U novom Bečeju silovali motkom nepokretnu staricu pocepali joj jetru i pluća i ubili

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Faktor destabilnosti i jesu uvek te "manjine", počevši od roma koji šljakaju punom parom sve što ne treba, preko gej lobija koji radi uglavnom na destabilizaciji, do muslimana koji paradiraju sa zastavama handžar divizije, gde u Novom Pazaru ne smeš uneti srpsku zastavu na stadion, u Vojvodini paradira nacistički pokret Mađara, neka Županija tako nešto, o Kosmetu i da ne pričam. Kad povučeš crtu nije ni čudno što ih ljudi ne vole i ne žele u državi.

Opet ti sa teorijama zavere o gej lobiju i drugim letecim tanjirima. Na ovoj temi si nasao da prosipas homofobiju.. A i rasizam. Ne sme se generalizovati. koliko ima nasih domacih ubica "pravih srbendi"...

Na temu: uzasno, nemam reci...

Poslednja izmena:
Madjarska je u teskoj ekonomskoj situaciji, tezoj nego mi. Ona je istureni igrac koji treba da utice na Srbiju i jos vise na Rumuniju. Rumuni i Bugari su prevrtljivi, mi smo mala deca za njih. Inace Madjare smatram za ozbiljnu naciju sa velikim apetitima koja je spremna za razne stvari. Jobbik je daleko potrebniji Vasingtonu i Londonu nego samoj Madjarskoj

Opet ti sa teorijama zavere o gej lobiju i drugim letecim tanjirima. Na ovoj temi si nasao da prosipas homofobiju.. A i rasizam. Ne sme se generalizovati. koliko ima nasih domacih ubica "pravih srbendi"...

Na temu: uzasno, nemam reci...

Ne Djoko ovo nema veze sa homosexualnoscu,nego uopste,sta sutra to isto bilo kom moze da se desi posto su cigani zasticena vrsta,jednostavno rade sta im se hoce,i nikom nista,ovo je oybiljna tema i nemojmo se sprdati sa ovim.

mislis na one iste madjare koji su vratili dug mmf-u i porucili da isele svoje kancelarije do prvog januara?

Da li Madjari mogu biti neki samostalan faktor koji se pita za krupne stvari medjunarodnog karaktera, da li su oni toliko mocni. Bila je neka frka oko nemackih zlatnih rezervi koje su na cuvanju u Americi

Ne Djoko ovo nema veze sa homosexualnoscu,nego uopste,sta sutra to isto bilo kom moze da se desi posto su cigani zasticena vrsta,jednostavno rade sta im se hoce,i nikom nista,ovo je oybiljna tema i nemojmo se sprdati sa ovim.

Ova tema i ovaj zlocin nije izgovor za rasizam. Bas zato sto je ozbiljna i strasna tema. Ovi monstrumi, kao i mnogi drugi srpski po novinama, se ne smeju gledati kroz etnicku pripadnost. Nisu takvi ni svi Srbi, ni svi Romi. A koliko su Romi zasticeni, video bih da li bi se menjao samo jedan za dan za mnoge od njih.. Ne treba biti licemeran.

Poslednja izmena:
Ova tema i ovaj zlocin nije izgovor za rasizam. Bas zato sto je ozbiljna i strasna tema. Ovi monstrumi, kao i mnogi drugi srpski po novinama, se ne smeju gledati kroz etnicku pripadnost. Nisu takvi ni svi Srbi, ni svi Romi. A koliko su Romi zasticeni, video bih da li bi se menjao samo jedan za dan za mnoge od njih.. Ne treba biti licemeran.

Djoko govorim ti o mnogim stvarima o kojima se ne govori,jednostavno dobili su sve od drzave cak i to da se tako ponasaju i da ne budu kaznjeni,naveden je jedan primer iz Subotice,gde su ljude bukvalno isterali iz njihove kuce uselili se a drzava nije zastitila vlasnike.Hocu da kazem to isto mogu da urade bilo kome i nece odgovarati jer su zasticeni,u svakom smislu,i ako zakon vazi za srbe onda mora i za njih,u suprotnom onda ajmo da ukinemo sva prava i slobode pa ko koga dohvati,mislim neshvatljivo mi je to.

