U Srbiji najveca nezaposlenost u EVROPI: 65% Gradjana Srbije NEMA NIKAKAV POSAO!

Тихи

Starosedelac
Poruka
184.850
Populacija - 7.397.651
Izvor: Republicki Zavod Za Statistiku ([link])

Glasaca - 6.749.688 (51.211 zivi u inostranstvu)
Izvor: B92, a njihov izvor je Republicka izborna Komisija ([link])

U Srbiji ima 1.616.000 penzionera

Ukupan broj zaposlenih radnika u Srbiji, krajem marta 2011. procenjuje se na 1.770.444
---…--
6.749.688 (punoletnog stanovnistva sa pravom glasa )-1.616.000 (penzionera) = 5.133.688 (radno sposobnog stanovnistva ) - 1.770.444 (zaposlenih ) = 3.363.244 nezaposlenih
broj nezaposlenih 3.363.244 podelite sa brojem radno sposobnog stanovnistva 5.133.244 i dobicete 65% radno sposobnog stanovnistva je nezaposleno.
Tako kaze matematika.
A vasa statistika moze da kaze sta god vi zelite.
U Srbiji neradi 65% radno sposobnog stanovnistva!

U poslednjih par meseci je primetan rast broja kontrolora i skupljača sekundarnih sirovina koji su se opskrbili novim megafonima i nikad ih nije bilo više.I to je to.

e vidis i ja sam to primetio.

dok sam boravio kod kuma u beogradu pre par nedelja par puta sam cuo kako ulicom prolaze nekakvi sakupljaci sekundarnih sirovina i oglasavaju se putem megafona sta otkupljuju i kolko placaju

Situacija u drzavi jeste losa,ali ovde se povrsno i netacno opisuje stvarno stanje.
Gde su poljoprivrednici,preduzetnici svih profila i ostale kategorije gradjana koje nemaju formalno zaposlenje?
Ovaj narod je cesto puta neodgovoran prema sebi,jer ima dosta pojedinaca sa dobrim prihodima koji iz raznoraznih razloga ne zele da uplacuju doprinos za penzijsko osiguranje.

Situacija u drzavi jeste losa,ali ovde se povrsno i netacno opisuje stvarno stanje.
Gde su poljoprivrednici,preduzetnici svih profila i ostale kategorije gradjana koje nemaju formalno zaposlenje?
Ovaj narod je cesto puta neodgovoran prema sebi,jer ima dosta pojedinaca sa dobrim prihodima koji iz raznoraznih razloga ne zele da uplacuju doprinos za penzijsko osiguranje.

U broj zaposlenih su uracunati i poljoprivrednici kao posebna kategorija , samostalne delatnosti takodje npr advokati , privatni lekari ,lica koja ostvaruju prihode po osnovu ugovora o delu , autorskog prava itd .Svi su oni uracunati ali kao posebne kategorije .Nedavno je B92 izneo podatak a i bila je tema koju je Tihi pokrenuo da samo 300 000 radnika radi u realnom sektoru i proizvodi nesto , to je ozbiljan problem .
Unija poslodavaca je takodje iznela podatke o strukturi zaposlenih
"U srednje razvijenim evropskim zemljama prosek zaposlenih u proizvodnji se kreće između 38 i 44 odsto, a u Srbiji iznosi svega 17,02 odsto. To znači da u Srbiji tek svaki 24. stanovnik nešto proizvodi, po čemu je ona na nivou siromašnih afričkih zemalja i neozbiljno je govoriti o bilo kakvom ubrzanom ekonomskom oporavku i mestu lidera u regionu sa ovakvim stvarnim stanjem", upozoravaju iz Unije poslodavaca Srbije.

Poslednja izmena:
Populacija - 7.397.651
Izvor: Republicki Zavod Za Statistiku ([link])

Glasaca - 6.749.688 (51.211 zivi u inostranstvu)
Izvor: B92, a njihov izvor je Republicka izborna Komisija ([link])

U Srbiji ima 1.616.000 penzionera

Ukupan broj zaposlenih radnika u Srbiji, krajem marta 2011. procenjuje se na 1.770.444
---…--
6.749.688 (punoletnog stanovnistva sa pravom glasa )-1.616.000 (penzionera) = 5.133.688 (radno sposobnog stanovnistva ) - 1.770.444 (zaposlenih ) = 3.363.244 nezaposlenih
broj nezaposlenih 3.363.244 podelite sa brojem radno sposobnog stanovnistva 5.133.244 i dobicete 65% radno sposobnog stanovnistva je nezaposleno.
Tako kaze matematika.
A vasa statistika moze da kaze sta god vi zelite.
U Srbiji neradi 65% radno sposobnog stanovnistva!

Tihi nemoj da si toliko bukvalan..... nisi uračunao broj stanovnika od 0-18 godina.:aha:..a koliko sam ja čula broj nezaposlenih nam je zaista u vrhu... pa da i mi u nečemu budemo prvi.:mrgreen:

A kako nemaju formalno zaposlenje kada plaćaju sebi doprinose....pobogu saberi se.:roll:

A kako nemaju formalno zaposlenje kada plaćaju sebi doprinose....pobogu saberi se.:roll:

Moguce je uplacivati staz i pored toga sto se zvanicno osoba vodi kao nezaposlena. Jednostavno nisi zaposlen ali posedujes neki izvor prihoda koji ti pruza mogucnost da sam sebi uplacujes staz. Postoje osobe koje rade kao honorarci (freelancer-i) i odatle ostvaruju prihod, a potrazivanja ostvaruju kroz ugovor o delu.

Poznajem ljude koji nisu zaposleni,a uplacuju doprinos za penzijsko osiguranje.
Ne raspolazem stvarnim podacima,ali smatram da u prednjim porukama nije tacno prikazana struktura stanovnistva i broj nezaposlenih.U mnogim poljoprivrednim domacinstvima samo jedan clan kuce placa doprinos za penzijsko osiguranje iako se svi za rad sposobni ukucani bave poljoprivrednom proizvodnjom ili neko od njih obavlja drugi posao.

Moguce je uplacivati staz i pored toga sto se zvanicno osoba vodi kao nezaposlena. Jednostavno nisi zaposlen ali posedujes neki izvor prihoda koji ti pruza mogucnost da sam sebi uplacujes staz. Postoje osobe koje rade kao honorarci (freelancer-i) i odatle ostvaruju prihod, a potrazivanja ostvaruju kroz ugovor o delu.

Čitaj šta je on napisao :rtfm: poljoprivrednici i preduzetnici to je uzeo za primer :rtfm: a oni su u obavezi sebi uplaćuju doprinose.:aha:

Poznato je meni da neko ko nije formalno zaposlen može sebi da uplaćuje doprinose, ali to u njegovom primeru nije bio slučaj.Isprati malo temu pre nego što daš ishitren odgovor.;)

Poznajem ljude koji nisu zaposleni,a uplacuju doprinos za penzijsko osiguranje.
Ne raspolazem stvarnim podacima,ali smatram da u prednjim porukama nije tacno prikazana struktura stanovnistva i broj nezaposlenih.U mnogim poljoprivrednim domacinstvima samo jedan clan kuce placa doprinos za penzijsko osiguranje iako se svi za rad sposobni ukucani bave poljoprivrednom proizvodnjom ili neko od njih obavlja drugi posao.

Medju zaposlenim takodje ima onih koji su samo formalno zaposleni a da ne primaju platu mesecima ili svaki drugi mesec , to je cest slucaj danas .

Back