U nacrtu zakona pomenuta gej zajednica

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Наравно да те мрзи да се информишеш, па не знаш против чега се заправо буниш. Буниш се против слике, не суштине, јер нема разлога... Каква деца, чија деца, нема усвајања, а чак и сва права из ванбрачне заједнице морају да доказују да је заједница постојала...јер је то нерегистрована заједница. Дакле, не иде то тако баш као држава ће им нешто дати..

Корак по корак, Развигоре.

Прво парада, онда ванбрачна заједница, онда брачна заједница, онда усвајање деце.

Ко сад затвара очи?

Који је твој проблем, девојко?

Кад ти вриштиш овде против Господара, ја ти не кажем изађи пред Скупштину или седи код куће и плачи.

Или не смемо да изнесемо своје мишљење сем ако није против твог омраженог политичара?

ma ko ti brani da iznosis svoje misljenje?
pre bih rekla da ja sad ne bih smela i trebala da iznosim svoj stav.

- - - - - - - - - -

to znači da ne znaš gde udaraš...u Rusiji bi bila u zatvoru sa tim stavom

pa eto, ja zivim u srbiji. sta me bole usi kako bi bilo da zivim u rusiji kada to nije tako.

ma ko ti brani da iznosis svoje misljenje?
pre bih rekla da ja sad ne bih smela i trebala da iznosim svoj stav.

- - - - - - - - - -

pa eto, ja zivim u srbiji. sta me bole usi kako bi bilo da zivim u rusiji kada to nije tako.

Ја врло радо читам неке твоје ставове, али се у овоме не слажемо.

То што се не слажемо није разлог да ми кажеш да седим код куће и плачем.

Наравно да треба да износиш своје ставове, само нема потребе за неким стварима.

inače to oko usvajanja dece je nešto najgadnije i najmonstruoznije što sam ikad čuo....zamislite kako će to dete biti hendikepirano i osuđeno na propast od samog starta...to je čisto iživljavanje
Jedini hendikep koje takvo dete moze da ima je to da raste u drustvu koje mu osudjuje roditelje. Znaci uzrok tog hendikepa nisu njegovi roditelji nego likovi poput tebe.
da li postoji promil šanse da to dete bude strejt, s obzirom koliko gej ljudi mrze strejt ljude?
Ja jos nisam upoznao ni jednog geja ili lezbejku koji su me mrzeli. Sta vise, veoma su prijatni i druzeljubivi prema ljudima koji ih ne gledaju kao nakarade. Verovatno je stvar u tome sto ti od njih dobijas isto ono sto im nudis, mrznju. Jedini problem koji imam sa njima je to sto mi redovno trljaju u facu kako lakse dolaze do seksa od mene. Smradovi. :(

to nije tacno. ja nisam ruskinja nego srpkinja. ovo nije ruska republika, nego srbija. neozbiljno je praviti od srbije rusku pokrajinu, kada to nije tako i nece nikad biti. bez obzira na svu nasu ljubav i postovanje prema majci.

nemaš ti ni ljubav ni poštovanje prema Rusiji kad veličaš gej osobe...ajde bre nemoj biti neozbiljna, ne može i jare i pare

kao što rekoh, zatvor

:roll: Iza tog stava stoji zvanicna medicina, i ogromna gradja naucnih istrazivanja i studija, za razliku od tvojeg koji ne podrzava niti jedna savremena naucna ili akademska referenca. Nema potrebe za teorijama zavere..

Dakle, pre 40 godina zvaničan stav nauke je postao - homoseksualnost nije bolest/poremećaj/degeneracija. Ok, nemam problem sa tom definicijom. Problem je u tome što nisu odgovorili - šta je homoseksualnost? Rekli su šta homoseksualnost nije, ali nisu rekli šta jeste.
Nisam upoznat sa time da li zvanična nauka tvrdi da se homoseksualci rađaju kao homoseksualci, ali ako tvrdnja jeste takva, elementarna logika nalaže da mora da je došlo do nekakve greške tokom razvoja fetusa. Ukoliko homoseksualci ne postaju takvi pre rođenja, onda svakako zbog uticaja određenih spoljašnjih faktora tokom ranog detinjstva postaju homoseksualci. Pošto se čovekova ličnost gradi i formira odmalena kopiranjem obrazaca ponašanja okoline, kako se čovekova ličnost bilo čemu nauči, isto tako može i da se oduči.

