U Novom Sadu umrla beba od gladi!

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
184.243
Novi Sad: Beba umrla od gladi
Izvor: Večernje novosti

Novi Sad -- Lekari u Novom Sadu su spasli jednomesečnu devojčicu od toga da doživi sudbinu svog brata blizanca, koji je 23. januara umro zbog zapuštenosti i gladi.

Devojčica se oporavila i u utorak se pridružila troipogodišnjoj sestri i jednoipogodišnjem bratu u Sigurnoj dečjoj kući.

Troje mališana roditelja Jelene M. (32) i Miroslava M. (40) tu će ostati dok se u daljem postupku Centra za socijalni rad ne odluči da li će eventualno biti pokrenut postupak da se bračni par liši roditeljskog prava.

Protiv Jelene i Miroslava policija je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su zapustili i zanemarivali decu, a zbog života u nehigijenskim i neadekvatnim uslovima, dečak star tek nešto više od mesec dana 23. januara je umro u Dečjoj bolnici.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=02&dd=07&nav_category=16&nav_id=580824

Ako beba od mesec dana umre od gladi to znaci da majka nije imala mleka da je hrani tj da je majka bila gladna.

Strasno sa kakvom vlascu i u kakvoj drzavi mi zivimo.

Da, ali treba videti i ostale uzroke, mozda je majka bila sa psihickim poremecajima, otac takodje. Iz vesto se ovde ne vidi sta je uzrok zapustenosti.

citas li ti pametnice cele tekstove ili samo tako lupas bez veze...jasno se vidi da je uzrok ekstremna nemastina i beda:

'' U Zelengorskoj ulici 18 u novosadskom naselju Klisa, radnici Centra su u trošnoj kućici zatekli tužan prizor. U iznajmljenoj udžerici bez vode, do koje se stiže putem bez asfalta, a koja im je bila dom prethodna tri meseca, nema vode, a prostorije su pokušavali da zagreju jednom grejalicom.''

Evo sta kaze dalja vest sa linka:

Na loše uslove za decu, roditelje je upozoravala i Patronažna služba, koja je u nekoliko navrata posećivala Jelenu posle porođaja. Međutim, ništa nije učinjeno. Komšije su, kažu, pomogale koliko su mogli i davale hranu, dozvolile im da nose vodu i govorili da mora decu redovno da kupa i presvlači. Dečak star tek nešto više od mesec dana, nažalost, nije preživeo u takvim uslovima.

Roditelji mališana nigde nisu radili, a porodica nije bila u sistemu socijalne zaštite, odnosno nisu primali pomoć, jer se za nju nisu ni obraćali.
U Osnovnom sudu u Novom Sadu u 2011. godini pokrenuto je 28 postupaka za lišavanje roditeljskog prava, jer su grubo zanemarivali svoju decu, zlostavljali ih psihički ili fizički, a u osam slučajeva je odlučeno da se roditeljima uskrati to pravo.

Dakle, roditelji su ocigledno zanemarivali decu, cak se nisu obratili ni za pomoc Centru za socijalni rad da im isplacuju novac na koji imaju pravo.

Kakvi su to onda roditelji?

Poslednja izmena od moderatora:
Evo sta kaze dalja vest sa linka:

Dakle, roditelji su ocigledno zanemarivali decu, cak se nisu obratili ni za pomoc Centru za socijalni rad da im isplacuju novac na koji imaju pravo.

Kakvi su to onda roditelji?

Tamo neki roditelji u gradu od preko 300.000 stanovnika su bas ovi???

A druga je prica sto centri za socijalni rad sluze za ukras i svrsi samoj sebi...

Улизивање модераторима се тако зове?
Не брини, није онај коментар био намењен дискусији већ да не буде брисања пре времена, као што уме да се кука код модерације...

Ma o cemu ti pricas? Proveri kod koga hoces da nikad nisam kukala da mi se brise post.

A za tebe sam to rekla tek kad si otisao s moderatorskog mesta, bas zato sto nisam htela nikom da se "uvlacim" pogotovu ne moderatorim pa ni tebi. Stavise, nijednog moda nikad nisam pitala za prijateljstvo otkad sam na forumu. proveri ako te iko ceni da ti uopste i pruzi tu informaciju, odvratan si mi.

