U Srbiji duplo skuplja hrana nego u zemljama okruženja!

Ne vidiš dobro a programiraš, kako to uspevaš? Jesam gore okačio cene kako stoje stvari? Hoćeš i da ti linkujem pošto si vidim programer a vi palite samo na gurku?
Ne možeš porediti cene na nekim kratkotrajnim akcijama, jer to ama baš ništa ne znači. To je kao kad bih ja rekao da pivo u Srbiji košta 39 dinara, jer ima u Lidlu akcija ove nedelje onog njihovog razvodnjenog "Deep" piva. Svi znamo da pivo košta više od 39 dinara.

Znači gleda se prosek, a u proseku su i Slovenija i Hrvatska skuplje od Srbije.

Odličan sajt koji poredi prosečne cene svega i svačega u raznim gradovima u celom svetu je https://www.numbeo.com

Evo ga recimo poređenje Beograda i Ljubljane

https://www.numbeo.com/cost-of-livi...y1=Belgrade&country2=Slovenia&city2=Ljubljana

Ne možeš porediti cene na nekim kratkotrajnim akcijama, jer to ama baš ništa ne znači. To je kao kad bih ja rekao da pivo u Srbiji košta 39 dinara, jer ima u Lidlu akcija ove nedelje onog njihovog razvodnjenog "Deep" piva. Svi znamo da pivo košta više od 39 dinara.

Znači gleda se prosek, a u proseku su i Slovenija i Hrvatska skuplje od Srbije.

Odličan sajt koji poredi prosečne cene svega i svačega u raznim gradovima u celom svetu je https://www.numbeo.com

Evo ga recimo poređenje Beograda i Ljubljane

https://www.numbeo.com/cost-of-livi...y1=Belgrade&country2=Slovenia&city2=Ljubljana
Pa imaš u uvodnom postu označena je cena na akciji kod jednih i drugih dakle to je to ali ti botuješ za sns štaš svako mora neki leba da zaradi.

Pa imaš u uvodnom postu označena je cena na akciji kod jednih i drugih dakle to je to ali ti botuješ za sns štaš svako mora neki leba da zaradi.
Znaći ipak je pivo u Srbiji 39 dinara. Piše u Lidl katalogu.

Izvini, zaboravio sam da je apsolutno SVE što ti kažeš pogrešno, Tiksijev brat blizanac. Ne znam kako uopšte to uspevaš, nije to lako. Sad me bacaš u rebus jesi li vrhunski trol ili toliko tup da ne razumeš osnovnu statistiku. Obraduj me da je ovo prvo u pitanju.

Screenshot_20220202-235026_Chrome.jpg

Eno ti gore u uvodnom postu fotografije akcijskih kataloga budališeš se džabe.
Vekna hleba u Bg 56 din, u Ljubljani 196. Pogledaj post iznad, Numbeo.

Jedna akcija ne znači ništa, prosek je bitan.

Ti očigledno ne živiš u beogradu vekna hleba je 56 dinara jer država dotira lovu pročitaj malo. Ja trajno mleko kupujem u lidlu litar 2,8 m masti redovna cena 75 dinara tako da pojma nemam odakle ti ovaj izmišljeni frizirani popis. Večeras sam kupio pomorsndže kilo 90 din. Kilo pirinča u lidlu 99 din. Kilo jabuka 65 din kupio u lidlu. Krompir beli 56 din kilo (mladi) maxi pijaca kupio danas.

Dakle sve si ispromašivao osim banana.

Litar trajnog mleka u srbiji 75 din a u hrvatskoj to isto mleko 60 din :think:

Kupio sam u lidlu paket kisele mineralne 1,5 litara flaša 36 dinara standardna cena.
Ili ne ideš u radnju ili si zlonameran!

Poslednja izmena:
Ti očigledno ne živiš u beogradu vekna hleba je 56 dinara jer država dotira lovu pročitaj malo. Ja trajno mleko kupujem u lidlu litar 2,8 m masti redovna cena 75 dinara tako da pojma nemam odakle ti ovaj izmišljeni frizirani popis. Večeras sam kupio pomorsndže kilo 90 din. Kilo pirinča u lidlu 99 din. Kilo jabuka 65 din kupio u lidlu. Krompir beli 56 din kilo (mladi) maxi pijaca kupio danas.

Dakle sve si ispromašivao osim banana.

Litar trajnog mleka u srbiji 75 din a u hrvatskoj to isto mleko 60 din :think:

Kupio sam u lidlu paket kisele mineralne 1,5 litara flaša 36 dinara standardna cena.
Ili ne ideš u radnju ili si zlonameran!
Ono gore nije lista akcija u Lidlu, već prosečna cena prehrambenih proizvoda u Beogradu.

Ja kupujem samo Somboledovo Alpsko mleko jer ima 3.5% mlečne masti i pravi najbolju penu u espreso automatu, a za decu jedino Bello organsko, jer je jedino ono bilo negativno na aflatoksin još kad je bila ona afera pre par godina.

Oba ova mleka su 125-150 din, kako kad i kako gde.

Znači neko kupuje najjeftinije mleko od 80, neko od 130, prosek cene je oko 100 din.

Jel' razumeš sad šta je to "prosek"? Formula je (A+B)/2

Па нешто и не очекујем да би хрватске и словеначке компаније могле формирати ценовну политику која би била у складу са нашом просечном куповном моћи. Обично испумпавање пара. Зато они никоме одавде и не дозвољавају да тамо провири.

За нову годину сам имао госте из Србије и били су шокирани венама у Русији.
Ево, килограм свињског, чисто месо, 280₽ или 375 динара:

IMG_20220204_085846.jpg

Има и јефтиније. Ово је цена у хипер маркети који је неких 500 метара од мене.

Back