Uzmimo Madjarsku Hrvatsku to je tamo nedopustivo,Sloveniju,zasto se ne uglademo na njih zasto ne budemo normalna drzava.O tome ja pricam,a to nema veze sa rasizmom nego o tome da je jedna grupa povlascena iz ko zna kojeg politickog razloga u odnosu na razum.

Ili cemo se ponasati kao i svaka druga zemlja,ili cemo svi strepeti za svoj zivot,a da ti ne pricam koliko ima slucajeva o kojima niko od nas uopste ne zna.

Jednostavno postoji medijska blokada i za to.

Navedu pocinioci ti i ti,a ne navedu njihovu etnicku pripadnost,cak i u Americi se kaze da je nastradao neki crnac,prosto nevrira me sve to.Ipak je ovo nasa zemlja.

.
Pismo stanara ulice Dragomira Gajića povodom nasilničkog napada.
http://037ks.com/2013/08/pismo-stanara-ulice-dragomira-gajica-povodom-nasilnickog-napada/

Pismo stanara u ulici Dragomira Gajića prenosimo u celosti. Zbog straha od novih napada i za ličnu bezbednost, neće biti objavljena imena.

„Povećano nasilјe nad građanima Kruševca“

Juče u kasnim večernjim satima desio se brutalan napad grupe Roma na stanare u ulici Dragomira Gajića flašama i čista je sreća da niko nije ozbilјnije povređen.

Povod za nasilјe bio je taj što su ih stanari zgrade u pomenutoj ulici molili da prestanu da šenluče, piju, razbijaju flaše, galame i uznemiruju građane.

Ceo incident desio se oko 22,30 sati. Grupu od četiri mladića i jedne devojke je jedan od stanara upozorio da će pozvati policiju, a oni su na to još brutalnije reagovali i gađali ga flašama u trenutku dok je on išao da traži zaštitu od organa reda.

„Moram da kažem da sam pod velikim stresom posle ovog napada na mene i moju imovinu. Mi godinama živimo u strahu od pripadnika romske nacionalnosti koji žive u blizini i sistematski nas ugrožavaju. Tuku i zastraškuju našu decu, plјačkaju automobile, buše gume. Posebno su ugroženi oni koji žive u prizemlјu, jer se Romi ne libe da kradu sa terase i u sred bela dana. Toliko se priča o pravima i inkluziji Roma, a oni taj status zloupotreblјavaju. U ovim zgradama ima dosta penzionera i bolesnih koji ne mogu da im se suprostave.

Posebno sam razočaran reakcijom MUP-a. Na moj poziv da me napadaju i da mi je bezbednost ugrožena, dežurni u stanici je rekao da moram da sačekam petnestak minuta patrolu. Kada sam ih docnije pozvao ponovo da proverim zašto ne dolaze i da će vinovnici pobeći, on je ironično konstatovao, oponašajući moj glas da će vinovnici pobeći i da treba u 23 sata da se vrši smena u MUP-u, pa će doći nova patrola.

Konačno, posle više od pola sata strepnje i iščekivanja, umesto interventne jedinice došli su pozornici koji nisu bili zainteresovani ni da pokupe dokazni materijal, otiske, pregledaju bezbednosne kamere lokala u blizini i da preduzmu dalјe radnje i procesuiraju izgrednike.

Plašim se da će ovo divlјačko ponašanje Roma proći nesankcionisano i da će ih to dodatno ohrabriti da nastave sa napadima na građane ove zgrade. Ne znam više kome treba da se obratimo za pomoć kad je ovo evidentan primer bahaćenja, neodgovornosti pojedinca i dobar primer da naša država ne funkcioniše. Postali smo taoci u sopstvenoj zemlјi. Ostaje mi da se selim negde ili zatražim azil u nekoj zemlјi“, zaklјučuje žrtva nasilјa koji nije želeo da odaje identitet iz lične bezbedenosti.
.
Moja napomena : Prava ne padaju s neba i nisu odvojena od dužnosti lične i kolektivne zasluženosti.
A to znači-
Prava i slobode svakog pojedinca ograničena su samo jednakim pravima i slobodama ostalih.
Prava Cigana (readmisanata apatrida nomada bez ličnih dokumenata) ne mogu nastati ograničavanjem prava i sloboda Srba u njihovoj sopstvenoj srpskoj državi!
Time je sve rečeno.

cudna ste vi sorta ljudi..sad vam je rasizam na normalnom nivuo, a kada cujete za Stroj ili Krv i Cast okrecete glave zgrozeno

ne secam se da je iko ovde podrzavao te "ekstremisticke" pokrete ali podrzavata javno cerecenje cigana :lol:

bolesni ste koliko i ti ganferi :kafa:

Ja sam rekao da treba da se vrati smrtna kazna . . . za ovakve sadističke zločine .

