U SRBIJI JE I OVO MOGUĆE: Novopazarka prešla u pravoslavlje zbog ljubavi

Mandrake

Domaćin
Poruka
4.865
Skoro neverovatan slučaj za ove prostore dogodio se u Novom Pazaru.
U-SRBIJI-JE-I-OVO-MOGUCE-Novopazarka-presla-u-pravoslavlje-zbog-ljubavi

Novopazarka Dalida Bihorac primila je pravoslavlje u crkvi Svete Petke, i sada se zove Iva. Iva je bila u dugoj vezi sa pravoslavcem iz Novog Pazara, a na ovaj čin je najverovatnije nagovorila drugarica pravoslavka, sa kojom se druži nekoliko godina.

news_113183.jpg

Zanimljivo je da se Iva na svom FB profilu nakon ovog čina uključila u nacionalističke rasprave, pa je tako kritikovala navijače lokalnog kluba koji su svojevremeno istakli neukusni i provokativni transparent vezan za tzv. “žutu kuću”, navodeći da bi trebalo njih “Sve na kolac”.

Ćud je Ženska smiješna rabota!
Ne zna žena ko je kakve vjere;
stotinu će promijeniti vjerah, da učini što joj srce žudi.

I ovo je tvoj protivargument. :roll:
U cemu sam to pogresila?

1.,Niko ne mora da se venca u bilo cijem hramu
2. SVI hriscani su u nasoj SPC ravnopravni i ne moraju da se "pokrstavaju" npr,vec samo idu na mirpomazanje sto je obaveza svih,pa i pravoslavnih vernika
3.Ako hoces da se vencas,a ne moras,versko vencanje je licni cin bez drustvenih posledica,onda je valjda logicno da prihvatis pravila te religije.I tu se ni jedna religija ne razlikuje,ne mogu da menjaju svoje kanone zbog bilo kog pojedinca.
4.Vencanje je sveta tajna u svim religijama,ne moze da bude ista sveta tajna u hriscanstvu,muhamedanstvu ili judaizmu.Kod jevreja je malo specificno zato sto postoji samo verski brak,nema drzavnog kao kod nas pa da mozes da biras,oni bi mozda bili dobar primer za tvoj post a ne mi.Ali ti to ne razumes pa zato siris neistinu,jedino zato sam i reagovao.
5.Mnogo smo toga loseg doziveli zbog neznanja,neznanje je car zla svakojega,rekose pametniji od mene a ja samo da ponovim,da se ne zaboravi,ili da nauce oni koji su to peropustili da saznaju.

Neka bude na hronici :)

Ovo je za politiku ali to nekome ne odgovara,mnogo ce da se cita i komentarise a afirmise srbe,predstavlja ih u pozitivnom svetlu.Pozitivno je i za SPC a to je takodje lose.Ako srbi imaju rogove onda je to za politiku,politika se najvise i cita.Aferim srpska krstarice,srpska si kao sto sam ja turcin.:evil:

Ovo je za politiku ali to nekome ne odgovara,mnogo ce da se cita i komentarise a afirmise srbe,predstavlja ih u pozitivnom svetlu.Pozitivno je i za SPC a to je takodje lose.Ako srbi imaju rogove onda je to za politiku,politika se najvise i cita.Aferim srpska krstarice,srpska si kao sto sam ja turcin.:evil:

Pa na Krstarici ti i nemas Pravoslavnih Srba kao moderatora.Uglavnom su to antipravoslavni ili antisrbi, nevesto uvijeni u jeftinu ambalazu.

Ali zato pro NWO imas koliko hoces.

1.,Niko ne mora da se venca u bilo cijem hramu
2. SVI hriscani su u nasoj SPC ravnopravni i ne moraju da se "pokrstavaju" npr,vec samo idu na mirpomazanje sto je obaveza svih,pa i pravoslavnih vernika
3.Ako hoces da se vencas,a ne moras,versko vencanje je licni cin bez drustvenih posledica,onda je valjda logicno da prihvatis pravila te religije.I tu se ni jedna religija ne razlikuje,ne mogu da menjaju svoje kanone zbog bilo kog pojedinca.
4.Vencanje je sveta tajna u svim religijama,ne moze da bude ista sveta tajna u hriscanstvu,muhamedanstvu ili judaizmu.Kod jevreja je malo specificno zato sto postoji samo verski brak,nema drzavnog kao kod nas pa da mozes da biras,oni bi mozda bili dobar primer za tvoj post a ne mi.Ali ti to ne razumes pa zato siris neistinu,jedino zato sam i reagovao.
5.Mnogo smo toga loseg doziveli zbog neznanja,neznanje je car zla svakojega,rekose pametniji od mene a ja samo da ponovim,da se ne zaboravi,ili da nauce oni koji su to peropustili da saznaju.

Ja tvrdim -da bi se neko vencao u crkvi za pravoslavca mora da prihvati pravoslavlje- i ti mi kao prvi argument tvrdnji da nije tacno to sto pisem navodis- Niko ne mora da se venca u hramu.- Mislim stvarno. :roll:

Back