U PISANOJ ISTORIJI ,VELICANJE VLADARA,SAMO PO BROJU VODJENIH RATOVA !!!

Od najranijih skolskih dana,zavoleo sam da proucavam istoriju,odnosno istorijske
dogadjaje,koji su imali neki veci uticaj,na ljudsku zajednicu.Ono sto sam primetio
tokom celokupnog skolovanja,to je zaista non sens.U udzbenicima istorije,oni nasi
i svetski vladari,koji su tokom svog vladanja,vodili besmislene ratove,a po mom
misljenju,svaki rat je sulud i besmislen.Tim vladarim,posveceno je po nekoliko stranica
u udzbenicima istorije.

Oni pak,koji za vreme svoje vladavine,nisu vodili ni jedan rat,njima je posveceno samo,
nekoliko redaka u udzbeniku.E sad.Mogli su ti vladari,da ucine neznam kakva dobra
dela.Da unaprede zivotne uslove svojih sunarodnika,da podignu niz zgrada za potrebe
kulture.Da izgrade bolnice,da na socijalnom planu,postignu neznam kakve,pozitivne
rezultate.Ne.O tim i takvim ljudima,ili uopste nema reci u udzbenicima,ili ima nekoliko redaka Uzecu ad hoc samo primer iz nase istorije.Knez Mihajlo Obrenovic.
.Covek,koji je malenu Srbiju,uveo u Evropu.Jednu malu Knezevinu,koja je tavorila
pod turskom okupacijom vekovima.Srbija,koju renesansa,nije ni dotakla.Takvu
jednu primitivnu sredinu,On je za par godina,svog kratkog zivota,preobratio u jednu
malu evropsku zemlju.On je uveo evropski nacin odevanja.Zabranio nosenje turske
odece,fesove i sl.Otpoceo gradnju Narodnog pozorista.Jednom recju,uveo kulturni
preporod,onaj,koji je u Evropi otpoceo jos u trinaestom veku (renesansa).Ali mi
ne bismo bili Srbi,da uspesnog Vladara,ne ubise,bas njegovi podanici.

Eto,to mi smeta,to sto o vladarima-zlotvorima,djaci u skolama moraju sve da uce,da znaju.A o onima,koji su pozitivno delovali za svoju zemlju,koji su ostavili ogromno
kulturno nasledje,o njima.......tek nekoliko redaka.!!!

...propustio si , ili nisi uočio , da ti isti zlotvori koje pisana istorija slavi , nemilice su žrtvovali svoje stanovništvo u ratnim operacijama , a u mirnodopskim vremenima punili masovne grobnice njima - za pljačku , šikaniranje i iživljavanje nad sopstvenim stanovništvom i da ne govorim....skorašnji sudski događaj o tome tako razbojnički govori - i nikom ništa....
...sa tim istoričarima i tom njihovom istorijom žive ovakve paklene države , koje su vekovima genocidirale sopstveno stanovništvo iz patriotskih razloga , a zarad očuvanja njegovog biološkog bića !

912753-2-beograd-tajne-grobnice-adk-ztg.jpg

" Riječi genocid i holokaust su nastale da označe stravična iskustva iz Drugog svetskog rata. U Drugom svetskom ratu su nacisti, na osnovu svog rasnog programa, pristupili istrebljenju čitavih naroda koje su smatrali za niže.
Pojam genocid definiran je u Konvenciji o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida koju je Opća skupština UN prihvatila 9. prosinca 1948. godine. Federativna Narodna Republika Jugoslavija je potpisala konvenciju o sprečavanju genocida 1960. godine tako da su je potom sve njene države nasljednice automatski primile u svoje zakonodavstvo."

Genocid je „uništavanje naroda ili etničke grupe“ i rezultat je svesnog i sistematskog plana sa ciljem uništenja izvesne grupe. Razlikuje se stoga u karakteru i motivu kako od tradicionalnih ratnih zločina tako i od drugih vrsta masovnih ubistava. Ovo nije samo zločin protiv pojedinaca,
već protiv grupe. Ujedinjene nacije su 1948. usvojile konvenciju o genocidu, koji je u drugom poglavlju definisan na sledeći način:
U ovoj konvenciji pod genocidom se podrazumeva bilo koje od niže navedenih dela, počinjenih u nameri da se potpuno ili delimično uništi kao takva neka nacionalna, etnička, rasna ili religiozna grupa:
(a) ubistvo članova grupe;
(b) teška povreda fizičkog ili mentalnog integriteta članova grupe;
(c) namerno podvrgavanje grupe takvim životnim uslovima koji treba da do-
vedu do njenog potpunog ili delimičnog fizičkog uništenja;
(d) mere usmerene ka sprečavanju radjanja u okviru grupe;
(e) prinudno premeštanje dece iz jedne grupe u drugu.

...potrebno je malo ljudskosti , časti i poštenja da se priznaju zverstva koja su učinjena nad sopstvenim stanovništvom....gore sam samo nabacao neke činjenice , koje pokazuju koliki je problem zverstvo koje je učinjeno stanovništvu , u nekoliko godina posle IIrata , koje je bilo antifašističko i dalo nekakav doprinost pobedi nad fašizmom...posle tog doprinosa , njegovi vladari su ga satrli....botina komisija za ovaj genocid , prebrojala je oko sto masovnih grobnica ....i to nije prvi put da ovo stanovništvo bude kažbnjeno što je bilo na pobedničkoj strani !

Druze,Prijatelju 123Loncar. Meni nije jasno,zasto se vi ljutite,na osobu,koja se potpisuje sa:Trinito
biti bolestan,nije sramota.To,sto doticni Trinito,ima neki ozbiljniji slucaj oboljenja,ne treba tako osudjivati.
Ja verujem da se on leci,ali svakako da on nije kriv,sto u njegovom slucaju,izgleda da je medicina nemocna.
Jedna stara izreka kaze: "Blago niscima duhom"! Patrijarh Pavle,rece vise puta" "Budimo ljudi" !!!

...ma ne ljutim se , taman posla...no dosadan je kao mušica balegara...nju ubiješ , tepačkom , a s'njim ne vredi prljati ruke . ipak boravi u ljudskoj koži...a ono plaćam redovno solidarno zdravstvo , pa me ljuti zdravstvena institucija što ne sprovodi program obaveznog lečenja , naročito za takve...njihov posao je da ih otkrivaju i leče - bar tako stoji u zakonima...ovako on zuji po netu i prenosi balegarsku infekciju....nije to dobro za nikog !

Back