U Rusiji duplo više ubistava nego u Americi

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.213
Često čitamo da je u Americi "divlji zapad", da se puca na sve strane i da im je zakon mnogo labav što se tiče nabavke naoružanja.
Sa druge strane, skoro da nema nikakvih vesti o ubistvima u Rusiji, a znamo da je tamo striktna kontrola za nabavku naoruženja.

A šta je realnost? Šta kaže statistika?

Studija Ujedinjenih nacija je objavila listu svih zemalja i broj namernih ubistava po 100.000 stanovnika.

Rusija je prijavila 8
SAD prijavljeno 5

(Kao bonus: Srbija, Hrvatska i BIH prijavili po 1, Crna Gora 2)
izvor
https://data.worldbank.org/indicator/VC.IHR.PSRC.P5

Ima i lista za 2021 koju je objavio sajt World Population Review
https://worldpopulationreview.com/country-rankings/murder-rate-by-country

Gde je Rusija izlistana sa 10,82 ubistava na 100,000 stanovnika, dok su SAD izlistane sa 5,35 (duplo manje, odatle i naslov teme).

Sve u svemu, rekao bih da je pre do ljudi nego do zakona?

Rusija ima manje masovnih ubistava.
Skoro je bila pucanjava u nekoj ruskoj skoli i to je dospelo do nas, ali takve vesti cesce dolaze iz SAD.
Rusija ima mnogo kriminalnih ubistava, a to je manje zanimljivo.
Ne radi se koliko je zanimljivo nego o lobiju da se uvede stroža kontrola naoružanja u Americi a statistika to baš i ne podržava

Ne radi se koliko je zanimljivo nego o lobiju da se uvede stroža kontrola naoružanja u Americi a statistika to baš i ne podržava
Mislio sam da je nama manje zanimljivo da citamo o obracunu mafijasa u Krasnojarsku, nego o pucnjavi u nekom marketu u SAD u kojoj je pogine 5, 10 ili ko zna koliko ljudi.

Sto se tice oruzja i SAD, ima puno dezinformacija i losih poredjenja.
Recimo, SAD treba da se poredi sa EU, a ne sa Meksikom, Brazilom ili Nigerijom, jer se radi o razvijenoj drzavi u kojoj postoji razvijena vladavina prava, a ne o polurazvijenoj drzavi sa brojnom siromasnom populacijom koja kriminal vidi kao izlaz iz bede. U poredjenju sa EU, SAD je Divlji Zapad, u poredjenju sa vukojebina, SAD je ok.

Sto se tice dezinformacija.
Nije problem oruzje samo po sebi, jer oko 20% populacije poseduje oko 90% oruzja, a jos 20% drzi ostalih 10%. Problem je sto se lako moze doci do automatskog oruzja, uglavnom lakim modifikacijama i sto ne postoji nacin da se mentalno labilnima ogranici pristup oruzju.
Kad su mentalno labilni u pitanju, SAD generalno ima ocajnu politiku brige o njima.
Kad se sve to spoji, dobijamo scenario cestih masovnih ubistava koje pocine mentalno bolesne osobe ili duboko emotivno uznemirene osobe.

:hahaha: gde su *******i da nam objasne kako je to Američka propaganda haha
Ти си највећа будала у налету на овом форуму, бога ми.

Ово је утицај Јагуара који сије мржњу на сваком кораку и онда добијемо имбециле.

Нађу се препуцавати на оваквим темама.

Recimo, SAD treba da se poredi sa EU, a ne sa Meksikom, Brazilom ili Nigerijom, jer se radi o razvijenoj drzavi u kojoj postoji razvijena vladavina prava, a ne o polurazvijenoj drzavi sa brojnom siromasnom populacijom koja kriminal vidi kao izlaz iz bede. U poredjenju sa EU, SAD je Divlji Zapad, u poredjenju sa vukojebina, SAD je ok.
Činjenica je da u americi ima čak do 30 miliona nelegalnih imigranata baš iz centralno i južno američkih zemalja koji su ubedljivi lideri na spisku po broju ubistava.
To su samo nelegalni a legalnih ima oko 60 miliona.
Ako govorimo o temparementu...

Ти си највећа будала у налету на овом форуму, бога ми.

Ово је утицај Јагуара који сије мржњу на сваком кораку и онда добијемо имбециле.

Нађу се препуцавати на оваквим темама.
Pa što si se javio onda?
A da trigerovalo te "*******"

Pa što si se javio onda?
A da trigerovalo te "*******"
Није ме ''тригеровало'' синовац, него покушавам ући у главу вама бескичмењацима.

Не, није бескичмењак као животиња.

Ви сте особе које или немате став или немате довољно интелектуалних капацитета да их изразите, па стално некоме вучете сукњицу и бодрите иза ''Дааа брее, тако је, реци им! И ја ћу!'' и онда добијемо ликове као што си ти.

