U Srbiji 3 puta vise obolelih od karcinoma nego u svetu

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.734
U Srbiji je ucestalost obolevanja od karcinoma 3 puta veca nego u svetu. Danica kaze da je usrok tome bombaedovanje ali ja licno mislim da je uzrok tome hrana koju jedemo. Hrana koju jedemo je po meni najgora sto se tice hemikalija u njoj. na primer ima i po novinskim natpisima dosta informacija da suhomesnati proizvodi kod nas se prave od otpadaka iz evropske unije. Takodje sumnjam da i sva ostala hrana na policama megamarketa je 10 puta gora nego u drugim delovima sveta sto se tice hemikalija u njoj. A licno mislim hemikalije koje se dodaju u Srpskoj hrani su pojacavaci ukusa, vestacke boje, konzervansi, fungicidi, vestacki mirisi. Srbija nema inspekciju. Inspekcija je totalno malobrojna koja moze da uzima uzorke hrane i da utvrdjuje kvaliteta hrane. To sa jedne strane a sa druge strane i kad bi uzeli uzorke hrane po policama megamarketa ne postoji laboratorija koja ce adekvatno ispitati sadrzaj hemikalija u hrani. Ti aparati koji isputuju hemiju a ne bakterije su jako skupi i nasa drzava ne kupuje takve aparate. To vlasnici lanaca megamarketa znaju i zato u Srbiju verujem dovlace hranu najgoreg kvaliteta iz celoga sveta. Zapravo hrana koja treba da se baci u svetu ona se najverovatnije nudi tajkunima u Srbiji koji su povezani ocigledno najverovatnije povezani sa politicarima i takvu kancerogenu hranu prodaju po Srbiji. takodje obzirom da nema kontrole kvaliteta hrane u Srbiji verujem da je i radioaktivna hrana kao i hrana puna pesticida i hrana puna zive, i ostalih teskih metala, i ko zna sta jos dolazi u Srbiju i prodaje se po rafovima prodavnica. Takodje sumnjam da hrana zivotinjskog porekla i razne semenke je puna mikotoksina jer kod nas ne postoji laboratorija koja ispituje nivo mikotoksina u hrani.

Nravno ja ne kazem da neki procenart obolevanja nije od bombarodovanja ali i u Republici Srpskoj su bombardovani isto osiromasenim uranijumom pa nema takva stopa karcinoma.

Evo linjk:
https://stil.kurir.rs/lepi-zdravi/m...edium=home_widget&utm_campaign=adria_internal

Poslednja izmena:
Mislim da nemamo inspekciju aditiva u hrani, aditiva u sokovima za decu , aditivima u čokoladicama, pivu,..........
Ili koliko je godina staro meso koje jedemo. nemamo naučnu inspekciju ničega, džaba im desetke na fakultetima.
......................................................................................................................................................................
Na stranu hrane , kalijumova so, veštačko radioraspadajuće djubrivo, pesticidi, i niklovane slavine i niklovani grejači u bojlerima.
Znate li da postoje metalna vlakna na razbijenim sijalicama halogenkama koja ako slučajno dodirnete izazivaju to sa teme.
Znate li šta se baca na otpade a to ide u zemlju i reke, a ne sme ni da se u svemir izbaci.
.......................................................................................................................................................................................................
Kakve su nam farbe, podne obloge , stiropori, benzin iz automobila , plastična odeća i sijaset sintetičkih vlakana koja nevoljno udišemo . .....
.................................................................................................................................
Samo sam naveo spisak nekih ideja iz osnovne škole i srednjoškolskog obrazovanja po sećanju.

