U moje vreme

Metla na vestici

Zaslužan član
VIP
Poruka
121.466
znate onu staru dobru frazu "u moje vreme to je bilo..." ....sta je bilo?

ajde da se podsetimo lepih (moze i ruznih, al lepse je bez njih) stvari iz naseg vremena, vremena kad smo bili klinci, kad smo bili mladi, kad smo bili odrasli....kako ko u zavisnosti od godina iskustva ;)
sta je to cega se secate sa radoscu ili tugom a bilo je karakteristicno za to neko vreme
ne mislim na licne dogadjaje, nego na sveopsta desavanja oko vas karakteristicna za to vreme,sta je to sto je bilo "mast hev" vaseg doba

evo da pocnem, posto sam ja dete "slavnih" '90
u moje vreme:
vozio se bmx, kad si majusan dobijes onaj mali dvotockas sa dva pomocna tocka, koja posle, kad se odvazis da probas, ponosno skidas i uzdignutog nosa vozis na dva tocka do prve bandere :lol: onda kad si izvestis dobijas veci bmx i gospodar si svog kraja :cool:

igrao se lastis, sa svim pravilima, u nekoliko rundi, ko se upetlja ili saplete gubi, ko odigra sve bez greske pobednik je...krali su se lastisi od baka po kuci, a po neko je imao i onaj pravi kupljeni (:cool: secam se bio je ljubicast) pa onda kucni lastis moze da odahne, do kidanja ovog originalnog :lol:

jeo se
Slika0601.jpg
juce naletim na obnovljeni i obradujem se :lol: to me i inspirisalo na ovu temu
a da li ovo ima igde vise
zut.jpg
to je bilo takmicenje ko ce uspeti celu tubu da strpa u usta odjednom i zvace :lol:

naravno barbike, ko je imao onu sto se savija u kolenu i laktovima bio je glavna riba u kraju, a ko ima dvorac njemu se iz kuce ne izlazi :zcepanje:

ajmo dalje :hej:

Poslednja izmena:
pa ti si tu negde mozda koju god mladja
gledala sam strumpfove, a postojali su bomboncici i snorkijevci
to ima valjda i danas ali nije bilo crtanog kanala
imala sam zx spectruma i ucitavalo se plavo-crveno

igrao se lastis, sa svim pravilima, u nekoliko rundi, ko se upetlja ili saplete gubi, ko odigra sve bez greske pobednik je...krali su se lastisi od baka po kuci, a po neko je imao i onaj pravi kupljeni (:cool: secam se bio je ljubicast) pa onda kucni lastis moze da odahne, do kidanja ovog originalnog :lol:

Ja nisam ni znala da je ovo postojalo. :D Niko za to u mom kraju nije čuo. :)

Isto... :)
Zaboravila si tetris.
Sara Kej album- spomenar.
Mirisljave papirice, isto za skupljanje :)
Branko Kockica i Metla bez drske :heart:
pa morate i vi nesto da dodate :D
e jel mi verujes da nisam skupljaja te papirice mirisljave, boze kolika je to pomama bila, koji biznis za prodavce, i kako je to uopste krenulo to me kopka, jer je van svake logike :lol:
secam se da sma kupila jedno blokce i da sam shvatila da meni to uopste bre ne treba, pa je posluzio za beleske :lol:

ovo ostalo sto si nabrojala naravno :lol:

pa ti si tu negde mozda koju god mladja
gledala sam strumpfove, a postojali su bomboncici i snorkijevci
to ima valjda i danas ali nije bilo crtanog kanala
imala sam zx spectruma i ucitavalo se plavo-crveno

????

jao a tamaguci, il kako se zvase??? onaj elektronski kucni ljubimac, mali aparatic pa kao gajite kucu/macu/dino
meni je redovno riknjavao preko noci, ne cujem alarm za setnju i wc :lol: probala dva tri puta i odustala, imala sam gomilu pravih macaka pa mi ovo i nije bilo nesto simpa :lol:

ni u mom, poslala mi baka jednom u paketicu, imao je pakovanje, bio je okruglo tkan, ne pljosnat ko ovi za gace, i naravno niko to nije imao, on se siroma istego i iscepo vrlo brzo, to je bilo jurke ko ce da se igra :lol:
al sam bila riba :cool:

:lol:
Kod nas je to zavisilo od obuce. Sto vise slici na onu za odrasle, to bolje :lol:
U 5. mi je tetka za rodjendan kupila ove Pogledajte prilog 313256 cizme. Jos ih nosim :) 15 god. :eek:

ne mogu da nadjem na netu,izgledali su kao veci dukati
skupljale su se slicice iz zivotinjskog carstva,gledao se sandokan ...ko je imao nekoga ko putuje u italiju,taj je imao i lepe sveske,mirisljave gumice....

bilo je i ima i sad cokoladice kao dukati imitacija...ne znam jel na to mislis?

a da u to vreme ko je iso ili imao nekoga da ide, a realno svako je mogo, do trsta, bio je modni krik :lol:
skoro gledah reportazu o trsu, puko siroma, kazu pate za tim vremenom kad su nasi dolazili, sad jedva neki turista prodje

ni u mom, poslala mi baka jednom u paketicu, imao je pakovanje, bio je okruglo tkan, ne pljosnat ko ovi za gace, i naravno niko to nije imao, on se siroma istego i iscepo vrlo brzo, to je bilo jurke ko ce da se igra :lol:
al sam bila riba :cool:

Ahaha, baš si bila hajveća faca u kraju. :lol:

@tema: Gledali smo Moćne rendžere i Nindža kornjače. :D
I Kasandru, naravno... bile su i sličice. Sećam se da sam ih jednom dobla od Uskršnjeg zeke. :lol:
I ovih bombona se sećam
popi-frutty-x-120-120.jpg
, često sam ih jela na putu do škole.

Jaoj, Kasandra :lol:
U 21h nigde zive duse na ulici. Jedva neka kola prodju :lol:
Zahvaljujuci njoj, sada Almodovara gledam bez prevoda :lol:

Moja baka je na vratima svoje spavace sobe imala poster glavnog glumca :zcepanje:

- - - - - - - - - -

E, da. Nezaobilazni su bili Todor i Ciciban.
Mikijev zabavnik.
Sok zvake :D

skoro vidoh nove nindza kornjace, slogiral sam se, sad imaju gadne face i stalno se nesto dzapaju i mnogo su besni :sad2:
nema smeha, nema pice i legendarnog "srederu limena budalo!!!" :zcepanje:

- - - - - - - - - -

al paz njih, sećaju se samo šta su jele. pigleti

:zplez:
pa igrali smo lastis i bili smo fit i pored toliko slatkisa :manikir:

ja igrice nisam imala, niti iko od drustva nije to praktikovao, bili smo deca ulice, iako je bilo, al nije nam to bilo simpa

Back