U PINK taksiju NE postoji sluzba izgubljeno nadjeno?!

Borba bi trebalo da se ogleda u tome da vlasnici nude sto bolje uslove za rad,kao i odredjene povoljnosti pa bi sami taksisti dolazili u vecem broju i birali udruzenje gde im je bolje.Kao sto hoteli i restorani svojom primamljivom ponudom privlace klijente(goste),tako bi trebalo i gazde udruzenja da privlace clanove.Vise clanova,vise clanarina,bolji uslovi za rad-svi zadovoljni.DA LI JE BAS TAKO?

Sada nije tako. Pink je ubedljivo najjace udruzenje sa najvise clanova i najvise poziva, odmah iza njega su Bgd-taxi 9801, Maksis, Lux......itd a ostale da ne spominjem. Bilo bi dobro da ima 5 podjednako dobrih
a070.gif

Jako je logicno da postoji vise taksi udruzenja nego da jedno drzi monopol.Svako clanstvo ima neku svoju viziju boljitka i prosperiteta.Zato i postoje tolike razlicitosti u radu udruzenja,ali im je zajednicko poslovanje tj.prevoz putnika i stvari.

"Pule72" veliki si teoreticar,ali malo poznajes stvari u praksi! Ne znam cime se bavis,jesi li taksista? Problem u celoj ovoj diskusiji je taj sto razlike medju udruzenjima,ili asocijacijama gotovo da ne postoje i nista se nije promenilo od perioda kada je postojalo jedno taksi udruzenje. Sada je samo losije za nas taksiste,to ce ti potvrditi svi taksisti koji su radili i pre i sada...Ti si verovatno 72.godiste,pa ti nije zameriti sto to ne znas,ali ne moze pile da uci petla kako se prave deca...

Problem u celoj ovoj diskusiji je taj sto razlike medju udruzenjima,ili asocijacijama gotovo da ne postoje
Eto ja nisam 72-go godiste, malo sam stariji ali stojim iza toga da razlike postoje i da su ocigledne a istina je i to da je nama taksistima sve gore i gore. Gde mozes porediti jednu Alfu sa Beotaxijem iliti Pinkom ? Kako to moze da bude isto, sta je tu slicno ? Isto je JEDINO da svi citamo voznje i uzimamo ih. Neko ovako, neko onako ali kotrlja. U Alfi npr tolerisu kradju, u Beotaxiju [po tovjoj prici] NE a dok u Pinku ne da ne tolerisu, nego mozes da dobijes i po "tamburi" ako pokrades stranku !

Poslednja izmena:
Eto ja nisam 72-go godiste, malo sam stariji ali stojim iza toga da razlike postoje i da su ocigledne a istina je i to da je nama taksistima sve gore i gore. Gde mozes porediti jednu Alfu sa Beotaxijem iliti Pinkom ? Kako to moze da bude isto, sta je tu slicno ? Isto je JEDINO da svi citamo voznje i uzimamo ih. Neko ovako, neko onako ali kotrlja. U Alfi npr tolerisu kradju, u Beotaxiju [po tovjoj prici] NE a dok u Pinku ne da ne tolerisu, nego mozes da dobijes i po "tamburi" ako pokrades stranku !

Jerotije,obrni-okreni svima nam je status slican i ne odredjuju pravila igre udruzenja i asocijacije vec,znas i sam,Beograd...Kada stanemo u red za estetski,svi smo jedno udruzenje...Zapamti,mozemo mi ovde danima da kuckamo i dokazujemo jedan drugom nesto sto je vec poznato,kao "Preduzetnici" imamo jasno oderedjena pravila po kojima moramo da"igramo"i ti ,kao i ja ne zavisis od udruzenja,ili asocijacije...Jos jednom da ti ponovim ,u svakoj asocijaciji,ili udruzenju je procentualno broj lopova proporcionalno jednak broju clanova...Pretpostavimo da u "Pink"-u ima 1600 clanova,a u :Radio-beotaksi"-ju oko 1000,tvrdim da i u jednom i u drugom ima 10 % onih koji bi da"zavuku ruku u dzep",a to bi bilo 160 ljudi u "Pink"-u i oko 100 ljudi u "Radio-Beotaksiju.Ako toga uhvate bice slicno kaznjen i jednom i u drugom,iskljucivanjem...Ne zavisi od udruzenja,ili asocijacije da li ce neko da krade,ili ne.To je kucno vaspitanje i ne postoji asocijacija koja ce onoga ko je naucio da krade da odvikne od toga...Policija i sudstvo ne moze da zastiti gradjane od kradje,a ne taksi udruzenje,ili asocijacija...Oni koji kradu, uvek kradu,ma gde bili,samo je pitanje da li ce biti uhvaceni i kaznjeni...Ponavljam,u "Radio-Beotaksi"-ju smo rigorozni,od uzimanja pogresne stranke,pa do vece naplate,itd,to mozes da proveris,ako pitas bilo kog kolegu iz mog udruzenja...

Jos jednom da ti ponovim ,u svakoj asocijaciji,ili udruzenju je procentualno broj lopova proporcionalno jednak broju clanova...
Ne bih se slozio
...Pretpostavimo da u "Pink"-u ima 1600 clanova,a u :Radio-beotaksi"-ju oko 1000
Beotaxi NEMA ni blizu 1000 clanova. Mozda ako racunas i kvakarose. Kazi koliko clanova je platilo smenu u Beotaxiju za ovaj mesec ?

Ne bih se slozioBeotaxi NEMA ni blizu 1000 clanova. Mozda ako racunas i kvakarose. Kazi koliko clanova je platilo smenu u Beotaxiju za ovaj mesec ?