Nego vi bi da politizujete sve, pa i ovako jadnu stvar.

Poslednja izmena od moderatora:
Pa cekaj Tihi, evo ja ne podrzavam a cisto sumnjam da iko podrzava.

Kako ja koja nemam takodje mogu da pomognem njima?

Kako im pomazes evo npr. ti?

Ja pomazem dvojicu drugova tako sto im svakih 1-2 meseca dam po 50-100 evra.

Pomazem im sto ih besplatno vozim gde god im treba.

Pomazem im tako sto im nikada ne dam da plate pice kada se vidimo, da bi mogli za te pare nesto da kupe svojoj deci.

Sad sam ovom drugu dao 50 evra za Bozic da ima nesto da kupi i spremi deci .

Satro sam mu "pozajmio" i ako i on i ja znamo da mi on taj novac nikada nece vratiti a ni ja mu ga necu nikada traziti. Kao sto mu ni do sad nsiam trazio preko 1000 evra koliko sam mu dao .

Ali sustina je da ne mogu ja da pomognem i drugi ljudi , koliko u ovoj zemlji ima ovakvih slucajeva.

I nije resenje da bilo ko zivi od tudje milostinje i pomoci VEC DA ZIVI OD SVOG RADA

A ljudi ne mogu da zive od svog rada jer je vlast i sistem katastrofalno los. Jednostavno bez promene vlasti nije moguce pomoci svim tim ljudima.

I meni se gadite svi vi koji podrzavate ovu vlast

Svi vi koji gledate samo sopstveno dupe dok oko vas milioni ljudi zive u bedi i nemastini i bukvalno umiru od gladi

Gadite mi se jer ste necovecni

Ja zaradjujem verovatno vise od tebe. Ali ne mogu da budem necovek i djubre, i da okrenem glavu i da me boli briga sto ljudi koje znam i koji me okruzuju zive nesrecni i u siromastvu.

Ne mogu jer mi srce cepa gledajuci ih kako se bore da prezive, ne mogu da budem srecan dok je 90% ljudi oko mene nesrecno. Ne da da budem toliko djubre.

Zato zelim toliko zarko promenu vase vlasti. Ne zbog sebe jer meni ce verovatno biti skoro isto. Vec prvenstveno zbog armije unesrecenih i jadnih ljudi u ovoj zemlji, kojima ste vi iz DS-a ukrali buducnost. Kojima ste ukrali pravo na normalan zivot.

Tvoj je problem što misliš da samo oni koji se ponašaju kao ti ne vole i kritikuju vlast.

To što su moji politički stavovi slični onima koji propagiraju (ali ne ispunjavaju) vladajuće partije, ne znači da ih ja podržavam.

Što opet ne znači da ću koristiti smrt bebe u političke svrhe. Ako želiš da kritikuješ vlast, budi drugačiji nego oni.

Ja pomazem dvojicu drugova .

Sad sam ovom drugu dao 50 evra za Bozic da ima nesto da kupi i spremi deci .

Satro sam mu "pozajmio" i ako i on i ja znamo da mi on taj novac nikada nece vratiti a ni ja mu ga necu nikada traziti. Kao sto mu ni do sad nsiam trazio preko 1000 evra koliko sam mu dao .

Ali sustina je da ne mogu ja da pomognem i drugi ljudi , koliko u ovoj zemlji ima ovakvih slucajeva.

I nije resenje da bilo ko zivi od tudje milostinje i pomoci VEC DA ZIVI OD SVOG RADA

A ljudi ne mogu da zive od svog rada jer je vlast i sistem katastrofalno los. Jednostavno bez promene vlasti nije moguce pomoci svim tim ljudima.

pa naravno i to je bas lepo sto pomazes, ali odakle znas da i mi ostali ne pomazemo svoje bliznje, i da isto nemamo za daljnje tj. ljude koje ne znamo?

Ja necu time da se hvalim, ali naravno da i ja u nekom obliku pomazem, kako mi je kome dostupno.

