- Poruka
- 198.349
Imam pravo da proletim kroz soferku ako to nikog ne ugrozava osim mene. Kako cu ja da ugrozim nekog nevezivanjem mog pojasa?
Drzava nema pravo da se mesa i relgulise bilo kakav zivot, zdraviji ili ne, prave se opasni presedani.
Danas ce odluciti da je cips los po nas a sutra ce odluciti da je sloboda govora losa po mentalno zdravlje.
U New Hampshiru je oboren zakon o vezivanju pojasa za punoletne osobe, posle peticije gradjana kao neustavan i suprotan licnim slobodama.
Imaš prilično pogrešan pogled ma određene probleme. Naravno da ugrožavaš sve oko sebe ukoliko ne vežeš pojas, jer u nekim situacijama nesi u stanju da kontrolišeš vozilo, usled udarca u volan, staklo ili ko zna šta. Ukoliko si vezan, to možeš da uradiš.
Da li si siguran da država ne sme da se meša u život i zdravlje? Da li si dobio obavezne vakcine, da li si išao u obaveznu školu?
Niko neće da zabrani čips, ali može da uvede dodatni porez na takvu hranu. Uostalom, čips i nije prava hrana, on u sebi ne sadrži ništa korisno, osim ogromne količine masti. U 100gr čipsa se nalazi oko 35gr masti. Sadrži preko 50gr ugljenih hidrata i ništa više. Nema nikakvu nutritivnu vrednost.
Što se tiče zakona o vezivanju pojasa... pa ko ti brani da odeš tamo gde to nije po zakonu? Mi raspravljamo o našoj državi, zar ne?