Mislim da nemamo inspekciju aditiva u hrani, aditiva u sokovima za decu , aditivima u čokoladicama, pivu,..........
Ili koliko je godina staro meso koje jedemo. nemamo naučnu inspekciju ničega, džaba im desetke na fakultetima.
......................................................................................................................................................................
Na stranu hrane , kalijumova so, veštačko radioraspadajuće djubrivo, pesticidi, i niklovane slavine i niklovani grejači u bojlerima.
Znate li da postoje metalna vlakna na razbijenim sijalicama halogenkama koja ako slučajno dodirnete izazivaju to sa teme.
Znate li šta se baca na otpade a to ide u zemlju i reke, ne sme ni da se u svemir izbaci.
.......................................................................................................................................................................................................
Kakve su nam farbe, podne obloge , stiropori, benzin iz automobila , plastična odeća i sijaset sintetičkih vlakana koja nevoljno udišemo . .....
Зато имамо ковид болнице!

Znate li da postoje metalna vlakna na sijalicama halogenkama koja ako slučajno razbijenu dodirnete izazivaju to sa teme.
Ok je nego treba da vidimo sta je to sto kod nas izaziva visak karcinoma. Sve to sto si nabrojao ima i u svetu . Znaci treba da vidimo zasto mi imamo 3 puta vise karcinoma nego u svetu, kapiras, sta je to sto izaziva visak kod nas a ne u ostalim delovima sveta. Treba da otkrijemo sta to kdo nas ima a kod drugih nema a sto izaziva karcinom pa mi imamo zbog toga vise karcinoma nego u ostalim delovima sveta.

Ok je nego treba da vidimo sta je to sto kod nas izaziva visak karcinoma. Sve to sto si nabrojao ima i u svetu . Znaci treba da vidimo zasto mi imamo 3 puta vise karcinoma nego u svetu, kapiras, sta je to sto izaziva visak kod nas a ne u ostalim delovima sveta. Treba da otkrijemo sta to kdo nas ima a kod drugih nema a sto izaziva karcinom vise nego kod njih
nema nikla , nema kalijuma u toj meri ,
.................................................................
nema da u sokovima za decu nema voća a ima limunske kiseline , ili spisak koji svaka vlada u Srbiji drži u tajnosti od dečijih namirnica koje ne smeju deca da konzumiraju ,
............................
nema znaka pitanja.
.................................
I ništa o ovome ne bih znao da nekad davno nisam imao staru originalnu nokiju 6290 , nekog stranog brokera;) nije obrisao memoriju i app , sa spiskom šta je zdravo a šta ne sme da jede ili dodiruje. Šta se tu sve imalo da pročita u memoriji , a da ne govorim da notifikaciju za promenu kursa 7 dana unapred.

Poslednja izmena:
Glupost, stopa obolevanja u Srbiji je skoro za petinu manja nego u Madjarskoj i u rangu sa Slovenijom i Svajcarskom, daleko iza Belgije, Holandije, Kanade...
https://www.wcrf.org/dietandcancer/global-cancer-data-by-country/
Uzrok je digitalizacija normalno
1643913454743.png

Vakcine i drugi primili ako ce da bude visak bice visak i u ostalim delovima sveta koji su i vise primili od nas vakcine. Znaci opet naglasavam treba videti sta je to kod nas razlicito pa imamo toliko vise obolevanja od karcinoma.
Tvrdim brza hrana i iz uvoza,iz lidla ne treba nista jesti jer mogu da salju sta hoce,od pocetka se kvalitet menjao do danas i nisu isti proizvodi

Vakcine i drugi primili ako ce da bude visak bice visak i u ostalim delovima sveta koji su i vise primili od nas vakcine. Znaci opet naglasavam treba videti sta je to kod nas razlicito pa imamo toliko vise obolevanja od karcinoma.
Nije tacno da Srbija ima vise obolelih od karcinoma od recimo Danske.
Problem je da u Srbiji mnogo ljudi i umire od karcinoma, a u Danskoj ( uzimam
Dansku samo kao primer) ne jer se pravovrameno postavlja dijagnoza, a naravno i lecenje.
U Srbiji cekas 6 meseci na recimo magnetnu rezonancu jer nema svako para da sve te skupe
i komplikovane preglede sam placa. Ne treba zaboraviti da Srbija ima valjda najvise pusaca
pa otuda i silna oboljenja karcinoma pluca.