A vlast da se menja, pa ne znam, videcemo na izborima, tvoje je misljenje da ce se sve resiti njenom promenom, ali ne misle svi tako, vec bas obrnuto, da ako ostane ova vlast bice bolje svim ljudima. Dakle ne znaci da ako neko "glasa za Tadica" automatski ne zali ovakve slucajeve, naprotiv. Samo ima drugaciju viziju boljitka za sve, pa i za te ljude.

A ja ti opet kazem, da ima i do tih ljudi, nije sve u drzavi.

Кривицу сноси и држава,али су пре свега криви родитељи.

Сваки отац или мајка,би пре умрли од глади него што би дозволили да се то деси њиховом детету.

Одвајати од својих уста да би дете било сито.

Tvoj je problem što misliš da samo oni koji se ponašaju kao ti ne vole i kritikuju vlast.

To što su moji politički stavovi slični onima koji propagiraju (ali ne ispunjavaju) vladajuće partije, ne znači da ih ja podržavam.

Što opet ne znači da ću koristiti smrt bebe u političke svrhe. Ako želiš da kritikuješ vlast, budi drugačiji nego oni.

ova beba je umrla zato sto njeni roditelji nisu imali nikakav posao niti su mogli igde da se zaposle.

umrla je zato sto vlast boli uvo za takve slucajeve.

patronazna sestra koja je dolazila da ih obilazi je apelovala na socijalne sluzbe da im se pomogne - ali oni nisu uradili nista.

ni komsije nisu mogle puno da pomognu - jer su i oni verovatno u slicnim problemima kao ova tuzna porodica.

sustina je da u srbiji ne radi preko 55% radno sposobnih ljudi.

to je 2.5 miliona radno sposobnih bez ikakvog posla

to je ako uzmes da od tih 2.5 miliona nezaposlenih svako ima po dvoje dece armija od najmanje 3.5 miliona gladnih

i oni su gladni zato sto je ova vlast ovakva kakva je

zato sto su unistili privredu, zato sto nas pljackaju porezima , zato sto 90% ljudi ovde ne moze da zaradi posteno dinar jer ako plati sve harace i poreze koje je Tadic razrezao na kraju ti ne ostane nista.

Lepo je iz toplog Beca, gde je sve bolje i lepse podrzavati najgoru vlast u Evropi.

Al dodji malo ovamo brajko , da vidis kako se ovde zivi pa mi onda posle prosipaj tvoje price.

Сваки отац или мајка,би пре умрли од глади него што би дозволили да се то деси њиховом детету.

pa nisu mogli da odvajaju od usta jer su i sami gladovali

beba je umrla zato sto je majka bila gladna , zato sto danima nista nije jela pa samim tim i nije imala mleko da nahrani dete.

jer ako nisi znao jednomesecna beba se hrani samo majcinim mlekom.

Djole... jednomesecna beba doji ...

pa naravno i to je bas lepo sto pomazes, ali odakle znas da i mi ostali ne pomazemo svoje bliznje, i da isto nemamo za daljnje tj. ljude koje ne znamo?

Ja necu time da se hvalim, ali naravno da i ja u nekom obliku pomazem, kako mi je kome dostupno.

A vlast da se menja, pa ne znam, videcemo na izborima, tvoje je misljenje da ce se sve resiti njenom promenom, ali ne misle svi tako, vec bas obrnuto, da ako ostane ova vlast bice bolje svim ljudima. Dakle ne znaci da ako neko "glasa za Tadica" automatski ne zali ovakve slucajeve, naprotiv. Samo ima drugaciju viziju boljitka za sve, pa i za te ljude.

A ja ti opet kazem, da ima i do tih ljudi, nije sve u drzavi.

da vidimo koliko nam je dobro

ovo je dosad najmanje 20-30 slucaj coveka koji je umro od gladi u Srbiji u poslednje 3 godine.

A ko zna koliko stotina i hiljada takvih jos ima ali njihova deca nisu hteli da to ide od medije zbog bruke i sramote.

Nikada u Srbiji ljudi nisu umirali od gladi

Danas umiru.

Ako to nije dovoljno da budes protiv ove vlasti i za njenu smenu - onda znaj da si veoma los covek.

pa nisu mogli da odvajaju od usta jer su i sami gladovali

beba je umrla zato sto je majka bila gladna , zato sto danima nista nije jela pa samim tim i nije imala mleko da nahrani dete.

jer ako nisi znao jednomesecna beba se hrani samo majcinim mlekom.

