U kojoj banci otvoriti račun

joksiii555

Obećava
Poruka
57
Zdravo,u kojoj banci u Nišu mi preporučujete da otvorim tekući račun, gde ste zadovoljni? Uni credit banku sam otpisala,jer su mi zatvorili sve račune,čak i malo novca koji mi je preostao na računu nisu želeli da mi isplate,pravili su se da ga nema,odnosno ko zna na koji račun su ga prebacili.. tako da bih bila zahvalna da čujem vaša iskustva koju banku odabrati i gde se najmanje plaća održavanje računa?

Nije nužno najbolja ona banka koja ima najmanje tarife za održavanje računa.

Sve zavisi od profila tvojih potreba i kakvo je tvoje korišćenje banke inače. Nekome će posao raditi perfektno Yettel banka koja praktično i nema filijale (osim Yettel filijala mobilne telefonije), gde je cena održavanja računa minimalna ili je nema uopšte, po cenu da i nemaš poslovnice i sve radiš online, a nekome neće odgovarati takva priča već će želeti da imaju i blagajnu koja im je blizu kuće ili firme... tako da sve zavisi kakva je tvoja "upotreba" banke, da se tako izrazim.

Ja recimo koristim Raiffeisen, Yettel i sa obe sam veoma zadovoljan, ali ih koristim za različite potrebe.

E da, to za Unicredit je nemoguće, ne mogu oni da ti uzmu novac ni na koji način, osim da naplate dugove neke koje si možda imala po osnovu nekih bankarskih usluga. To je lako ispitati šta se desilo. U svakom slučaju, za svaki sukob imaš u Narodnoj banci Srbije jedno odeljenje koje se bavi prigovorima na rad banaka, oni sve to mogu da reše lako.

Nije nužno najbolja ona banka koja ima najmanje tarife za održavanje računa.

Sve zavisi od profila tvojih potreba i kakvo je tvoje korišćenje banke inače. Nekome će posao raditi perfektno Yettel banka koja praktično i nema filijale (osim Yettel filijala mobilne telefonije), gde je cena održavanja računa minimalna ili je nema uopšte, po cenu da i nemaš poslovnice i sve radiš online, a nekome neće odgovarati takva priča već će želeti da imaju i blagajnu koja im je blizu kuće ili firme... tako da sve zavisi kakva je tvoja "upotreba" banke, da se tako izrazim.

Ja recimo koristim Raiffeisen, Yettel i sa obe sam veoma zadovoljan, ali ih koristim za različite potrebe.

E da, to za Unicredit je nemoguće, ne mogu oni da ti uzmu novac ni na koji način, osim da naplate dugove neke koje si možda imala po osnovu nekih bankarskih usluga. To je lako ispitati šta se desilo. U svakom slučaju, za svaki sukob imaš u Narodnoj banci Srbije jedno odeljenje koje se bavi prigovorima na rad banaka, oni sve to mogu da reše lako.
Moguće je, pre toga su mi na mejl poslali poruku da je sve izmireno i isplaćeno,odmah sutradan mi stiže potvrda o zatvaranju računa i da me ujedno obaveštavaju da mi je iznos od 3000 din ostao i da odem u najbližu ekspozituru da ga podignem. Pokazala sam službeniku poruku koju su mi poslali on je pogledao,proveravao i kaže ja stvarno ne vidim nikakav novac ovde tako da ne možemo da isplatimo. Digla sam ruke,neka im je na čast ..

Zdravo,u kojoj banci u Nišu mi preporučujete da otvorim tekući račun, gde ste zadovoljni? Uni credit banku sam otpisala,jer su mi zatvorili sve račune,čak i malo novca koji mi je preostao na računu nisu želeli da mi isplate,pravili su se da ga nema,odnosno ko zna na koji račun su ga prebacili.. tako da bih bila zahvalna da čujem vaša iskustva koju banku odabrati i gde se najmanje plaća održavanje računa?

Ако си пензос, онда Поштанска,

ако желиш кредите, идеш у Про Кредит,

ако хоћеш обичан, класични рачун за обичног човека НЛБ Комерцијална банка.

Ако волиш све онлајн, на клик и ентер, Јетел банка,

ако волиш да будеш је.бана и мазохиста, Банка Интеса...

...

Све зависи од твојих преференција. Одабир банке је као одабир животног парнтера. На први поглед, све су исте, али суптилне разлике међу њима одређују да ли ћеш уживати у односу или проклињати банку.

