U Srbiji je ucestalost obolevanja od karcinoma 3 puta veca nego u svetu. Danica kaze da je usrok tome bombaedovanje ali ja licno mislim da je uzrok tome hrana koju jedemo. Hrana koju jedemo je po meni najgora sto se tice hemikalija u njoj. na primer ima i po novinskim natpisima dosta informacija da suhomesnati proizvodi kod nas se prave od otpadaka iz evropske unije. Takodje sumnjam da i sva ostala hrana na policama megamarketa je 10 puta gora nego u drugim delovima sveta sto se tice hemikalija u njoj. A licno mislim hemikalije koje se dodaju u Srpskoj hrani su pojacavaci ukusa, vestacke boje, konzervansi, fungicidi, vestacki mirisi. Srbija nema inspekciju. Inspekcija je totalno malobrojna koja moze da uzima uzorke hrane i da utvrdjuje kvaliteta hrane. To sa jedne strane a sa druge strane i kad bi uzeli uzorke hrane po policama megamarketa ne postoji laboratorija koja ce adekvatno ispitati sadrzaj hemikalija u hrani. Ti aparati koji isputuju hemiju a ne bakterije su jako skupi i nasa drzava ne kupuje takve aparate. To vlasnici lanaca megamarketa znaju i zato u Srbiju verujem dovlace hranu najgoreg kvaliteta iz celoga sveta. Zapravo hrana koja treba da se baci u svetu ona se najverovatnije nudi tajkunima u Srbiji koji su povezani ocigledno najverovatnije povezani sa politicarima i takvu kancerogenu hranu prodaju po Srbiji. takodje obzirom da nema kontrole kvaliteta hrane u Srbiji verujem da je i radioaktivna hrana kao i hrana puna pesticida i hrana puna zive, i ostalih teskih metala, i ko zna sta jos dolazi u Srbiju i prodaje se po rafovima prodavnica. Takodje sumnjam da hrana zivotinjskog porekla i razne semenke je puna mikotoksina jer kod nas ne postoji laboratorija koja ispituje nivo mikotoksina u hrani.
Nravno ja ne kazem da neki procenart obolevanja nije od bombarodovanja ali i u Republici Srpskoj su bombardovani isto osiromasenim uranijumom pa nema takva stopa karcinoma.
Evo linjk:
https://stil.kurir.rs/lepi-zdravi/m...edium=home_widget&utm_campaign=adria_internal