U Mađarskoj uveden 'čips porez'

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam pravo da proletim kroz soferku ako to nikog ne ugrozava osim mene. Kako cu ja da ugrozim nekog nevezivanjem mog pojasa?

Drzava nema pravo da se mesa i relgulise bilo kakav zivot, zdraviji ili ne, prave se opasni presedani.

Danas ce odluciti da je cips los po nas a sutra ce odluciti da je sloboda govora losa po mentalno zdravlje.

U New Hampshiru je oboren zakon o vezivanju pojasa za punoletne osobe, posle peticije gradjana kao neustavan i suprotan licnim slobodama.

Imaš prilično pogrešan pogled ma određene probleme. Naravno da ugrožavaš sve oko sebe ukoliko ne vežeš pojas, jer u nekim situacijama nesi u stanju da kontrolišeš vozilo, usled udarca u volan, staklo ili ko zna šta. Ukoliko si vezan, to možeš da uradiš.
Da li si siguran da država ne sme da se meša u život i zdravlje? Da li si dobio obavezne vakcine, da li si išao u obaveznu školu?
Niko neće da zabrani čips, ali može da uvede dodatni porez na takvu hranu. Uostalom, čips i nije prava hrana, on u sebi ne sadrži ništa korisno, osim ogromne količine masti. U 100gr čipsa se nalazi oko 35gr masti. Sadrži preko 50gr ugljenih hidrata i ništa više. Nema nikakvu nutritivnu vrednost.
Što se tiče zakona o vezivanju pojasa... pa ko ti brani da odeš tamo gde to nije po zakonu? Mi raspravljamo o našoj državi, zar ne?

treba da promovisu zdravu ishranu, sport, bla bla, akcije za ove gojazne neke zajednice grupe za mrsavljenje, saveti nitricioniste besplatni itd, ovako sigurno nece postici da ima manje debelih

To je samo jedan korak. Da čli si nekad bila u školskom dvorištu za vreme odmora, da li si videla šta roditelji spreme deci za užinu? Da li je čips ili smoki dobar izbor? Ili je bolje da ponesu jabuku, možda? Kad ta jabuka bude jeftinija od kesice čipsa, usled dodatnog poreza, možda će i takvi roditelji promeniti stav?

Back