U Maxiju crni luk iz uvoza

:lol: E dobar si :D
Ma ne isplati mi se pijaca, sednem u auto jednom u 10 dana pa odem do metroa i nakupujem. Ovo na malo leba, luka, jogurt i puter koga nema nikada u prodavnicama... To sam prinuđen da kupujem kod lešinara miškovića :)

Ниси принуђен него ти тако лакше... Није ти Бајлонова пијаца преко света, ал' ко ће да се малтретира за главицу лука...

А сви ви што би да забраните увоз (љуби вас Салфорд!), дал' би исто тако забранили и извоз, или би ту меру препустили странцима?

Danas kupujem u Maxiju, silom prilika pošto u centru Beograda ne postoji niti jedna druga prodavnica. Do Familije nisam uspeo da se probijem od kordona policije jer je ceo dan opsadno stanje što je postala redovna pojava. Hvatam se za crni hebeni luk a na njemu piše - iz uvoza! JEBENO je sve od hrane iz uvoza! Taj Maxi radi protiv ove države i njenog naroda uništavajući i ovo malo privrede koju demokrate nisu dokusurile svojim degenerativnim srbovanjem na kapitalistički način.

Pitanje je samo trenutka kada će se i voda uvoziti, zbog "problema na tržištu".

Osećate li se i vi prevareni? Ja se osecam prevarenim, crni luk iz uvoza ima kiseo ukus...

..u Maxiju za svaki artikal, imaju posebne sifre za domaci i uvozni proizvod, cak
i kada ga nema u marketima, u kasi postoji sifra...moze lako da se desi da osoba
koja radi na merenju voca i povrca, takozvanoj Maxi-pijaci...pogresno ukuca sifru
i da dobijes to sto si dobio...
..isto tako, ta ista osoba moze da dobije nalog od poslovodje objekta, da se kuca
ta sifra, a da luk nije iz uvoza, gde on direktno uzima novac od svakog kupljenog
luka...koji direktno moze da stavi sebi u dzep, a ne mora, moze da ga prosledi
kao redovan pazar..ako je posten, to nece raditi....
..i postoji jos jedna varijanta , da sam poslovodja dobije nalog sa vise instance,
da se taj luk prodaje kao uvozni...iako je dobijen od nekog domaceg dobavljaca...:ok:

Ne znam, ali znam da je izuzetno tesko naci saborce za neku akciju kad je u pitanju zastita bilo cega razumnog u srbiji.
Prvo pitanje je "sta ima ja da se potucam za tudje babe zdravlje"....
Ili zapitkuju da vide gde to ja ocekujem kajmak, pa da vide moze li se isplatiti...

Ниси принуђен него ти тако лакше... Није ти Бајлонова пијаца преко света, ал' ко ће да се малтретира за главицу лука...

А сви ви што би да забраните увоз (љуби вас Салфорд!), дал' би исто тако забранили и извоз, или би ту меру препустили странцима?

Znaš kako, ritam beograda danas je da ljudi do 40te žive u svojim dečjim sobama, imaju po babu koja im obavlja usluge sekretarice dok nisu tu i mamu koja im kuva i pegla, tatu koji plaća sve račune i daje auto... Ja ne pripadam tom stilu života ;)

Znaš kako, ritam beograda danas je da ljudi do 40te žive u svojim dečjim sobama, imaju po babu koja im obavlja usluge sekretarice dok nisu tu i mamu koja im kuva i pegla, tatu koji plaća sve račune i daje auto... Ja ne pripadam tom stilu života ;)

Не припадам ни ја, али то није поента приче.
Поента је да људи код нас само кукају на увознике, монополисте и државу а углавном (част изузецима) неће сами да учине никакав напор против тога.
Замисли кад би позвао грађане на бојкот млечних производа, колико би се људи одазвало? Или неког другог монополисте?
Купујмо домаће? Сећаш се гужве на отварању Меркатора? Да ли би Словенци тако појурили на отварање Максија у Љубљани?
Једноставно, нема грађанске (и потрошачке) свести. Сви чекају да им држава нешто реши. :(

Ova nasa drzava izgleda kao dvorac u srednjem veku...svuda okolo kanal sa vodom , a na jednom mestu kapija...
E sad, kad hoces nesto da izvezes, onda vidis da oko kapije sve sivi polusvet i samo smeka da vidi ko ce koliko da iznese , pa da se navrnu kod tebe na casicu razgovora...

I zacudo svima odgovara takav nacin razmisljanja i rada....
Cak i onima koji nikad nece biti u tim bandama na kapiji...

Lakse je izvesti iz srbije kad si van srbije nego kad si u srbiji.
Sto si krace unutar zidina, a jos bolje ako ne zivis unutar zidina, to ti je lakse da ti se isplati prolazenje kroz kapiju....sto znaci i izvoz je uspesniji ako si stranac...

Ali nije to izuzetak, ceo sistem svih pojedinaca, koji naravno ne shvataju da bas tako misle i deluju , je uskladjen sa ovim dvorac,kapija sistemom.
Ako moze, mi bi luk prodavali za 1500din kilo, sto da ne, nas zezaju pa cemo i mi druge....jednostavna logika seljaka , gradjanina ili bilo kog zitelja srbije , ustvari ispoljeno ono sto je sabijano kao stetni mesetarski pristup i muljanje , u proslim vremenima, a sad velicano kao pametno i uspesno...

A ako se nesto velica kao uspesno , i kao pametno, onda ce vecina poceti da primenjuje to, i tako stiti vlast.....jer nema sanse iko da pridje blizu sa bilo kakvim promenama...
Tako da je resenje u povecanju prihoda a ne boljem i uspesnijem organizovanju proizvodnje...
Nista od drzave, ali sve drzavi, pa cemo svi mi pomalo da strpkamo i kraduckamo, neko preko drzavnih poslova, neko preko kredita i poznanika, neko pljackom.
Neko utajom poreza, neko svercom...neko sejanjem onoga sto je zabranjeno ili muvanjem sa hranom i hemijom...

Back