U Izraelu otkriven prvi slučaj novog visoko mutiranog soja koronavirusa

• Začetnik teme Začetnik teme bane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bane

Primećen član
Poruka
974

U Izraelu otkriven prvi slučaj novog visoko mutiranog soja koronavirusa​

Prvi slučaj novog visoko mutiranog soja koronavirusa, koji se najpre pojavio u Južnoj Africi, otkriven je u Izraelu, saopštilo je Ministarstvo zdravlja, prenose izraelski mediji i navode da su se toga eksperti plašili.

Osoba zaražena novim sojem, trenutno poznatim samo po naučnom nazivu B.1.1.529, je Izraelac koji se vratio iz Malavija, a ministarstvo je saopštilo da se sumnja da su još dve osobe zaražene tim sojem i da se čekaju konačni rezultati testa. Sve tri osobe su vakcinisane, dodaje se u saopštenju.

Novi soj je otkriven uprkos naporima da se spreči da stigne do Izraela.

Premijer Izraela Naftali Benet je sinoć izdao instrukcije da se nekoliko zemalja (Južna Afrika, Lesoto, Bocvana, Zimbabve, Mozambik, Namibija i Esvatini) u južnoj Africi označi crvenim i da se dolazak iz njih strogo ograniči.

Na takvoj listi šest nedelja nije bilo nijedne zemlje, a sada Izraelci, uključujući i vakcinisane koji se vraćaju iz tih država, moraju biti u izolaciji dok ne dobiju dva negativna PCR testa.

Naučnici u Južnoj Africi objavili su juče da su otkrili novi soj kovida-19 sa vrlo visokim brojem mutacija koji se krivi za „eksplonencijalni rast infekcija“. Broj zaraženih u jednom danu povećao se deset puta u odnosu na početak meseca.

U Izraelu je u četvrtak objavljeno da je prethodnog dana zabeleženo 543 novih slučajava zaraze, a da je testirano gotovo 84.000 ljudi.

U bolnici su 163 pacijenta, uključujući i 120 u ozbiljnom stanju, a medju njima je 85 odsto nevakcinisanih.

Zvaničnici Ministarstva zdravlja upozorili su poslanike ove nedelje da će možda biti potrebne nove restrikcije ako broj novozaraženih za 24 sata premaši 1.000.

https://www.danas.rs/svet/u-izraelu-otkriven-prvi-slucaj-novog-visoko-mutiranog-soja-korona-virusa/

E sad treba motriti Izrael. Oni su boosterovani pa da vidimo kako ce reagovati. Ako pocnu da se pune kreveti znaci da treba nova formula za vakcinu.

Poslednja izmena od moderatora:
https://www.danas.rs/svet/u-izraelu-otkriven-prvi-slucaj-novog-visoko-mutiranog-soja-korona-virusa/

E sad treba motriti Izrael. Oni su boosterovani pa da vidimo kako ce reagovati. Ako pocnu da se pune kreveti znaci da treba nova formula za vakcinu.
nova formula se trazi jer je soj mnogo mutirao, stara formula ga ne prepoznaje vise
ali ujedno mutacijama je oslabio, jes' da se prenosi 3x vise, ali je i 3x puta bezopasniji
tako da od tog posla nema nista
sa omikronom zavrsavamo kovid pandemiju, bezveze luduju izraelci

Eto i ko donosi viruse. Pa vakcinisani jer je nama nevakcinisanima zabranjeno da putujemo. I posle mi krivi za raspad sistema. Fuj
Da plate bolničko lečenje ovi razvratni vakseri što šire boleštinu i da ostave mesta za nas pošten svet a ne da umiru ljudi od rakčina i srčke bez iakve zdravstvene nege!

Poslednja izmena:
nova formula se trazi jer je soj mnogo mutirao, stara formula ga ne prepoznaje vise
ali ujedno mutacijama je oslabio, jes' da se prenosi 3x vise, ali je i 3x puta bezopasniji
tako da od tog posla nema nista
sa omikronom zavrsavamo kovid pandemiju, bezveze luduju izraelci
sa jedne strane pisu kako je omikron blag

a sa druge strane panika - japan zatvara granice

pa ako je blag , postoji i sansa da ga vakcina ne prepoznaje

zasto onda vakcinisanje - SKINI MASKU I GLEDAJ DA SE SVI KOJI NISU PRELEZALI ZARAZE OMIKRONOM

koji djavo maske i vakcina ako je korona dosla do toga da se od nje ne umire

sa jedne strane pisu kako je omikron blag

a sa druge strane panika - japan zatvara granice

pa ako je blag , postoji i sansa da ga vakcina ne prepoznaje

zasto onda vakcinisanje - SKINI MASKU I GLEDAJ DA SE SVI KOJI NISU PRELEZALI ZARAZE OMIKRONOM

Omikron mu dodje nesto ko prirodna vakcina.

