U Istri se 12% stanovnistva izjasnilo kao Istrijani na popisu

:lol: Kakve veze ima Dubrovačka Republika s time?! Ona je stvorena u vremenu nakon 1358. godine.
Više ne znam koji od vas izmišlja veće gluposti da bi opravdali svoja prava na državnost... i čemu to? Vi sa tim fantomskim državicama, ili mujkani sa nekim mitskim Bogumilima itd? Hebu vas neki kompleksi? Znate da ustvari nemate prava!?

Tacno, Hrvatu ocu mog prijatelja izmedju dva rata nasilno promenili prezime Glavinic u Galvani.
Moj pokojni desnicarski dida s otoka Ugljana uvijek je govorio da je pod Talijanima bilo stoput bolje, kaze da su barem imali jesti.
Pjevao je kao dijete u crkvenom zboru te talijanske borbene, kada je krajem osamdesetih otisao izvaditi krsni list, nikako ga nisu mogli naci, zato sto su ga u Preku trazili pod Josip, a nasli ga pod Giuseppe.
Meni je isto strasno zao sto Dalmacija nije potpala pod Italiju (osim Raguse), danas bi tamo zivjeli normalni ljudi, a ne trogloditi.

Više ne znam koji od vas izmišlja veće gluposti da bi opravdali svoja prava na državnost... i čemu to? Vi sa tim fantomskim državicama, ili mujkani sa nekim mitskim Bogumilima itd? Hebu vas neki kompleksi? Znate da ustvari nemate prava!?
Više ne znam tko je gluplji među vama, od vas koji negirate povijest... i čemu to? Kakvi vas to hebu kompleksi da toliko lažete? Znate da zapravo niste u pravu??!

Moj pokojni desnicarski dida s otoka Ugljana uvijek je govorio da je pod Talijanima bilo stoput bolje, kaze da su barem imali jesti.
Pjevao je kao dijete u crkvenom zboru te talijanske borbene, kada je krajem osamdesetih otisao izvaditi krsni list, nikako ga nisu mogli naci, zato sto su ga u Preku trazili pod Josip, a nasli ga pod Giuseppe.
Meni je isto strasno zao sto Dalmacija nije potpala pod Italiju (osim Raguse), danas bi tamo zivjeli normalni ljudi, a ne trogloditi.
Istra je possle 1918izgubila identitet koji je stvaran vekovima, prvo su je srozali fasisti a kasnije i komunisti. 60ih sam u Trstu ragovarao sa Hrvatom Trscaninom koji se selio izmedju Italije, Slovenije i Hrvatske nekoliko puta , pitao sam ga kada je bilo najbolje u carevini, kraljevini, ili republikama, bez dvoumljenja mi je odgovorio " Kod Vranje je bilo najbolse"

Više ne znam tko je gluplji među vama, od vas koji negirate povijest... i čemu to? Kakvi vas to hebu kompleksi da toliko lažete? Znate da zapravo niste u pravu??!
?? šta negiramo? Recimo za mujkane: Došli kao OSVAJAČI, a danas nam prodaju muda pod bubrege o nekakvim vezama sa nekakvom 'bosanskom' državom, a NEMAJU ni genetske, ni verske veze sa nekakvim mitskim Bogumilima... itd....

Smiješna strana toga je da u Italiji vođe udruženja iseljenih i izbjeglih Talijana iz Istre nose prezimena na ić tj. ich i imaju talijanska nacionalistička stajališta.
Kazu moji Banacani da djavo uvek sere na najvecu gomilu, po prezimenima se moze videti da su veliki Hrvati poreklom Slovaci, Srbi a veliki Srbi nekadasnji Cincari, Vlasi pa cak i Albanci.

Back