U OVOM GRADU JE SRPSKA PIJACA SEKSA: Snimaju devojke dok ih siluju...

Ne mozes tako da gledas. A ako vec postoji i najstariji je zanat na svetu i bice ga dok je sveta i veka, sto onda ne bi prostitutke bile zasticene, imale redovne zdravstvene preglede, redovne prihode, koliko-toliko normalan neki zivot zivele, a ne strahovale i od musterija i od makroa. Plus sto bi drzava ubrala dodatni porez.

Kako te nije sramota?

Za sve je kriva Policija jel

Pa evo, zaključi sam. Konkretno što se ovog slučaja tiče, Kruševac nije Šangaj pa da kad sretneš nekog poznanika na ulici, to ti je to što si od njega video za sledećih deset godina. Ne možeš u Kruševcu da se baviš prostitucijom, a da za to neko ne zna. Još manje možeš da budeš makro a da se to ne zna. A najmanja je verovatnoća da sve to ne zna policija. Saberi sa činjenicom da se jedno od ovih mesta okupljanja nalazi na dvesta metara od policijske stanice i izvuci računicu...

Prostitucija treba da se UKINE

Ajde mi samo objasni kako :lol:

- - - - - - - - - -

Zviznes im paprenu kaznu i godine robijanja zbog neprijavljivanja delatnosti i utaje poreza, pa da vidis kako ce da se prijavljuju. Makroi zloupotrebljavaju prostitutke, nema "biznisa" izmedju njih. To je robovlasnicki odnos. One se zalazu za legalizaciju i zbog makroa.

Ovo iako jeste dobro resenje, malo je utopisticko resenje, bar za banana drzavu kao sto je nasa.

- - - - - - - - - -

na primer, udarim nekoga. neko će da počne da plače. neko će da pobegne. neko će da se izdere na mene. neko će da me odalami zauzvrat. neko će da me pita zašto sam ga udario. onaj ko me udari, udario me je jer je sklon tome. onaj ko me pitao zašto sam ga udario, to je uradio jer je miroljubiv. onaj što pobegne, pobegao je jer se plaši. neko kad je gladan ode da prosi, neko da radi a neko raširi noge. svako rešava situaciju na osnovu onoga što ima u sebi.

ne možeš ti da postaneš prostitutka tek tako... nevezano za uslove. znači to je ne zato što je morala nego zato što joj nije smetalo. velika razlika

Za ovaj poslednji pasus jesi u pravu, s tim sto po mom misljenju to vazi za ove koje nisu ulicarke. Te sto stoje ispod plavog mosta rade to jer izbor kod njih nikada nije postojao, ili jeste u nekom trenutku, ali je ugusen.

Ocigledno da je u Nemackoj drugi sistem i mi se nikako ne mozemo porediti sa njima. Zasto bi recimo jedna prostitutka ili jedan makro radili legalno ako su to vec godinama radili nelegalno samo da bi od one citave zarade koja im cela ostaje morali da izdvajaju za globu drzavi? Velika vecina tih prostitutki radi u tajnosti osim onog malog broja mucenica pored puta koje rade za neku bedu od para (mada bi i one verovatno i dalje radile ilegalno) a ove koje provlace najvece pare naravno rade u tajnosti. Bas bi se neka Stanija ili Soraja prijavila da radi legalno...

Stanija ili Soraja i nisu zvanično prostitutke. Prijavljivaće zbog sebe i svoje sigurnosti.

Stanija ili Soraja i nisu zvanično prostitutke. Prijavljivaće zbog sebe i svoje sigurnosti.

Tacno tako. Nisu zvanicne isto kao sto se vecina njih koje rade za najvece pare kriju iza maske modela, pevacice, starlete (ako to zanimanje uopste postoji). Koliko to daleko ide govori i cinjenica da mnoge od njih u medijima javno govore o svojim odnosima sa politicarima i ostalom "elitom" naseg drustva a policija opet ne reaguje iako je prostitucija nelegalna.
E sad, sta bi se legalizacijom postiglo - ja kazem nista. Mozda bi se samo mizerna nekolicina prijavila i to onih naj sitnijih a i za njih cisto sumnjam jer one uglavnom poticu iz bede i njihov jedini interes je novac i veliko je pitanje da li bi od te bede zelele da izdvoje jedan veliki deo za dazbine drzavi. Siguran sam da bi one kao i do sad radije rizikovale sopstvenu beznednost u zamenu za vise novca. A kako su do sada radile nelegalno kada je prostitucija protiv zakonita tako bi radile nelegalno i da je zakonita. A i veliko ke pitanje na koji nacin bi ih to drzava stitila od makroa i musterija. Drzava ni na koji macin ne stiti ni radnika u trgovini, taksistu, radnika obezbedjenja, molera, radnika u fabrici a kako ce tek prostitutku.

Back