U Iranu obješen čovjek osuđen za silovanje 37 žena

• Začetnik teme Začetnik teme Koem
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koem

Veoma poznat
Poruka
14.600
Ovo vješanje je 219. pogubljenje u Iranu od početka godine

Čovjek koji je osuđen na smrt zbog silovanja 37 žena koje je snimao na videu obješen je u Isfahanu (u središnjem dijelu Irana), javila je agencija Fars.

Citirajući jednog pravosudnog dužnosnika, Fars je javio, ne navodeći više pojedinosti, da je čovjek, čije ime nije objavljeno, "snimao žrtve u svojoj kući služeći se ovim filmovima da bi ih zatim tjerao da podnesu nove nasrtaje“.

Ovo vješanje je 219. pogubljenje u Iranu od početka godine, prema podacima AFP-a urađenim na osnovu informacija iz lokalnih medija.

U 2010. godini je Međunarodna organizacija za odbranu ljudskih prava (HRW) zabilježila 388 pogubljenja, dok Amnesty International (AI) ima podatak o 252 pogubljenja.

Iran je zemlja koja izvrši najveći broj pogubljenja u svijetu, uz Kinu Saudijsku Arabiju i Sjedinjene Američke Države.

Prema šerijatskom islamskom zakonu, ubistvo, silovanje, oružana pljačka, krijumčarnje narkotika i preljuba podliježu smrtnoj kazni.
http://www.dnevniavaz.ba/globus/svi...esen-covjek-osudjen-za-silovanje-37-zena.html

U Srbiji bi dobio 4 godine. :( A možda bi postupak zastareo da nije dolazio na ročišta kao Pahomije, pa posle da ga nekako odlikuje predsednik Irana ili likalni popa. :lol:

vrlo vest post.

tako je sugestivan, antisrpski. ne kaze nista, ali osudjuje.

a ko se primi i pocne da replicira - isti je, i sam je kriv

nije cudo sto je krsta na losem glasu

vrlo vest post.

tako je sugestivan, antisrpski. ne kaze nista, ali osudjuje.

a ko se primi i pocne da replicira - isti je, i sam je kriv

nije cudo sto je krsta na losem glasu

Šta je sad antisrpski?!? Pa znam lično čoveka koji je dobio 4 godine za nasilno ubistvo. A i ti sam znaš gomilu smešnih presuda iz krivičnog domena. Pa čitaš bar vesti.

U Srbiji bi dobio 4 godine. :( A možda bi postupak zastareo da nije dolazio na ročišta kao Pahomije, pa posle da ga nekako odlikuje predsednik Irana ili likalni popa. :lol:

ovo su da repliciram samo jednom

u jednoj recenici stici od irana, vesanja, serijata i 37 video silovanja, do srbije, pahomija, i tumacenja sudskog postupka - e to je antisrpski. i to koncentrovano 100%

И ја кажем да би требало да се у неким стварима угледамо на Иран!
Иран је у више наврата показао да јне пријатељ Србије,тражили су економску сарадњу,а наша власт је све то одбила да се неби наљутили "пријатељи" из ЕУ и САД....

Ovoga su lepo kulturno obesili za silovanje 37 žena, možda je dobio i poslednju želju ili omiljeni obrok, a preljubnice kamenuju do smrti. A za stupanje u odnose pre braka sleduje ti 100 udaraca bičem .

Toliko o pravdi ..

Вешање је велика срамота, много горе од нпр стрељања, кажу да човек сврши кад га обесе, неки рефлекс проради..

Back