U POMOC!!!

Sramota je sta se radi.
Konkretno ja sam iz Svilajnca i cesto pecam na Moravi. Svi ribolovci a i milicija znaju da doticni Dzoda iz Kusiljeva (ne znam pravo ime ovom ped..u) strujom tamani ribu na Moravi i okolnim rupama. Cak su ga i uhvatili par puta ali mu to nije mnogo naskodilo tako da i dalje peca na akumulator. Nedavno sam cuo (ali nisam proverio) da je na jednom jezeru u blizini Svilajnca napravio masakr i pobio skoro sav riblji fond.
Ja sam na to jezeru lepo pecao stuku proteklih godina a sada cu ka..c da pecam!

Zbog svega navedenog i ja mislim da je doslo dotle da je jedina varijanta da im se stane na put ta da se mi sami organizujemo i uzmemo stvar (citaj: bejzbol palice) u svoje ruke!!

Pozdrav svim ribolovcima,
Ovako ja posedujem dozvolu za gružu jer mi je najbliža voda,a u toku godine idem više puta na Moravu tačnije u Bagrdan tamo kada sretnem ribočuvare a imao sam prilike više puta u toku ove godine,i kada vide da nemaš odgovarajuću dozvolu za to područije onda nastaje zirkus kao oni mogu da oduzmu štapove i sav pribor i da ti naplate još 1000 din.
Zar ne bi bilo bolje kada sretnu nekog ribolovca koji je došao sa strane i vide da peca sa normalnim priborom i po svim pravilima ribolova,da mu naplate dnevnu ili "poludnevnu" dozvolu za taj dan npr 300 din za ceo dan ili 150 za pola.
I od takve stvari bi imali i lepu zaradu i za Ribolovce bi to bilo ja misli prihvatljivo.
Bilo bi lepo kada bi neko od ovih gore navedenih organizatora videli ovu stranicu,i da razmotre ove predloge.

Ahti,zemo,gde jos moze da se peca u tvom kraju,ja sam tu iz komsiluka ali na Resavi takodje nama bogzna sta da se peca,mada u Milivi i Plazanu ima dosta krupnih skobalja za ovako malu reku (kazu zbog otpadaka iz Milivske mlekare) ali se tesko hvataju i kad te krene ubrzo prestane pa ne mozes kao recimo na Nisavi ili J.Moravi da nahvatas desetak ili vise krupnijih komada i uzeleo sam se malo borbe sa krupnijom ribom,a u Nisu vise ne zivim tako da moram da se koncetrisem na nasu okolinu,a bejzbol palicu vec imam,i ponecu i onaj metalni teleskopski pendrek za tebe pa da idemo zajedno da pecamo i ako naidje taj Dz... znacemo sta cemo!? ;)
Pozdrav 8)

Samo napred!!!Bilo bi lepo da vidimo jos neke predloge, pa da nesto sprovedemo u delo.
Ja sam se recimo dosetio da stupimo u kontakt sa svim ribolovackim savezima u srbiji i da pokrenemo akciju zastite voda SVI ZAJEDNO.Mislim da to nije neki zahtevan poduhvat samo treba kontaktirati sve predstavnike saveza da organizujemo sastanak. I tu pokusamo da dodjemo do jednog dogovora , konkretno da se napravi jedan call centar za prijavu, lovokradice za koji bi svi znali. Ja bi bio prvi koji bi nazvao taj broj,kad sam na vodi i primetim neshto...

Pa da se recimo objavi to i na lokalnim radio stanicama mozda i na TV to bi bilo super, mozda bi tako postigli neshto

Lomnica_city:
Ahti,zemo,gde jos moze da se peca u tvom kraju,ja sam tu iz komsiluka ali na Resavi takodje nama bogzna sta da se peca,mada u Milivi i Plazanu ima dosta krupnih skobalja za ovako malu reku (kazu zbog otpadaka iz Milivske mlekare) ali se tesko hvataju i kad te krene ubrzo prestane pa ne mozes kao recimo na Nisavi ili J.Moravi da nahvatas desetak ili vise krupnijih komada i uzeleo sam se malo borbe sa krupnijom ribom,a u Nisu vise ne zivim tako da moram da se koncetrisem na nasu okolinu,a bejzbol palicu vec imam,i ponecu i onaj metalni teleskopski pendrek za tebe pa da idemo zajedno da pecamo i ako naidje taj Dz... znacemo sta cemo!? ;)
Pozdrav 8)

Na Moravi je do skoro (pre ovog loseg vremena) radio pomalo krupan skobalj. Pecali su se i komadi od preko 1 kg, ali po koji samo. Zanimljivo je da se skoro pojavio i jaz na Moravi. Ovi penzioneri koji cekaju sarana i hrane mesto 3 meseca i onda dodje slabo (nikako) ne prolaze jer im ta hranjena mesta Dzoda ocisti preko noci. Od Resave trenutno nema nista, pretvorila se u potok. Tek zimus, ako nadodje voda, mozda se bude pecao skobalj.

Ja sam naveo ime ovog jednog debila a i vi sigurno znate imena nekih ribokradica iz vaseg podrucja. Napisite ovde bar da svi vide ko su ti idioti.

Back