U kojoj valuti čuvati novac?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nikada nisam bio za dinar.Oduvek za franak.Čak i Srpska vlast kada je takozvanu staru štednju zaplenila i proglasila je kao staru štednju i zamenila za
evro.Ako bi i vratila to bi bilo negde 60% ostalo zdravo đaci ili pojeo vuk magarca.
2-ED16-D98-001-D-41-DC-B4-DE-EC7448-ECB59-C.jpg

U poslednjih mesec si propao tom strategijom

U zavisnosti od iznosa, možda uložiti u neku nekretninu. Čujem da su stanovi na Hrvackom primorju jeftiniji nego u NS ili BG. Vrnjačka Banja je takođe u ekspanziji. Po meni to je bolje nego slamarica.
Za stanove na HR primorju vjerojatno krivo čuješ. Koliko ja znam skuplji su nego cijena kvadrata u Zagrebu. Čini mi se da se kreću oko 2000€ po m2, plus minus koji € gore dolje. Novogradnja.

A što se tiče teme sa pojavom inflacije mislim da je najbolje ne čuvati u bilo kakvoj valuti jer svuda sve poskupljuje. Ako već mora biti neka onda najbolje domaća jer se gubi na konverziji (kupovni/prodajni tečaj).

Za stanove na HR primorju vjerojatno krivo čuješ. Koliko ja znam skuplji su nego cijena kvadrata u Zagrebu. Čini mi se da se kreću oko 2000€ po m2, plus minus koji € gore dolje. Novogradnja.

A što se tiče teme sa pojavom inflacije mislim da je najbolje ne čuvati u bilo kakvoj valuti jer svuda sve poskupljuje. Ako već mora biti neka onda najbolje domaća jer se gubi na konverziji (kupovni/prodajni tečaj).
To je cifra koju sam i ja čuo. Međutim kvadrat u Novom Sadu ide i do 3000e, a u Beogradu i više.

U kojoj banci, imam nešto šteka pa bi da prtvorim u čvrstu valutu.
u holandiji u svakoj banci mozes da kupis plocice zlata, sa sertifikatom o cistoci
cujem da je u svajcarskoj jos jeftinije, jer tamo ne placas neki porez od oko 3%, to ti bolje moze reci @franak
u holandiji se cena ovog momenta krece nesto ispod 5000 eura za 100 grama zlata
pa gde mislis da zlatari kupuju zlato i srebro?

Back