U kom dobu biste ziveli..

• Začetnik teme Začetnik teme Haifa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Haifa

Zainteresovan član
Poruka
346
Pitanje za Hriscane, bezboznici ne trebaju govoriti, isto kao sto nece uci u Nebeski Jerusalim.

Da li bi voleli da ste ziveli (i tim pre otisli Gospodu ako ste pravedni) u doba Starog ili Novog Zaveta, i zasto, mozda zbog nekih bitnih
dogadjaja i licnosti? Ili vise volite sto ste rodjeni sada u ludom svetu i to pred kraj?

Pitanje za Hriscane, bezboznici ne trebaju govoriti, isto kao sto nece uci u Nebeski Jerusalim.

Da li bi voleli da ste ziveli (i tim pre otisli Gospodu ako ste pravedni) u doba Starog ili Novog Zaveta, i zasto, mozda zbog nekih bitnih
dogadjaja i licnosti? Ili vise volite sto ste rodjeni sada u ludom svetu i to pred kraj?

Pa naravno da cim smo hriscani, da bismo voleli da smo ziveli u doba Novog Zaveta, kakvo je to pitanje?

Pa Isus je Bozji sin, to je isto kao da je i sam Bog hodao zemljom.

A sam Bog - nije nikad "hodao zemljom", ne znam odakle ti to.

Kako nije, a sta je Gospod bio na zemlji? Bio je i Bog i Covek, Bogocovek, Bog u telu.
Izrekla si veliku hulu na Boga, Sin Boziji je jednak sa Svojim Ocem, Svetlost od Svetlosti, Bog Istiniti og Boga Istinitog
jer je rodjen od Boga, a ono sto je rodjeno mora biti isto po prirodi i sustini kao onaj koji ga je rodio.
Vazno smo razjasnili.

Kako nije, a sta je Gospod bio na zemlji? Bio je i Bog i Covek, Bogocovek, Bog u telu.
Izrekla si veliku hulu na Boga, Sin Boziji je jednak sa Svojim Ocem, Svetlost od Svetlosti, Bog Istiniti og Boga Istinitog
jer je rodjen od Boga, a ono sto je rodjeno mora biti isto po prirodi i sustini kao onaj koji ga je rodio.
Vazno smo razjasnili.

A izvini, tek sad videh da si stavila "i ja"....mislila sam da mislis na Stari Zavet, zato sam tako reagovala.

Slazem se, naravno...

Drago mi je da ste ustanovili cinjenice u ovoj teoloskoj debati.

Ako sam dobro shvatio, Bog nije nikada hodao po planeti Zemlji (ili smo sve vreme na ravnoj ploci?), nego je samo njegov sin koga je daljinski bezgresno (Josif je valjda samo gresno umeo da izvrsi zacece?) zaceo, hodao.

Dok o tome razmisljam, shvatam da odavno nisam simbolicki jeo meso bozijeg naslednika i takodje simbolicki pio njegovu krv.

A izvini, tek sad videh da si stavila "i ja"....mislila sam da mislis na Stari Zavet, zato sam tako reagovala.

Slazem se, naravno...

Ok no problem :znamiguje:

@tema
Meni je zanimljiv Stari Zavet, zamislite dogadjaj kada je narod Jevrejski izbavljen iz Egipatskog ropstva, i Bog razdvojio
Crveno more da prodju, a kada su vojnici faraona trcali za njima svi su se udavili u moru koje je Bog opet spojio kad je narod
prosao na drugu stranu. Kakva sila Bozija.

Drago mi je da ste ustanovili cinjenice u ovoj teoloskoj debati.

Ako sam dobro shvatio, Bog nije nikada hodao po planeti Zemlji (ili smo sve vreme na ravnoj ploci?), nego je samo njegov sin koga je daljinski bezgresno (Josif je valjda samo gresno umeo da izvrsi zacece?) zaceo, hodao.

Dok o tome razmisljam, shvatam da odavno nisam simbolicki jeo meso bozijeg naslednika i takodje simbolicki pio njegovu krv.

Ah cuj, ako je bog u covjeku, zasto ne bi mogao da se posluzi i Josifom?

Bogu je sve moguce, a to znaci i to da laze a i da ne postoji! Mozda je toliko moguc da udesi da nije nikad ni postojao!

@tema
Meni je zanimljiv Stari Zavet, zamislite dogadjaj kada je narod Jevrejski izbavljen iz Egipatskog ropstva, i Bog razdvojio
Crveno more da prodju, a kada su vojnici faraona trcali za njima svi su se udavili u moru koje je Bog opet spojio kad je narod

Kakva fantazija Ljudska.

Ja vise volim period iz Star Wars-a. Na primer, kada Yoda izvuce brod Luka Skajvokera iz jezera koristeci Silu.

@tema

Pa i meni je to veoma interesantno, slikovito je i lepo (zatim Solomonove izreke mozda i najvise), ali ipak ne bih to zamenila za sva cudesa dok je ziveo nas Bog, Isus Hristos i hodio po zemlji, ucio ljude ljubavi i pomagao svakom ko mu se obratio (iskreno i sa verom).

Pa i meni je to veoma interesantno, slikovito je i lepo (zatim Solomonove izreke mozda i najvise), ali ipak ne bih to zamenila za sva cudesa dok je ziveo nas Bog, Isus Hristos i hodio po zemlji, ucio ljude ljubavi i pomagao svakom ko mu se obratio iskreno i sa verom.

I ja isto, i mislim da bih stalno isla za Gospodom po selima i gradovima pa neka me bole noge. z:)

Back