Zakasneli , ma to je bila samo igra reči koja može da se izvede iz imenovanja ...i kad govorim o igri reči ( jer , prvo bi reč ), hdedoh da kažem, da reči ako su proizvod samo jedne svetlosti i njene igre , onda su u većini slučaja manipulativne ( opake )...ako su reči produk mnogih svetlosti i njihovih prelamanja , onda su objektivno spoznajne i često su današnja mudrost, koja će biti već sutrašnja poluistina a preksutrašnja glupost ( tome nas uče civilizacijske istine, kroz brušeni dijamant juče, danas , sutra i moguće prekosutra ) ...
...još nešto , a propo tvrdnje da dijamant ne svetli u mraku :
...kad sam joj dao prsten , bio je mrkli mrak te večeri na keju ... kad je otvorila kutiju , zasenila je okolinu i sve u nama , svetlost brušenog kamena na prstenu...bila je ushićena, tad...danas , posle tolikih godina, siguran sam da svetlost tog brušenog kamena nije dolazila iz njegovog jezgra , već iz dubine mojih očiju ; iz moje duše, koja i danas voli nju i sve ostale, i ako su nekako volšebno otišle bez pozdrava - naravno , sa brušenim kamenjem ...