Само ви не видите колико је то ваше понашање заправо субјективно, иако мислите да сте бољи од другог обора, мада сте исти.

Вођа тог ''вашег'' обора је Џег, ''другог'' обора је Тихи, а ви војници се лијепо пљујете и бацате говвнима док вас ови иза сију мржњом.

Невјероватни сте.

Ameri obicno mentalno prsnu u jednom momentu i desi se masakr... :confused:
Rusi, u svom patrijarhalnom vilajetu, navikli da cute i trpe, gaje svakojake zveri medju sobom,
stite se u kolektivistickom duhu, a zapravo gaje brojne guje u nedrima koje u tom drustvenom ravnodusju
ne biraju poseban momenat kad ce sebi da dozvole da orgijaju, tim opasnije sto to i nije `krvavi pir`, kako to novine vole kliseom da krste....
Imaju mnogo manijaka, prsotina raznovrsnih, serijskih i neserijskih ubica koje svoju podlu tajnu vole da kriju ko zmija noge, pa se tako samo
cita da je taj i taj nestao / nestala, gubi mu se trag, i sl...Sve sa namerom da `dobri pravoslavac-komunista u trenerci` ostane sakriven `pod zitom`.
Primer Cikatila jos uvek ledi krv u zilama, strasno ljudsko govedo... Plus mnogi njemu slicni, na onolikom sve-pijanom prostranstvu....:confused::cool:

Činjenica je da u americi ima čak do 30 miliona nelegalnih imigranata baš iz centralno i južno američkih zemalja koji su ubedljivi lideri na spisku po broju ubistava.
To su samo nelegalni a legalnih ima oko 60 miliona.
Ako govorimo o temparementu...
Mozda, ali 50% zrtava su crnci, oko 45% su belci, a resto su ostali.
Crnci se uglavmo ubijaju medjusobno.
Mozda deo belaca ubiju ostale rase, ali vecinu ubistava pocine drugi belci, tako da ne mozemo govoriti o poludelim imigrantima, kao razlogu.

Uz sve to, broj ubistava na 100.000 vec godinama pada.

Mozda, ali 50% zrtava su crnci, oko 45% su belci, a resto su ostali.
Crnci se uglavmo ubijaju medjusobno.
Mozda deo belaca ubiju ostale rase, ali vecinu ubistava pocine drugi belci, tako da ne mozemo govoriti o poludelim imigrantima, kao razlogu.

Uz sve to, broj ubistava na 100.000 vec godinama pada.
meni je statistika bila zanimljiva jer sam naleteo na "argument" onih protiv strožije kontrole ličnog naoružanja. Originalno, oni su naveli da je Amerika tek na nekom stotom mestu po broju ubistava na 100 hiljada a da oni ispred imaju mnogo strožu kontrolu. kada sam gledao ko je ispred, video sam Rusiju pa me to podstaklo da pokrenem temu

meni je statistika bila zanimljiva jer sam naleteo na "argument" onih protiv strožije kontrole ličnog naoružanja. Originalno, oni su naveli da je Amerika tek na nekom stotom mestu po broju ubistava na 100 hiljada a da oni ispred imaju mnogo strožu kontrolu. kada sam gledao ko je ispred, video sam Rusiju pa me to podstaklo da pokrenem temu
Generalno na forumu i na društvenim mrežama kod Srba je uvek u fokusu negativno vezano za Ameriku..Rusija se ulepšava i prikazuje u sasvim drugom smislu...

Porede babe i zabe.
SAD moze da se poredi samo sa EU ili Japanom.

Mozes i ovako da gledas, Jamajka ima 57 ubistava na 100 hiljada i na drugom je mestu, a Baltimor isto ima 57 ubistava na 100 hiljada ili St. Louis ima 87 ubistava na 100 hiljada. Drugima recima, stopa ubistava nije ravnomerno rasporedjena kroz SAD, a crnci se mnogo vise ubijaju.

Porede babe i zabe.
SAD moze da se poredi samo sa EU ili Japanom.

Mozes i ovako da gledas, Jamajka ima 57 ubistava na 100 hiljada i na drugom je mestu, a Baltimor isto ima 57 ubistava na 100 hiljada ili St. Louis ima 87 ubistava na 100 hiljada. Drugima recima, stopa ubistava nije ravnomerno rasporedjena kroz SAD, a crnci se mnogo vise ubijaju.
Ta dva gradu su na "tapetu" protivnika "gun control" jer su u tim gradovima uveli striktnu kontrolu a statistika im je očajna. Kriminalci i dalje imaju oružje, a narodu su "onemogućili" da se brane, to im je zaključak.