Nemam ništa protiv ozakonjivanja gej brakova, ali uz obaveznu zabranu usvajanja dece. Šta će homoseksualcima deca? Njihov životni izbor je neplodonsan u smislu dece i nemaju nikakvo pravo da za sebe traže isto što svi heteroseksualni parovi normalno ostvaruju. Postoji ogromna suštinska razlika između svih ostalih manjina i LGBT - nijedna manjina nema seks kao razlog postajanja manjinom, osim LGBT.

Плус што ће сваки припадник ЛГБТ заједнице унапред бити аболиран од сваког преступа - довољно је да повиче: "Хомофобија!"

А да не говорим о 'позитивној дискриминацији'.

To je oproban mehanizam koji funkcioniše odavno, pomeneš bilo kakvu kritiku jevreja i odmah se poteže antisemitizam :lol:

Naravno da nisu svi ljudi, bilo strejt ili gej homofobicni, vec oni koji odgovaraju definiciji te reci u recniku. I naravno da svako treba da bude podlozan utemeljenoj kritici, bez obzir ana licna svojstva, bilo da je pripadnik muskaraca, zena, ljudi plavih ociju, gejeva itd... I niko ne tvrdi i ne zalaze se da gejevi (kao ni strejteri) treba da budu abolirani od svakog pristupa, svasta, vec ravnopravni.

Poslednja izmena:
Dakle, pre 40 godina zvaničan stav nauke je postao - homoseksualnost nije bolest/poremećaj/degeneracija. Ok, nemam problem sa tom definicijom. Problem je u tome što nisu odgovorili - šta je homoseksualnost? Rekli su šta homoseksualnost nije, ali nisu rekli šta jeste.
Nisam upoznat sa time da li zvanična nauka tvrdi da se homoseksualci rađaju kao homoseksualci, ali ako tvrdnja jeste takva, elementarna logika nalaže da mora da je došlo do nekakve greške tokom razvoja fetusa. Ukoliko homoseksualci ne postaju takvi pre rođenja, onda svakako zbog uticaja određenih spoljašnjih faktora tokom ranog detinjstva postaju homoseksualci. Pošto se čovekova ličnost gradi i formira odmalena kopiranjem obrazaca ponašanja okoline, kako se čovekova ličnost bilo čemu nauči, isto tako može i da se oduči.

Nemam ništa protiv ozakonjivanja gej brakova, ali uz obaveznu zabranu usvajanja dece. Šta će homoseksualcima deca? Njihov životni izbor je neplodonsan u smislu dece i nemaju nikakvo pravo da za sebe traže isto što svi heteroseksualni parovi normalno ostvaruju. Postoji ogromna suštinska razlika između svih ostalih manjina i LGBT - nijedna manjina nema seks kao razlog postajanja manjinom, osim LGBT.

Rekli su sta je homoseksualnost. Seksualna orijentacija, bilo hetero, homo, biseksualnost su varijacije ljudske seksualnosti.

The longstanding consensus of research and clinical literature demonstrates that same-sex sexual and romantic attractions, feelings, and behaviors are normal and positive variations of human sexuality.[132] There is now a large body of research evidence that indicates that being gay, lesbian or bisexual is compatible with normal mental health and social adjustment

Za ovo drugo.

1. Seksualna orijentacija nije zivotni izbor, niko to ne bira, niti na to moze uticati.
2. Neki gejevi zele da imaju biolosku ili usvoje decu jer kao i strejteri, imaju zelju za roditeljstvom/potomstvom. Neki to ostvaruju bioloskim putem, drugi usvajanjem.

Inace, npr u Americi 80% dece koje odgajaju gej roditelji su njihova bioloska deca.

Istrazivanja kazu da su istopolni roditelji podjednako sposobni kao strejt, i da su njihova deca podjednako dobro zbrinuta i zdrava kao i kod strejt roditelja. Istraživanja takođe pokazuju, da su homoseksualni parovi spremniji da usvajaju decu iz takozvanih neprivilegovanih ili manjinskih grupa (s posebnim potrebama, drugih rasa itd), pored toga što roditeljstvo kod homoseksualnih parova gotovo nikad nije stvar slučajnosti (dakle, deca su željena).

Poslednja izmena:
Govor mrznje i vredjanje su kao sto znate na forumu zabranjeni. Ako neko ima drugacije stavove oko nekog zivotnog pitanja (a ti stavovi nisu u suprotnosti sa zakonom) ne sme biti vredjan, omalovazavan ... no, moram s tugom da konstatujem da mnogi jos nisu spremni na to. Zato smo morali da obrisemo veliki broj postova i cela diskusija je zapravo obesmisljena.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back