U Kini pao putnički avion Boeing Co. 737-800 NG

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.621
Kako piše Bloomberg a prenosi msn, u Kini je pao avion Boeing Co. 737-800 NG kojim upravlja China Eastern Airlines Corp. Srušio se u ponedeljak u jugozapadnom kineskom regionu Guangsi.

U avionu su bile 132 osobe -- 123 putnika i 9 članova posade -- a avion se srušio u planinskoj oblasti u blizini grada Vudžou, saopštila je Uprava za civilno vazduhoplovstvo Kine. Pronađeni su delovi olupine.

China Eastern je saopštio da će prizemljiti sve svoje avione Boeing 737-800 od utorka. Postavljena je telefonska linija za hitnu pomoć porodici, a prevoznik je izrazio duboko saučešće putnicima i članovima posade na brodu.

AAVk7kB.png

Tri godine sam živeo u Gvanšiju tj Gvanši-Džvanu (Guangxi Zhuang), jednoj od samo 5 autonomnih provincija, ali u glavnom gradu, a u Vudžouu živi jedan od studenata sa kojima i danas, posle 15 godina, imam kontakt preko neta. Fini momak, sad radi na lokalnom univerzitetu.

Da, u Kini se dešavaju razne nesreće jer je ogromna zemlja i ima jako mnogo ljudi pa onda neki i ginu. Neizbežno...

Poslednja izmena:
Tri godine sam živeo u Gvanšiju tj Gvanši-Džvanu (Guangxi Zhuang), jednoj od samo 5 autonomnih provincija, ali u glavnom gradu, a u Vudžouu živi jedan od studenata sa kojima i danas, posle 15 godina, imam kontakt preko neta. Fini momak, sad radi na lokalnom univerzitetu.

Da, u Kini se dešavaju razne nesreće jer je ogromna zemlja i ima jako mnogo ljudi pa onda neki i ginu. Neizbežno...
Vise se gine u klasicnom saobracaju nego avionima ,mnogo vise.

Vise se gine u klasicnom saobracaju nego avionima ,mnogo vise.
Ne razumem zašto citiraš moju poruku da bi izneo sasvim banalnu i opštepoznatu konstataciju.

Naravno da se više gine u saobraćajkama jer je broj ljudi koji učestvuje u drumskom saobraćaju par stotina hiljada PUTA veći od onih koji lete, svaki dan u svakoj zemlji.

Moj komentar se bavio time da u Kini ima jako mnogo ljudi i neminovno je da više ljudi i gine nego u npr Andori ili San Marinu. Od svega, pa i u avio nesrećama.

Back