U Srbiji obavezna vakcinacija protiv korone?!?

mario80

Stara legenda
Poruka
82.951

OBAVEZNA VAKCINACIJA U SRBIJI? Ministar Lončar o imunizaciji: To je predlog struke, oko toga se slažemo!

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar naveo je da se razmišlja o obaveznoj vakcinaciji protiv kovida-19, te ukazao da je to predlog struke.​

- Oko toga se slažemo. To je predlog struke i radićemo na tome da to bude i kod nas - rekao je Lončar.
Najmanji odziv u Tutinu, Merošini, Žagubici, Pazaru
Najmanji odziv za vakcinaciju je u opštinama Merošina, Tutin, Žagubica, kao i u Novom Pazaru, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i poru0čuje da će se više pričati sa ljudima iz tih područja, kako bi se ohrabrili i edukovali o značaju imunizacije.

Korona virus, kazne i Srbija: Šta donose izmene zakona o zaraznim bolestima

Novi Pravilnik o imunizaciji i dopuna Zakona o zaštiti stanovništva protiv zaraznih bolesti doneli su obaveznu i besplatnu vakcinu protiv gripa za starije od 65 godina i veće kazne za nepoštovanje propisa.

Ovo poslednje obavezno za starije od 65 godina je mog oca brzinski oteralo u grob uz sve moguće i nemoguće boleštine. Kakav je svet, kakvi su vladari, težnja ka depopulaciji kako bi oni više prigrabili. Ovaj put bez trećeg svetskog rata koji je skup.

Iskreno rečeno ko god se razboli žaliće što je nije primio , a ko god se ne zarazi biće sretan što je nije primio.
Problem je sto ne znas da li ces i kada da se zarazis.
Po meni je najstrasnije to sto niko ne zna da li ce ovo cudo
na leto recimo prestati samo od sebe da postoji ili cemo i sledecu
jesen i zimu morati da se zezamo sa "merama".

Proslog je leta sve bilo mirno, svi su se nadali da je posast rosla,
kad ono, vidi cuda.
Svuda osim u Srbiji. pa ne znam... kad bi bila obavezna zavrsila bismo posao za sva vremena, to je jasno. Ako cemo realno nije ni posteno da se samo jedan deo nacije zrtvuje za onaj drugi i trpi eventualne stetne posledice (mada jos niko nije definisao kakve tacno) ;)
Eto kazu za sterilitet... pa valjda je neko brojao spermatozoide tokom klinickih testiranja, valjda nisu toliko retardirani da se to ne zna? Ima li dokaza koji govore za ili protiv
Cega se jos boje lekari, ti koji nece, kako to da niko ne ume da nabroji moguce nusefekte?

Poslednja izmena:
Svuda osim u Srbiji. pa ne znam... kad bi bila obavezna zavrsila bismo posao za sva vremena, to je jasno. Ako cemo realno nije ni posteno da se samo jedan deo nacije zrtvuje za onaj drugi i trpi eventualne stetne posledice (mada jos niko nije definisao kakve tacno) ;)
Eto kazu za sterilitet... pa valjda je neko brojao spermatozoide tokom klinickih testiranja, valjda nisu toliko retardirani da se to ne zna? Ima li dokaza koji govore za ili protiv
Cega se jos boje lekari, ti koji nece, kako to da niko ne ume da nabroji moguce nusefekte?
U onim mestima ( Novi Pazar, Tutin, Sjenica) vakcinisalo se samo
10% stanovnistva, a i samo 10% mediciniara.
Prosto neveravotano. I mene nervira da jedan deo stanovika mora
da ispasta zbog ovih koji i ne znaju taco zasto nece vakciu.

Ako cemo realno nije ni posteno da se samo jedan deo nacije zrtvuje za onaj drugi i trpi eventualne stetne posledice (mada jos niko nije definisao kakve tacno) ;)

Зашто ја да будем обавезан да се жртвујем за било кога? Због здравља неких других, док ови што због здравља тих других замишљају да ме обавежу на вакцинацију, не желе да преузму одговорност за моје здравље у том случају?