Često čitamo da je u Americi "divlji zapad", da se puca na sve strane i da im je zakon mnogo labav što se tiče nabavke naoružanja.
Sa druge strane, skoro da nema nikakvih vesti o ubistvima u Rusiji, a znamo da je tamo striktna kontrola za nabavku naoruženja.

A šta je realnost? Šta kaže statistika?

Studija Ujedinjenih nacija je objavila listu svih zemalja i broj namernih ubistava po 100.000 stanovnika.

Rusija je prijavila 8
SAD prijavljeno 5

(Kao bonus: Srbija, Hrvatska i BIH prijavili po 1, Crna Gora 2)
izvor
https://data.worldbank.org/indicator/VC.IHR.PSRC.P5

Ima i lista za 2021 koju je objavio sajt World Population Review
https://worldpopulationreview.com/country-rankings/murder-rate-by-country

Gde je Rusija izlistana sa 10,82 ubistava na 100,000 stanovnika, dok su SAD izlistane sa 5,35 (duplo manje, odatle i naslov teme).

matematika je previše kruta da bi je mediska namjera mogla slomiti
ali
ali

sad bi trebalo napraviti anketu na temu procenata koju si naveo
garantiran da bi 99,99 puka tvrdilo da je u SAD najmanje trostruko više ubistava nego u rusiji

mediji su nas 90-ih stavili i u rovove

Ameri obicno mentalno prsnu u jednom momentu i desi se masakr... :confused:
Rusi, u svom patrijarhalnom vilajetu, navikli da cute i trpe, gaje svakojake zveri medju sobom,
stite se u kolektivistickom duhu, a zapravo gaje brojne guje u nedrima koje u tom drustvenom ravnodusju
ne biraju poseban momenat kad ce sebi da dozvole da orgijaju, tim opasnije sto to i nije `krvavi pir`, kako to novine vole kliseom da krste....
Imaju mnogo manijaka, prsotina raznovrsnih, serijskih i neserijskih ubica koje svoju podlu tajnu vole da kriju ko zmija noge, pa se tako samo
cita da je taj i taj nestao / nestala, gubi mu se trag, i sl...Sve sa namerom da `dobri pravoslavac-komunista u trenerci` ostane sakriven `pod zitom`.
Primer Cikatila jos uvek ledi krv u zilama, strasno ljudsko govedo... Plus mnogi njemu slicni, na onolikom sve-pijanom prostranstvu....:confused::cool:
Rekoh i porekoh. Citiram sebe samog..:fdlan:
Sad tek procitah sta se desilo u Tatarstanu, i to koliko juce, u sred. skoli u Kazanju.:confused: Bivsi ucenik upao i pobio sedmoro dece i dva odrasla...:(
https://www.danas.rs/bbc-news-serbi...-u-kazanju-ubijena-deca-napadac-bivsi-ucenik/

Sta reci...Glupi su mi klisei tipa `zapadnjacki trend` i sl. ali ovako nesto je u ranijim vremenima bilo tesko zamislivo, osim u svrhu terorizma.
Ovo je, medjutim, tipicni zapadni scenario `usamljenog rendzera`, koji otkine i okine, prepisan u poplavi modernog zivota i na zemlje istocne Evrope.

Ta dva gradu su na "tapetu" protivnika "gun control" jer su u tim gradovima uveli striktnu kontrolu a statistika im je očajna. Kriminalci i dalje imaju oružje, a narodu su "onemogućili" da se brane, to im je zaključak.

"Stroga" kontrola predstavlja ogranicenje prodaje poluautomatskog oruzja i obuku pri kupovini pistolja, ali nema drugog bitnog ogranicenja u prodaji pistolja. Ne vidim koga su "onemugucili", osim ako neko ne zeli da kupi tenk ili ima 12-13 godina. Pored toga, okolne drzave imaju labave zakone i oruzje moze lako doci iz njih.

Baltimor decenijama ima puno ubistava, rekord je postavljen jos 1993. a zakon je donet 2013.
Kriminal je sastavni deo tog grada i on moze da se poredi sa brazilskim favelama gde ljudi zive u slicnim okolnostima, siromastvo, nedostatak drugih prilika i odsustvo zakona, a samim tim i stopa ubistava je slicne visine.

Ovo.
Kada imas kulturu oruzja kao Amerikanci, onda se njime znas i ophoditi, dok po ostalim zemljama svijeta naokolo naoruzani hodaju iskljucivo vojska, policija, krimosi i psihopate.
Sto se tice krimosa, on ce do oruzja doci kad mu se sprdne.
Ja bi sutra da zelim mogao doci do AK-47 za 600 eura.
Prodaje covjek iz obliznjeg sela, ispravan, zaostao iz rata, nudio ga mom tetku, ovaj rekao - sta ce mi?
Ali eto, mogao bi kupiti bez problema.

Back