Poslednja izmena od moderatora:
Ova tema i ovaj zlocin nije izgovor za rasizam. Bas zato sto je ozbiljna i strasna tema. Ovi monstrumi, kao i mnogi drugi srpski po novinama, se ne smeju gledati kroz etnicku pripadnost. .
Izuzeci ili časni pojedinci ne mogu opravdati ili poslužiti kao pokriće za ponašanje onih blagorečeno nečasnih cigana.
Samim tim ni ti retki časni više nemaju motiv da budu časni kada se štiti i nagrađuje nečasnost.
Osim toga stavljate Cigane u isti koš sa nama da biste danas- sutra rekli da smo svi isti u tome!
Ali mi smo u zemlji svojih predaka na svom nasleđu i kada pogrešimo ogrešili smo se o ono što je već naše dok oni greše sa onim što su dobili od tuđih tj naših predaka i iz našeg džepa u našoj zemlji što pripada našim potomcima.
To je ogromna razlika.
Da, tema je strašna jer je istinita.
A vi ste istinu učinili strašnom što ne sme ostati nekažnjeno neiskupljeno neokajano zlo.
Nisu takvi ni svi Srbi, ni svi Romi. A koliko su Romi zasticeni, video bih da li bi se menjao samo jedan za dan za mnoge od njih.. Ne treba biti licemeran.
Srbi su na svom nasleđu.
Cigani su ovde na srpskom nasleđu, zato su i takvi, jer nisu njihovi očevi radili i stvarali to što uništavaju i troše već naši.
Tačno je - mi se ne bismo menajli za njihov položaj jer smo mi naš položaj nebrojenim vekovima i bezbrojnim generacijama stvarali i gradili za svoje potomke a ne za specijalno nekakve inkluzivne ciganske potomke i ne za pozitivnu diskriminaciju tuđih potomaka.
Ali oni bi se itekako menjali za naš položaj, preko noći, da budu mi umesto nas, da uzmu sve naše da otmu sve od naše dece. To im vi budžetski ciganozaštitnici i najamnici nudite u ime nas ali to ne može!
U tome i jeste problem i u tome je sav zločin zamene stanovništva koji se vrši nad nama u korist Cigana!

Rasizam i homofobija su samo etikete za žigosanje nepoželjnih.I neistomišljenika.
Nije reč o rasi već o inkluziji i readmisiji. Rasa je tu samo sredstvo.A Cihgani nisu rasna odrednica već pod-kastinska.

Šta je rasizam po vama?
Nemate odgovor jer ako rasna razlika napravljena na našu štetu nije rasizam onda ni rasna razlika u našu korist neće biti rasizam.

- - - - - - - - - -

U pravu smo đoko ne možeš nas lažima zaustaviti.
Istina uvek izađe na videlo i jednom mora i da menja stvarnost.

Poslednja izmena:
Da bi se nekom nesto dalo, mora se od nekog uzeti. Dosta roma se rodilo u zapadnim zemljama i pohadjalo njihove skole, naucili su jezik i na neki nacin se uklopili u ta drustva. Ali to nije bilo dovoljno da bi mogli tamo da ostanu, vec nazad za unistenu Srbiju. I onda se nama prica o inkluziji, dekadi i slicnim glupostima.
Уствари веома мало.
Чак и доминицилни Роми у Британији већином су чергари, а они које би назвали ,,кућевним" су у гетима која немају везе с црнцима, Пакистанцима итд... а Британија је уз Холандију најстарија индустријска држава Европе.
Роми у Шпанији, Француској, Немачкој... су тек катастрофа већина је ангажована у прошњи, а рома запослених у привредним и административним делатностима практично нема, не због дискриминације, већ због неинтересовања и неквалификлованости самих рома.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back