Ni zene ni muskarci ne odlaze na preventivne preglede nego tek kad je maca dosla na vratanca,
znaci i nemarnost nas samih. Sada postoji vakcina protiv karcinoma grlica materica i bice besplatna
za devoijcice, a videcemo da nece hteti skoro niko da je primi.

Tvrdim brza hrana i iz uvoza,iz lidla ne treba nista jesti jer mogu da salju sta hoce,od pocetka se kvalitet menjao do danas i nisu isti proizvodi
Lidl postoji u Srbiji tek dve godine, batali da pominjes Lidl, a i nema nikakvu brzu hranu nego
kupujes jeftinije krompir, jabuke, mleko, sir, cokolade.

Nije tacno da Srbija ima vise obolelih od karcinoma od recimo Danske.
Problem je da u Srbiji mnogo ljudi i umire od karcinoma, a u Danskoj ( uzimam
Dansku samo kao primer) ne jer se pravovrameno postavlja dijagnoza, a naravno i lecenje.
U Srbiji cekas 6 meseci na recimo magnetnu rezonancu jer nema svako para da sve te skupe
i komplikovane preglede sam placa. Ne treba zaboraviti da Srbija ima valjda najvise pusaca
pa otuda i silna oboljenja karcinoma pluca.

Ni zene ni muskarci ne odlaze na preventivne preglede nego tek kad je maca dosla na vratanca,
znaci i nemarnost nas samih. Sada postoji vakcina protiv karcinoma grlica materica i bice besplatna
za devoijcice, a videcemo da nece hteti skoro niko da je primi.

Lidl postoji u Srbiji tek dve godine, batali da pominjes Lidl, a i nema nikakvu brzu hranu nego
kupujes jeftinije krompir, jabuke, mleko, sir, cokolade.
Odvojeno je pisalo brza hrana i lidl ne da je brza hrana iz lidla:idea:

Ja stvarno ne mislim da hrana ima mnogo veze sa karcinomima, hrana ima veze
sa kardiovaskularnim bolestima. Ti na primer vozis bicikl, to je zdravo, odlicno, ali
koliko ljudi uopste danas ide na neki sport, hoda 1 sat dnevno?
Mali broj ali sa sela ljudi mnogo manje oboljevaju bez bajsa jer ne jedu kupovno djubre od mesa

To mi ne znamo ( a i sela skoro da vise i nema) jer mnogi oboleli nikada i ne stignu do lekara.
Ja idem cesto na selo pa znam sta jedu i ja to jedem pa mogu da vidim razliku,kao kad udjes u matijevic mesaru imas nos i oci da uporedis sa drugima i domacom hranom,mislim iako su tebi opusteno sela izumrla to ne znaci da i dalje tamo ne zive po 80-90 godina za razliku od grada i to bez tezih oboljavanja,iako bi ti da reklamiras opet lekare, imaju i oni kola znas i domove zdravlja,eto ih brzo na pregledu al ne treba

Hajd' sve to, i krize, i inflacije, i nemaština, i ratovi, i ciljano trebljenje nacije, i političke zavrzlame, i sama svest sebe i nedostatak iste u vremenima kad se strahuje za goli život, kada se boriš da nahraniš sva usta skoro ni od čega, da se ne ide go i bos, da se ipak živi dostojanstveno, pa vidiš da je neko pljačkao, divljao i radio šta mu se prohte a nikad nije za to odgovarao...
Ne samo da živimo u zagađenoj sredini, nego smo i sami duboko uznutra zagađeni na svim nivoima, sve nam se oduzima i menja nečim drugim, a nismo inicijalno takvi, i to je dovoljno, ali nedavno sam čula da je, navodno, jedan od pojačivača ukusa u hrani koju nam prodaju na globalnom nivou napravljen od ljudskog pobačenog fetusa.
Lajk...
Pa, dokle više?
Ne znam, ovo je samo pobeći od svega i rizikovati da umreš od napada zmije, vuka ili medveda, ali da bar sačuvaš pamet i dušu, ili da ostaneš tu i budeš izložen daljoj psiho-socijalnoj torturi koja samo buja i prerasta moć najluđe imaginacije bilo koga od nas.
Šta je Srbiji? Srbiji i Srbima je sve što ih je snašlo do sad, to je naš karcinom, još se lečimo, a nažalost mnogi se nikad ne izleče.
Karcinom države, karcinom društva, i karcinom koji je, eto, tako normalna pojava u porodicama već decenijama... odnosi živote, ali udružen sa drugim pošastima preti da odnese sve što uopšte značimo na planeti.