Никад не отварај рачун у банку у коју се прву заљубиш на основу рекламе или отвориш рачун у банци коју прву видиш.

Ако си пензос, онда Поштанска,

ако желиш кредите, идеш у Про Кредит,

ако хоћеш обичан, класични рачун за обичног човека НЛБ Комерцијална банка.

Ако волиш све онлајн, на клик и ентер, Јетел банка,

ако волиш да будеш је.бана и мазохиста, Банка Интеса...

...

Све зависи од твојих преференција. Одабир банке је као одабир животног парнтера. На први поглед, све су исте, али суптилне разлике међу њима одређују да ли ћеш уживати у односу или проклињати банку.

Никад не отварај рачун у банку у коју се прву заљубиш на основу рекламе или отвориш рачун у банци коју прву видиш.
Плату примам преко Поштанске, одлично ради Дина кард за куповину у динарима + БПШ нуди најбољу орочену динарску штедњу прошле године чак 5,5 %. Као и свака државна фирма заостали су. Провизије су мале.

Јетел сам користио, имају ужасно велике провизије за девизне улате за иностранство, чак фиксних 23 евра па мораш улатити 2300 е како би ти узели само 1%, конктретно за брокерске платформе, јер користе привилегију што су ретки који имају тај платни промет.
Али пејсенд им је дошао главе, јер нуде од 0 % до 1% провизије.

Интеза, свуда широм Европе ми је радила, чак и у Кини, без проблема. Једина картица преко које могу да купујем са Темуа.

НЛБ можда ћу узети, ако будем почео да улажем у Белекс, јер само они и БПШ то раде, али ови су прешли на дигитално, док у БПШ и даље се аксије купују на шалтеру. :hahaha:

Ja sam koristio 064 banku jer sam čekao 7-8 godina da mi država vrati porez na nasledstvo koje nisu imali pravo da mi naplate jer sam prvo koleno. Ako ne koristiš račun tj nema priliva i odliva ne plaćaš nikakvo održavanje. Inače je bilo 300 din mesečno. Sada su poštanska štedionica ako se ne varam.

Što neozbiljnu? Iako imam račun kod njih kontrolisali su me satima pre nego što su mi isplatili novac koji sam dobio kao odštetu za saobraćajnu nesreću. Iako sam imao i odštampan dokument rešenja ta provera je trajala i trajala. Usput sam morao da potpisujem i raznorazna dokumenta da nisam terorista i slične gluposti. Jako neprijatno iskustvo da neko ide u susednu prostoriju i da me proverava sat vremena. A imam račun kod njih 20+ godina.

Što neozbiljnu? Iako imam račun kod njih kontrolisali su me satima pre nego što su mi isplatili novac koji sam dobio kao odštetu za saobraćajnu nesreću. Iako sam imao i odštampan dokument rešenja ta provera je trajala i trajala. Usput sam morao da potpisujem i raznorazna dokumenta da nisam terorista i slične gluposti. Jako neprijatno iskustvo da neko ide u susednu prostoriju i da me proverava sat vremena. A imam račun kod njih 20+ godina.
Није то ништа. Ја сам на шалтеру НБС провео скоро сат времена, само да подигнем неку штедњу која је била орочена, па пошто је прошао тај период онда је аутоматски реорочена. Морали су да раде разорочење, то је прекид реорочења и пошто је постављен неки нови систем, сва три шалтера сам заузео када сам дошао на ред, а иза мене је настала још већа гужва, једно 15ак људи.
Једна шалтеруша пита другу, друга зове некога па пита трећу, а трећа вади из фијоке нотес, где има уписано хемијском оловком како се врши тај поступак у програму. :hahaha: :lol: :roll:
А када треба да уплатиш нову штедњу, исти поступак, једном је једна шалтеруша скоро па се поздравила са свим колегиницама и колегама, као да сам је изнајмио за ноћ. :hahaha:

Meni je Raiffeisen ok, deluju vrlo poslovno i imaju dosta poslovnica na NBG koje su mi blizu.
Ponekad su redovi veliki, naročito u Merkatoru i to smara.
Druga loša stvar je održavanje računa koje je poprilično visoko, a za devizne racune pogotovo.
Ko ima stari račun, mislim da njima ne naplaćuju mesečno održavanje u istom iznosu ko novootvorenim klijentima.

Back