Da se ne prosiri medj narodom i svi steknu antitela.

mario80

Evo kažu da će ljude da trpaju u karantine zbog omikrona iako se virus još nije ni pojavio :hahaha:
ja mislim da jeste, mada nemamo jos dokaza da je bas omikron

ne znam moguce je da je ovo poslednja kampanja da se vakcinisu i deca
moja deca su gore prosla od nas odraslih [temperatura, glavobolja], ali evo vec traze da se vrate u skolu, ona koja su prelezala prva
moj karantin se produzuje, samo dodaju dane na poslednji pozitivan test u porodici, a ja licno treba da uradim test do kraja nedelje
u najgorem slucaju valjda cu se vratiti na posao pre nove godine, polovinom decembra, nadam se, a do tada zafalice i likera i pljuga, tako da moram da izlazim, samo nemoj da me niko cinkari, necu da duvam u ljude, mogu da zaustavim dah, sta znam mozda 2 minuta dok ne platim na kasi

Poslednja izmena:
Sad će da nas ubeđuju i kada ne bude korone da se bodemo jer samo što nije. U zatvoru si za svoje dobro jer si se možda zarazio nečim što još nismo otkrili ali je moguće jako opasno i zarazno.
Viroslogija kaze da sto vise virus mutira postaje bezopasniji, i sad je izmutirao, da smo bukvalno bili bolesni samo 1 dan, noc- vadimo redom testove u porodici, prvo deca, svi pozitivni, pa mi odrasli i to je to, sto se nas tice sa omikronom smo sahranili kovid19, nema vise, kraj. Takodje, ako sam do sada bio antivakser, pa tek sada nemam potrebu da se vakcinisem, ako imam antitela, bem li ih, mislim da mi je zena zakazala anti-gen test, yebo antitela. i FJB, ako mu se radi umesto mene, eno mu moj posao, a ja cu da nadjem drugi u firmi sa manje od 100 zaposlenih.

Viroslogija kaze da sto vise virus mutira postaje bezopasniji, i sad je izmutirao, da smo bukvalno bili bolesni samo 1 dan, noc- vadimo redom testove u porodici, prvo deca, svi pozitivni, pa mi odrasli i to je to, sto se nas tice sa omikronom smo sahranili kovid19, nema vise, kraj. Takodje, ako sam do sada bio antivakser, pa tek sada nemam potrebu da se vakcinisem, ako imam antitela, bem li ih, mislim da mi je zena zakazala anti-gen test, yebo antitela. i FJB, ako mu se radi umesto mene, eno mu moj posao, a ja cu da nadjem drugi u firmi sa manje od 100 zaposlenih.
Pusti ti sta "virusologija" kaze. Dosad sve sto su rekli su omasili. Ovaj virus niko ne poznaje. Nov za sve. Nema pravila. I ko kaze da je ovo virus kad ga nisu izolovali.

Pusti ti sta "virusologija" kaze. Dosad sve sto su rekli su omasili. Ovaj virus niko ne poznaje. Nov za sve. Nema pravila. I ko kaze da je ovo virus kad ga nisu izolovali.
sta je da je valja biti na bolovanju, i deca neka sede/leze jos kuci... ja vam opisujem simptome, evo posle tri dana osecam ga u kolenu, sad ovom drugom koje nikada nisam povredjivao [znam imam reumu, arttritis,, ali bas tu mi je sada korona, pravi upalu, a generalno sam odlicno]

svoje sam rekao: vitamini u uljima sto se rastvaraju za zastitu mekih tkiva i organa, krvi narocito, a onda minerali, i c - u vodi, ali ja licno uzmimam najjaci liposomalni/liposfericni zapravo, tako sam pokriven, ali mi ostaje reuma, levo koleno [i grlo naravno] me bas bolelo pre 3 dana kada sam dobio koronu, a sada me bas ziga desno

Poslednja izmena:

najbolji vam je Lypo–Spheric C, a vit. rastv. u mastima/uljima, ta lekcija je malo komplikovanija, ali uzimajte neke obavezno, najbolje ako ih ima u multi zajedno sa selenom i cinkom - ja to pricam od kada je krenula pandemija, pa je zovite kako hocete, samo radite kao ja... a ja ne uzimam lekove nikakve ni aspirine ni antibiotike sigurno decenijama vec, razbolim se od gripa, ali i prebolim bez ikakvih lekova, tako i sada kada svi u kuci imamo koronu

Poslednja izmena:
sa omikronom smo sahranili kovid19, nema vise, kraj

ljudi, pa nemoj da bude od kada je krenulo sve da niste imali ONOGA KOJI ZNA, mene?​

ja diktiram, lepo sam vam rekao da je koronisanje specijalna operacija, a sada smo je zavrsili, kraj, ovi tzv. naucnici samo prepisuju i pricaju vam ono sto IM SE DIKTIRA, NJIHOVO JE SAMO DA NACULJE USI

РУСКИ НАУЧНИК: Нова варијанта Омикрон може да значи крај за пандемију Ковида 19

СЗО: Опште рестрикције против омикрон соја су можда непотребне

SIRI OMIKRON NA SVE, i zatvaramo operaciju! nemoj da mi je neko pobegao u neku rupu da izbegne zarazavanje!

da stanete svi u red za koronisanje, a za hapsenja da ne brinete

Poslednja izmena:

Back