U onim mestima ( Novi Pazar, Tutin, Sjenica) vakcinisalo se samo
10% stanovnistva, a i samo 10% mediciniara.
Prosto neveravotano. I mene nervira da jedan deo stanovika mora
da ispasta zbog ovih koji i ne znaju taco zasto nece vakciu.
I mene iritira što ti potenciraš bezumnu vakcinu iako je ona testirana na jedva 600 osoba.
https://www.danas.rs/drustvo/sta-pi...m-zdravstvenim-ustanovama-o-kineskoj-vakcini/
Rezultati faze tri još uvek nisu objavljeni ni u jednom naučnom časopisu.

Rezultati faze I-II kliničkog ispitivanja prethodno su objavljeni u Lansetu.

Ove dve faze obuhvatile su 600 ispitanika, starijih od 18 godina, koji nisu imali hronične bolesti.

Зашто ја да будем обавезан да се жртвујем за било кога? Због здравља неких других, док ови што због здравља тих других замишљају да ме обавежу на вакцинацију, не желе да преузму одговорност за моје здравље у том случају?
Pa sad u 20. i 19. veku bi morao da se zrtvujes za otadzbinu i bukvalno, da si pozvan u rat tj. mobilisan. Sigurno da su u to vreme obavezne vakcinacije (a nije bilo neobaveznih) bile zanemarljiva obaveza :per:
Mnogo smo mi razmazeni danas, evo i vojni rok ukinut, red je da se vrate lepa stara vremena, rad, red, disciplina

koje bre testiranje
pa kupis gume za auto pa treba da prodje godinu dana da vidis kako se ponasa u kojim uslovima itd
posadis zivu ogradu pa mora da prodje par godina da vidis kolko i kako raste
uradis fasadu pa treba da prodje 5 6 10 godina da vidis kakva je na vreme,na vlagu temperaturu iovo ono itd

potrcali da prime vakcine koje su ALI BUKVALNO SKLEPETANE ZA PAR MESECI logicno BEZ IKAKVOG TESTIRANJA jer od vremena nije proslo nista sto je opet logicno obzirom da je ova navodna bolest nova

pri tome niko ne zeli da istupi i prihvati odgovornost za moguce posledice !!?? alo mozak ???

koje su i kakve nuspojave i u kojim procentima su izrazene ?????

sta ce da bude za 0 - 2 godine
sta ce da bude sta ce za 2 - 5 godina
sta ce da bude za 5 - 10 ???????

neko ko ne zna a dipr i njake i baljezga
naci nije mi jasno ???

ako nista drgo ovaj haos je jasno pokazao ko ima a ko nema nesto u vugli

sta ce da bude za 0 - 2 godine
sta ce da bude sta ce za 2 - 5 godina
sta ce da bude za 5 - 10 ???????
Ne znam ali ako dejstvo vakcine prestaje za godinu dana zar ne bi bilo logicno da sa njim prestaju i stetni efekti.
Sa druge strane imamo gomilu vakcina koje deluju dozivotno pa nista

Sa trece strane, tu je i 1500 dokazanih, ispitanih i uzasnih stvari i rutina iz svakodnevnog zivota koje su megapopularne i niko se ne buni protiv njih, sta to moze moze 1501. primetno da pogorsa

Pa sad u 20. i 19. veku bi morao da se zrtvujes za otadzbinu i bukvalno, da si pozvan u rat tj. mobilisan. Sigurno da su u to vreme obavezne vakcinacije (a nije bilo neobaveznih) bile zanemarljiva obaveza :per:
Mnogo smo mi razmazeni danas, evo i vojni rok ukinut, red je da se vrate lepa stara vremena, rad, red, disciplina

Јесте, али се зна како се третирају ратни војни инвалиди и породице погинулих. Ако некога присиљаваш да се жртвује за нешто у шта ти верујеш (а он можда и не), најмање што мораш да урадиш је да преузмеш одговорност за последице.

Ne znam ali ako dejstvo vakcine prestaje za godinu dana zar ne bi bilo logicno da sa njim prestaju i stetni efekti.
Sa druge strane imamo gomilu vakcina koje deluju dozivotno pa nista

Sa trece strane, tu je i 1500 dokazanih, ispitanih i uzasnih stvari i rutina iz svakodnevnog zivota koje su megapopularne i niko se ne buni protiv njih, sta to moze moze 1501. primetno da pogorsa
znaci totalno je ponizavajuce za mene da ti odgovaram na ovo i objasnjavam ocigledno
samo cu da ti napisem
JEL SI REALAN BRATE :(

Back