U potrazi

Ans%20MArkus%204.jpg

U potrazi sam za zvukom
koji ne vibrira na usnama,
već pulsira u venama,
provaljuje kao lava - do stapanja.

U potrazi sam za vatrom
koja bi rastalila svaku, svaku moju ćeliju...
ograničen sam, ogoljen do niti
kako bih bio utkan u finu mrežu...
da postanem proziran.

U potrazi sam za miomirisom
da postanem lagan i plutam nebom,
lelujam na nežnom pljusku kiše...
na plavom nebu...kada se spušta veče...

U potrazi sam za treperavom bojom
koja leti iznad intelekta,
svesnim svedokom koji uviđa
postojani sjaj trenutka.

Što se zvuka tiče
dodji uveče u diskoteku kod Brankovog mosta
inače i sve drugo što tražiš
ovde na obali Save uveče možeš da pronadješ
važno je da to želiš a i da znaš šta hoćeš
stihovi te preporučuju,sumnje nema :D

coco bill;bt260862:
ne mogu, daleko mi je brankov most...a i sava.
a i zvuk kojeg ja tražim sigurno neću naći u diskoteci.
šteta što to nisi uvideo kroz stihove.
Ne ljuti se ,malo sam se našalio
stihovi su tvoji ok i razumljivi msm svakome
meni ta diskoteka i njena buka presela
ne samo samo tela nego i zidove zgrada
okolo trese i drma :confused:
A vala i na obali uveče nema šta nema
samo mira čovek ne može da ima

...ma Coco Bill , rekao bih , jurcaš ti za žar pticom...lepo bogami - lepo.... mnogi amok , trčaše za njom.... ishod tih besumučnih jurcanja nije znan , bar nama , razljudjenima ...
...pripovedaše neki , za tu pticu , da je nestala u belini svetlosti ; dok , pak , gospodari razljudjenih , vele da je izgorela u suncu... u svom smrtonosnom letu ka njigovom žaru .....bilo kako bilo , sve da i jeste na ovom svetu - mnim da je odavno ubijena u nama, spaljena , a pepeo satrt u bezdno i bespuće mrtvih duša...

123loncar;bt260878:
...ma Coco Bill , rekao bih , jurcaš ti za žar pticom...lepo bogami - lepo.... mnogi amok , trčaše za njom.... ishod tih besumučnih jurcanja nije znan , bar nama , razljudjenima ...
...pripovedaše neki , za tu pticu , da je nestala u belini svetlosti ; dok , pak , gospodari razljudjenih , vele da je izgorela u suncu... u svom smrtonosnom letu ka njigovom žaru .....bilo kako bilo , sve da i jeste na ovom svetu - mnim da je odavno ubijena u nama, spaljena , a pepeo satrt u bezdno i bespuće mrtvih duša...

zgodno, žar ptica (feniks)...sviđa mi se poređenje.
rađanje iz pepela...

Phoenix-and-stars.jpg

...da , rađanje iz pepela...nikad više današnji , sadašnji...šanse su velike u samorađanju ....samo, rulja i njen poslodavac nedaju.....jok more....visoko letači ima da sagore , totalno....ima da ih nema...no opet , ne treba se predavati....ko zna , mužda sutra ustanem mlađi - duhovno , gospostveniji , čovečniji...ko zna !?

Back