Деца се ваљда праве у условима када је обезбеђена егзистенција тог детета а не када немаш шта да једеш,брате Тихи.

Слажем се да и држава сноси добар део кривице.

da vidimo koliko nam je dobro

ovo je dosad najmanje 20-30 slucaj coveka koji je umro od gladi u Srbiji u poslednje 3 godine.

A ko zna koliko stotina i hiljada takvih jos ima ali njihova deca nisu hteli da to ide od medije zbog bruke i sramote.

Nikada u Srbiji ljudi nisu umirali od gladi

Danas umiru.

Ako to nije dovoljno da budes protiv ove vlasti i za njenu smenu - onda znaj da si veoma los covek.

Pusti sad te velike reci na koje ti necu odgovarati, nego da te pitam, jel'imas ti uopste pojma u koliko je drzava ljudi umrlo od gladi i da vlada jedna od najvecih svetskih kriza?

Mislis da se nekoj drugoj vlasti u ovim vremenima kod nas ne bi to dogodilo? lepo te pitam.

Деца се ваљда праве у условима када је обезбеђена егзистенција тог детета а не када немаш шта да једеш,брате Тихи.

Слажем се да и држава сноси добар део кривице.

sad su krivi roditelji sto su pravili decu

a zar ne proglasi Tadic ovu godinu "GODINOM BEBA"?

Pa sto onda ne pomaze male bebe i njihove roditelje nego ih nebrigom i unistavanjem ekonomije dovodi do toga da umiru od gladi ?

Pusti sad te velike reci na koje ti necu odgovarati, nego da te pitam, jel'imas ti uopste pojma u koliko je drzava ljudi umrlo od gladi i da vlada jedna od najvecih svetskih kriza?

Mislis da se nekoj drugoj vlasti u ovim vremenima kod nas ne bi to dogodilo? lepo te pitam.

kakva bre svetska kriza....

kriza u srbiji je posledica vlasti koja je unistila domacu privredu pa preko 55% radno sposobnih nema gde da se zaposli

nema jer u srbiji postoji ukupno 1.7 mesta a od toga samo 400.000 u prviredi

i sve ih je manje u privredi jer vlast svaki dan izmislja neke nove harace poreze i namete

sve sto se desava ovde je direktna krivica vlasti Borisa Tadica

mozes da ih opravdavas koliko hoces - to je cinjenica.

Na vlasti su vec duze od 10 godina

sad su krivi roditelji sto su pravili decu

a zar ne proglasi Tadic ovu godinu "GODINOM BEBA"?

Pa sto onda ne pomaze male bebe i njihove roditelje nego ih nebrigom i unistavanjem ekonomije dovodi do toga da umiru od gladi ?

Ма пусти ти Тадића и његове политичке заврзламе и лажна обећања.

Крив је тај центар за социјални рад,што није помогао,а требао је.

Проблем је у нама самима што смо малодушни.

kakva bre svetska kriza....

kriza u srbiji je posledica vlasti koja je unistila domacu privredu pa preko 55% radno sposobnih nema gde da se zaposli

nema jer u srbiji postoji ukupno 1.7 mesta a od toga samo 400.000 u prviredi

i sve ih je manje u privredi jer vlast svaki dan izmislja neke nove harace poreze i namete

sve sto se desava ovde je direktna krivica vlasti Borisa Tadica

mozes da ih opravdavas koliko hoces - to je cinjenica.

Na vlasti su vec duze od 10 godina

Tihi, lepo je to sto baratas brojkama, ali je pogresno sto ih okreces u svrhu koja tebi odgovara.

Tadic (necu da se pravdam sada da li ga "branim" ili ne), ne moze ni po osnovnom zakonu logike da bude kriv za sve, jer kao prvo nije sve u njegovoj nadleznosti, a kao drugo, sa ovom krizom i u ovakvim vremenima, bilo ko da je na vlasti bio tesko bi se izborio sa vecinom problema. Sto ga naravno ne amnestira od krivice onde gde je mogao da ucini. Dakle slazem se da je I nesposobna vlast doprinela tome, ali ne samo ona.

Back