Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
Uskoro će sve to biti u juanima ...
![]()
A jel? Moguce je, ali sa Solunom i cenom stanova bas i nema nikakve veze.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Uskoro će sve to biti u juanima ...
![]()
kako onda stan u novogradnji da bude ispod 700-800 €?
Ma "tu smo negde" i jedni i drugi, padaju i ovde ali ne tako drasticno. Pa verovatno to radi gradjevinska mafija, ne znam drugi razlog. I jer jos uvek nasi ljudi vole da se sele iz manjeg u vece mesto, kao da ih tamo ceka ne znam sta.
U Beogradu i Novom Sadu novogradnja je preko 1200 € ne znam na koje mesto misliš,gde si gledao te stanove ?
I samo da dodam da cene koje sam naveo nisu na veliko nego toliko košta ako se sam odlučiš da praviš sebi ,kuću,stan, kao što sam ja ,a na veliko, velikim investitorima koji prave po 50 stanova su sigurno i troškovi manji.
daj na zajam 10 soma frkaTopla voda je svuda u Nemackoj standard ( nema bojlera nigde), a za video nadzor lagis malo, ali nema veze.
Ziv covek ne ulazi u zgradetine koje imaju vise od 6-7 spratova, Hanover nije atraktivan grad pa otuda mozda i cena od 700 evra
po kvadratu stvarno i postoji.
Cene kvadrata stana/kuce su savrseno razlicite, najvaznije je na kojoj su lokaciji u gradu. Znaci da ljudi zele da zive u zelenilu, a
opet u gradu i tu , recimo u Hamburgu ili Minhenu( to su i dva najskuplja grada) idu cene i do 12.000 evra po kvadratu, pored vode.
Infrastruktura igra veliku ulogu u ceni nekretnine( skola, vrtic, metro, udaljenost od aerodroma, a naravno i radnog mesta),
ali ja bih rekla da bi neka prosecna cena kvadrata bila oko 2000 evra, a tu mislim na ove malo atraktivnije lokacije kao sto je
Minhen, Berlin, Frankfurt, Hamburg, Keln.
Ja sam pre skoro pa i dvadeset godina svoj stan ( jedna banja pored Frankfurta) platila oko 270.000 DM, sada vredi isto toliko
u evrima.
Nisam veliki stručnjak ali mislim da je oko 500-600 evra po kvadratu ali i zavisi sve to od mnogih faktora.
30 - 35 evra po m2 su ti majstori (siva faza) dakle samo temelji,zidanje i beton, materijal ti je nešto više od toga, posle na to kreni da dodaješ krovnu konstrukciju,stolariju,malterisanje,instalacije za struju i vodu,gletovanje,krečenje i ostale petljancije kao što su pare raznim majstorima za ugradnju toga i na kraju dodaj cenu zemljišta u zavisnosti od lokacije.
I naravno cena materijala se razlikuje od kvaliteta koji hoćeš da ugrađuješ npr. da li je stolarija PVC.
zaboravih reci da trziste diktira cijenu ...............dok je velika poptraznja za stanovima i dok ima ljudi da to placaju bice tolika cijena,nisam bas upucen za stanje na trzistu nekretnina u Beogradu ali mogu pricati o Banjaluci,tokom rata je ogroman broj izbjeglica dosao u grad,Banjaluka je postala centar Republike Srpske,tu su sve institucije ,fakulteti itd ogroman je priliv novog stanovnistva iz cijele RS pa i Srbije,sve sto investitori naprave proda se veoma brzo,tako da se izgradilo stotine novih zgrada,nikla su cijela nova naselja i jos se gradi,vjerovatno je u beogradu slicna situacija i veci priliv stanovnistva,potraznja je veca i to odredjuje cijenu