MOST6
Buduća legenda
- Poruka
- 34.456
Glavni grad je isprva bio u Ninu kod Zadra, zatim u Biogradu, Bijaćima i Solinu kraj Splita, a potom u Kninu.I gde je bio glavni grad te mitske Hrvatske? U Dubrovniku, Varaždinu, Kninu, Kupresu?![]()
![]()
![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Glavni grad je isprva bio u Ninu kod Zadra, zatim u Biogradu, Bijaćima i Solinu kraj Splita, a potom u Kninu.I gde je bio glavni grad te mitske Hrvatske? U Dubrovniku, Varaždinu, Kninu, Kupresu?![]()
![]()
![]()
U vreme kada je postojala Dubrovačka Republika? Koji je onda ona ku*ac bila?Glavni grad je isprva bio u Ninu kod Zadra, zatim u Biogradu, Bijaćima i Solinu kraj Splita, a potom u Kninu.
Dubrovačka republika je nastala u drugoj polovici 14.st. i bila jedna od mali milion gradova republika na Jadranu i Mediteranu.U vreme kada je postojala Dubrovačka Republika? Koji je onda ona ku*ac bila?
Federalno, konfederalno, ili NIKAKO međusobno povezane?Dubrovačka republika je nastala u drugoj polovici 14.st. i bila jedna od mali milion gradova republika na Jadranu i Mediteranu.
Ljuta konkurencija.Federalno, konfederalno, ili NIKAKO međusobno povezane?![]()
![]()
Onda kada su osjetili da im bije junačko hrvatsko srceDa! Kada su to Dalmatinci i Zagorci postali državljani iste države? Kada su ih razni 'stranci' UJEDINILI?![]()
U vreme kada je postojala Dubrovačka Republika? Koji je onda ona ku*ac bila?
Više ne znam koji od vas izmišlja veće gluposti da bi opravdali svoja prava na državnost... i čemu to? Vi sa tim fantomskim državicama, ili mujkani sa nekim mitskim Bogumilima itd? Hebu vas neki kompleksi? Znate da ustvari nemate prava!?Kakve veze ima Dubrovačka Republika s time?! Ona je stvorena u vremenu nakon 1358. godine.
Problem je tocno u cemu?
Istra do 20. stoljeca nikada, nikada, nikada nije pripadala Hrvatskoj.
I ja bi se da sam tamo rodjen izjasnjavao kao Istrijan, ili da sam rodjen u Dubrovniku kao Dubrovcanin.
Tacno, Hrvatu ocu mog prijatelja izmedju dva rata nasilno promenili prezime Glavinic u Galvani.Da su Talijani radili zločine nije laž. Upravo Istrani najbolje znaju kako im je bilo pod Talijanima/fašistima od 1920.
Nasilno zabranjivanje jezika, odnarođivanje, kolonizacija iz Italije.
Moj pokojni desnicarski dida s otoka Ugljana uvijek je govorio da je pod Talijanima bilo stoput bolje, kaze da su barem imali jesti.Tacno, Hrvatu ocu mog prijatelja izmedju dva rata nasilno promenili prezime Glavinic u Galvani.
Više ne znam tko je gluplji među vama, od vas koji negirate povijest... i čemu to? Kakvi vas to hebu kompleksi da toliko lažete? Znate da zapravo niste u pravu??!Više ne znam koji od vas izmišlja veće gluposti da bi opravdali svoja prava na državnost... i čemu to? Vi sa tim fantomskim državicama, ili mujkani sa nekim mitskim Bogumilima itd? Hebu vas neki kompleksi? Znate da ustvari nemate prava!?
Da, Istra do rijeke Raše je pripadala Hrvatskoj u ranom srednjem vijeku. To se često zaboravlja kada se govori o Istri. Tvrdi se kako Istra nije nikada bila pod hrvatskom upravom i vlašću, a zapravo jedan dio jeste.Ni ona Istra do rijeke Raše?
Istra je possle 1918izgubila identitet koji je stvaran vekovima, prvo su je srozali fasisti a kasnije i komunisti. 60ih sam u Trstu ragovarao sa Hrvatom Trscaninom koji se selio izmedju Italije, Slovenije i Hrvatske nekoliko puta , pitao sam ga kada je bilo najbolje u carevini, kraljevini, ili republikama, bez dvoumljenja mi je odgovorio " Kod Vranje je bilo najbolse"Moj pokojni desnicarski dida s otoka Ugljana uvijek je govorio da je pod Talijanima bilo stoput bolje, kaze da su barem imali jesti.
Pjevao je kao dijete u crkvenom zboru te talijanske borbene, kada je krajem osamdesetih otisao izvaditi krsni list, nikako ga nisu mogli naci, zato sto su ga u Preku trazili pod Josip, a nasli ga pod Giuseppe.
Meni je isto strasno zao sto Dalmacija nije potpala pod Italiju (osim Raguse), danas bi tamo zivjeli normalni ljudi, a ne trogloditi.
Smiješna strana toga je da u Italiji vođe udruženja iseljenih i izbjeglih Talijana iz Istre nose prezimena na ić tj. ich i imaju talijanska nacionalistička stajališta.Tacno, Hrvatu ocu mog prijatelja izmedju dva rata nasilno promenili prezime Glavinic u Galvani.
?? šta negiramo? Recimo za mujkane: Došli kao OSVAJAČI, a danas nam prodaju muda pod bubrege o nekakvim vezama sa nekakvom 'bosanskom' državom, a NEMAJU ni genetske, ni verske veze sa nekakvim mitskim Bogumilima... itd....Više ne znam tko je gluplji među vama, od vas koji negirate povijest... i čemu to? Kakvi vas to hebu kompleksi da toliko lažete? Znate da zapravo niste u pravu??!
Kazu moji Banacani da djavo uvek sere na najvecu gomilu, po prezimenima se moze videti da su veliki Hrvati poreklom Slovaci, Srbi a veliki Srbi nekadasnji Cincari, Vlasi pa cak i Albanci.Smiješna strana toga je da u Italiji vođe udruženja iseljenih i izbjeglih Talijana iz Istre nose prezimena na ić tj. ich i imaju talijanska nacionalistička stajališta.
Tako je ovi Istrijani su ne rijetko iz miješanih brakova, mahom doseljenika nakon 2. SRVerovatno se tako izjasnjavaju potomci Italijana, makar i delimicni plus dosljaci nakon 2. svetskog rata.