U potrazi za poslom...

Sta reci na sve ovo sem-jezivo.
Ako nemas vezu moras da pripremis odgovore na sva ta s.anja od pitanja.
Secam se kada sam prosle godine isao na razgovor za posao u "cuveni" Travelhouse.
Upita me gazdarica(jedno bugarsko djubre):
-U cemu je vasa uloga kao prodavca aranzmana kada je danas internet svima dostupan te svako moze da se informise o destinaciji i konkretnom hotelu mnogo bolje nego sto vi mozete da mu pruzite informaciju??
Pa dobro rekoh,to jeste cinjenica ali ziva rec ipak ima vecu tezinu a i ne mora svaki od putnika da ima zelju i vremena da iscitava forume i razmenjuje misljenja...
-Niste mi odgovorili na pitanje
I tako to a posle kada sam video koga su primili(znam tu osobu iz neke druge price) sve mi je bilo jasno i shvatio sam da je dolazak na pomenuti razgovor bio cisto gubljenje vremena...
Primer 2: Neka agencija koja funkcionise po principu call centra(ne secam se imena) dala je prosle godine oglas da trazi operatere sa tecnim znanjem nemackog jezika.Odem ja na razgovor,to je bilo negde u Zemunu,bogu iza nogu maltene Batajnica,nebitno.Pored mene na ragovor je bila pozvana jos jedna zena.Ulazimo zajedno nas dvoje u kancelariju kod neke zenske na razgovor.Ova zena je imala neki prilicno napucan CV,pomislih bice chupavo.Ova zenska krene pricu o opisu posla,radno vreme 8h dnevno,ne radi se vikendom,da kaze covek ok.Plata-kaze 300e(i prijava doduse mislim da rece preko omladinske ili tako neko s.anje).Kada sam to cuo prenerazio sam se.Nisam imao nameru da ostajem do kraja razgovora.
-Hvala-rekoh-ali ovi finansijski uslovi koje vi nudite meni zaista ne odgovaraju.I izadjoh napolje.
Ono sto me je medjutim najvise zacudilo je to sto je ova zena sa onakvim CV-om(ako je tacno to sto je sve tamo navela) ostala.Njoj je to evidentno dobra plata.
Zato je situacija na trzistu rada takva kakva jeste.Ne postoji dovoljno niska plata za koju ova raja nece da radi.Zalosno,ali istinito.

Poslednja izmena:
Sta reci na sve ovo sem-jezivo.
Ako nemas vezu moras da pripremis odgovore na sva ta s.anja od pitanja.
Secam se kada sam prosle godine isao na razgovor za posao u "cuveni" Travelhouse.
Upita me gazdarica(jedno bugarsko djubre):
-U cemu je vasa uloga kao prodavca aranzmana kada je danas internet svima dostupan te svako moze da se informise o destinaciji i konkretnom hotelu mnogo bolje nego sto vi mozete da mu pruzite informaciju??
Pa dobro rekoh,to jeste cinjenica ali ziva rec ipak ima vecu tezinu a i ne mora svaki od putnika da ima zelju i vremena da iscitava forume i razmenjuje misljenja...
-Niste mi odgovorili na pitanje
I tako to a posle kada sam video koga su primili(znam tu osobu iz neke druge price) sve mi je bilo jasno i shvatio sam da je dolazak na pomenuti razgovor bio cisto gubljenje vremena...
Primer 2: Neka agencija koja funkcionise po principu call centra(ne secam se imena) dala je prosle godine oglas da trazi operatere sa tecnim znanjem nemackog jezika.Odem ja na razgovor,to je bilo negde u Zemunu,bogu iza nogu maltene Batajnica,nebitno.Pored mene na ragovor je bila pozvana jos jedna zena.Ulazimo zajedno nas dvoje u kancelariju kod neke zenske na razgovor.Ova zena je imala neki prilicno napucan CV,pomislih bice chupavo.Ova zenska krene pricu o opisu posla,rasno vreme 8h dnevno,ne radi se vikendom,da kaze covek ok.Plata-kaze 300e(i prijava doduse mislim da rece preko omladinske ili tako neko s.anje).Kada sam to cuo prenerazio sam se.Nisam imao nameru da ostajem do kraja razgovora.
-Hvala-rekoh-ali ovi finansijski uslovi koje vi nudite meni zaista ne odgovaraju.I izadjoh napolje.
Ono sto me je medjutim najvise zacudilo je to sto je ova zena sa onakvim CV-om(ako je tacno to sto je sve tamo navela) ostala.Njoj je to evidentno dobra plata.
Zato je situacija na trzistu rada takva kakva jeste.Ne postoji dovoljno niska plata za koju ova raja nece da radi.Zalosno,ali istinito.

Slusaj, ta plata je sad vrhunska. Do pre dve godine nije bila nesto, ali plate padaju, bas zato sto ljudi na sve pristaju. Sami sebi skidaju platu jer se drze parole "ja imam decu, moram da ih hranim"

Za dve godine, ce prosecna plata tu biti od 80 do 120 eura.

Veze postoje i u najrazvijenijim zemljama, ali nigde nema goveda kao kod nas i toliko glupana koji na sve pristaju i jos drugi veliki problem je sto nema posla, pa se ovi izdrkavaju i traze od ljudi nemoguce.

Ti si odlicno pustupio.

Back