A sa cime si se ti do sada slozio?
Jos nismo placali smenu za sledeci mesec,ali s obzirom da ti bolje znas situaciju u "Beotaksi"-ju,mozda mozes ti meni da kazes koliko mi imamo clanova!?

Reci cu ti kad ti meni a i svima na forumu budes odgovorio ono sto sam te vec pitao : sta je sa onim taksistima tvoje mreze sto rade u Hajatu [na koji se pozivas] i koji se non-stop samo tu vracaju da bi uzeli voznju ? A i sam znas da se vracanje na samo jednu taxi stanicu NE isplati. Ako se ne secas da sam te to pitao a evo i da te podsetim :
Tvrdim da je Pink-9803 http://www.pinktaxi.info/ NAJBOLJI taxi u gradu sto zbog najboljeg voznog parka, sto zbog discipline. Kad vec pominjes elitne hotele poput Hajata onda se zapitaj u kakvom su talu sa osobljem kolege koje tamo rade. Vidjam ih ISKLJUCIVO I SAMO ispred pomenutog hotela,Vracajuci se stalno na jedno mesto da uzmes "postenu" voznju NEMA nikakvog racuna i ti kao dugogodisnji taksista to moras da znas

CEKAM ODGOVOR ZA HAYAT

Reci cu ti kad ti meni a i svima na forumu budes odgovorio ono sto sam te vec pitao : sta je sa onim taksistima tvoje mreze sto rade u Hajatu [na koji se pozivas] i koji se non-stop samo tu vracaju da bi uzeli voznju ? A i sam znas da se vracanje na samo jednu taxi stanicu NE isplati. Ako se ne secas da sam te to pitao a evo i da te podsetim :

CEKAM ODGOVOR ZA HAYAT

Kada bi ti znao "kompjuterski govor" znao bi da se ovde smatra velikom nekulturom kada kuckas "Caps Lock" i cudi me kako ti moderator nije sklonio poruku,medjutim to je u skladu sa tvojim kompletnim znanjem i kulturom...
Odgovoricu ti jos za "Hayat"i prekidam ,ali stvarno,komunikaciju u ovoj temi...Jedan od mojih najboljih drugova radi samo kod "Hayat"-a,jer zivi u 23.bloku...Cesto i primam voznje iz doticnog hotela,tako da sam vrlo upoznat sa radom istog,kao i sa ostalim stvarima u nasoj sluzbi...To sto si ti naveo u vezi primanja voznji i vracanja na isto mesto,vazi za taksi stanice,ali ne i za ekskluzivne hotele. Njemu se isplati stalno tamo da stoji i da se vraca,kada je svaka treca voznja do aerodroma,a i poneki "kratez" do centra,stranci znaju da nagrade.Cesto se desava da smo i turisticki vodici i da pola dana vozimo ljude iz hotela i pokazujemo im Beograd.Zato nije samo bitno da imamo vozila "Prve lux" kategorije,vec i da poznajemo jedan strani jezik,obicno engleski...Neka uzme 5 takvih voznji u toku dana i dosta mu je.Postoji tacno red i pravilo kako se voznje primaju.Prvo se pozivaju nasa vozila sa taksi stanice kod "Hayat"-a,kada ih tu nema,a to je veoma cesto,proziva se "Sava centar",a onda po svom redu,pozicija i vreme...Medjutim kada sam pomenuo sve hotele u gradu,mislio sam prvenstveno da njihova rukovodstva i vlasnici sa nama sklapaju ugovore o poslovanju,jer imaju pozitivno dugogodisnje iskustvo i svoj interes da sa "Radio-Beotaksi"-jem sklapaju ugovore,a ne sa nekim drugim udruzenjem,ili asocijacijom! Ako ti sada nije jasno,onda ti nema pomoci...Jos nesto,juce negde oko 10.30 h,kolega je sasvim na normalan,regularan nacin preko radiole,sa taksi stanice "28. blok" primio iz "Hollidey Inn"-a voznju do Sarajeva! Tako mi radimo,transparentno i pravicno, ne zato sto neko iz radio centra ne bi tu voznju dao nekom svom drugaru,vec zato sto je kontrola rigorozna i u nekoliko nivoa,a i mnogi od nas slusaju sva cetiri kanala preko "skakuse"... "Ljudska glupost ce nas unistiti" Kraj u ovoj temi...Pozdrav...

Da se i ja malo uključim. Jesam Valjevac, ali sam jednom prilikom došao autobusom u Beograd. Između dolaznog i odlaznog perona glavne autobuske stanice u Beogradu, bilo je parkirano oko 20-ak taksista. Prišao sam prvom i pitao da li mu radi taksimetar? On je rekao: "NE!" Priđem drugom, isti odgovor. Trećem, desetom, dvadesetom i nikom ne radi taksimetar! Kako onda smeju da voze stranke, kad im ne radi!? Samo čekaju nekog stranca koga bi prevarili, igraju i šah na haubi. U saobraćaju su najgori vozači, kao da su amateri, a ne profesionalci! Čast izuzecima, ali taksisti u Beogradu su strava i užas! Kad treba da prime stranku ili da izađe, oni to urade gde god hoće, makar i usred raskrsnice. Iseku te bez problema, samo što i trotoarom ne voze. Četiri žmigavca su za njih misaona imenica! Mislim da ta udruženja treba da naprave i neki test sa vozačem da vide kako vozi, pre nego ga prime u udruženje, mnogi su totalne neznalice.
Stvarno ne vidim poentu tvog cudnog izlaganja i komentarisanja rada i kulture beogradskih taksista po slucajnom uzorku od njih 20 taksista kod stajge .
A kao drugo ovo je ipak velegrad gde opstaju najjaci a i tok saobracaja je drasticno drugaciji od Valjeva. Pa toliko Valjevaca znam koji na rubu beograda ostavljaju auto pa u grad kako se snadju.

Back