do radnog mesta i drustvenih pozicija, nema druge nego sebi priznati da smo potcinjeni od rodjenja. I da su nasa deca potcinjena.
I da ce njihova deca biti jer svesno prihvatamo da deca politicara postaju politicari, advokata advokati, lekara lekari, komunistickih direktora danas univerzitetski profesori ma koliko isti podizali krvavu ruku kada im cini podobno ne bi li sebe odrzali.

I zato sistem ne moze da padne jer je klupko korupcije izmesano ispod zemlje u najjezivijem spletu korenja.
Retko ko je od nas svestan da su mnogi nasi prijatelji, rodjaci, nastavnici, nase komsije i razredne staresine zapravo deo problema.

I zato ne mozemo da resimo.
Nije Vucic kriv iako je on sve podigao na jos visi nivo, krivac je narod koji ne veruje u svoju slobodu i u ono slonce koje stane ispred misa i kaze " ne plasim te se i necu da ti se sklonim".

Da i to se nikad neće promeniti. Nema tog blokadera da to menja. Blokaderi nisu političari koji će doći sutra umesto Vodje.
Narod treba da se menja. Vlast je samo ogledalo naroda. Kad narod prestane da puši i mene da guši i da se ne vozi kolima. I da zagađuje kao gasna komora. Kad prestane da bude egoističan, poročan i lenj. Biće zdraviji i bolji. Do tad je svejedno da li je ubica na vlasti.

Back