Ja idem cesto na selo pa znam sta jedu i ja to jedem pa mogu da vidim razliku,kao kad udjes u matijevic mesaru imas nos i oci da uporedis sa drugima i domacom hranom,mislim iako su tebi opusteno sela izumrla to ne znaci da i dalje tamo ne zive po 80-90 godina za razliku od grada i to bez tezih oboljavanja,iako bi ti da reklamiras opet lekare, imaju i oni kola znas i domove zdravlja,eto ih brzo na pregledu al ne treba
Mozes ti da imas kola kakva zelis, ali recimo u susednom , najblizem gradu imas onkologa koji samo
jednom nedeljno ordinira, a nadlezan je za 100.000 ljudi. Ovo ja iz licnog iskustva.

Mozes ti da imas kola kakva zelis, ali recimo u susednom , najblizem gradu imas onkologa koji samo
jednom nedeljno ordinira, a nadlezan je za 100.000 ljudi. Ovo ja iz licnog iskustva.
To sigurno ne znaci da treba da predju svi u veci grad i batale ognjiste na kom su rodjeni,jer je tamo neki nemacki lanac dobio najbolje lokacije koje je hteo za otvaranje lidla,unistio seljaka uz pomoc drzave ,da mu se ne isplati za sebe da proizvede hranu pa mora da kupi otrovnu

To sigurno ne znaci da treba da predju svi u veci grad i batale ognjiste na kom su rodjeni,jer je tamo neki nemacki lanac dobio najbolje lokacije koje je hteo za otvaranje lidla,unistio seljaka uz pomoc drzave ,da mu se ne isplati za sebe da proizvede hranu pa mora da kupi otrovnu
I sad od karcinoma stigosmo do treceg cina u kome je Lidl unistio srpskog seljakaz:D

I sad od karcinoma stigosmo do treceg cina u kome je Lidl unistio srpskog seljakaz:D
Vlast koja je pustila da rade sta hoce,konkretno riblji stapici s pocetka nisu isti kao sad,pisao sam im mail na koji su kurtonski odgovorili i sigurno je mali broj onih koji su to primetili i koji bi odustali od kupovine poput mene,pakovanje od piletine nepodnosljivo smrdi sutradan kao nijedno drugo iz drugih radnji,sad ti ne kapiras da drzavi nije u interesu da seljak prodaje bez fiskalne kase zdravu hranu, nego pusta leseve da se uvezu i po 3x uzme porez,tako unisti selo i sve sto je vekovima vredelo

Šta se smeješ kao 'glava iz potoka''? *
*U prošlosti je bilo normalno da u potocima i rekama viđamo lobanje životinja koje se ''keze'', pa su čak i prosvetni radnici naveliko te prizore upotrebljavali da naprave šegu (?!) tokom časa.
Danas u potocima i dalje vidimo sve i svašta, kauče, frižidere, kojekakvo smeće, telesa bolesnih životinja, ali se po mogućstvu sve od gajene životinje lepo samelje i smesti u proizvod koji svesrdno kupujemo i konzumiramo.
Šta sprečava tamo neke koji abortiraju x ljudskih života na dan da i to ekonomizuju i upotrebe umesto da samo bace u neki potok? Realno?
Neke holivudske zvezde su izjavile mrtve ozbiljne da je tajna njihove dugovečnosti i mladolikosti tretman epidermom dobijenim od obrezanih dečaka...
Bukvalno je da se zamisliš, nasmeješ i udaraš glavom o zid!

Back