U hotelima zabranjena deca zbog mira i tišine za goste

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.757
Da li je po vama to u redu? Kada i zašto biste izabrali takav hotel?

U Španiji raste broj hotela koji zabranjuju ulazak deci kako bi svojim gostima pružili mir i tišinu, no tu odluku neki roditelji i pravnici smatraju nepravednom.

Hotel Neptuno na kanarskom ostrvu Gran Kanaria bio je jedan od prvih u Španiji s natpisom "Adults only" (samo odrasli). Gostima obećava tišinu u sobama, a u restoranima stolove gde nema porodica.

Na rastući trend ukazuje i internet stranica Adults Only Holidays koja nudi stotine smeštajnih objekata u gotovo čitavom svetu gde se može uživati "u ugodnim praznicima bez dece".

Psihološkinja Veronika Perez tvrdi da se radi o fobiji od deteta. "Ovde se ne isključuju deca zato što je mesto opasno ili neadekvatno za njihov uzrast nego zato što njihovo prisustvo smeta, ljuti i izaziva neugodu", kaže. "Da se na primer neko ne pušta zbog boje kože to bismo smatrali odstupanjem od normalnog ponašanja", dodaje.

druga boja koze ne pravi buku, ne trci i ne urla, neuporediva je boja koze sa skakanjem i vristanjem. ljudi kad odu na odmor hoce mir i tisinu, a ne da im necije dete urlice kraj glave. osim toga mozda je u nekim od tih hotela dozvoljeno slobodnije ponasanje odraslih, a tu deca nemaju sta da traze.
meni je to ok, a takvi hoteli su obicno skuplji, zbog posebnih pogodnosti.

A primaju li kucne ljubimce ti sto ne zele djecu u hotelu?
Da, ali samo lepo vaspitane koji se prave dzhumbus ujutru za doruckomz:lol:

druga boja koze ne pravi buku, ne trci i ne urla, neuporediva je boja koze sa skakanjem i vristanjem. ljudi kad odu na odmor hoce mir i tisinu, a ne da im necije dete urlice kraj glave. osim toga mozda je u nekim od tih hotela dozvoljeno slobodnije ponasanje odraslih, a tu deca nemaju sta da traze.
meni je to ok, a takvi hoteli su obicno skuplji, zbog posebnih pogodnosti.
Hteli su da im prebace da su rasisti, ali kako je psiholoskinja objasnila nema tu rasizma.
Veca deca ( recimo od 6-7godina) ne prave nikada cirkus, ali dvogodosnjici i trogodisnjaci
znaju da budu "nezgodni"z:lol:

Da, ali samo lepo vaspitane koji se prave dzhumbus ujutru za doruckomz:lol:

Hteli su da im prebace da su rasisti, ali kako je psiholoskinja objasnila nema tu rasizma.
Veca deca ( recimo od 6-7godina) ne prave nikada cirkus, ali dvogodosnjici i trogodisnjaci
znaju da budu "nezgodni"z:lol:

poredjenje je gloopo, izmedju boje koze i dece.
deca ne mogu ni u klubove pa se niko ne buni, deca ne mogu u zabavnom parku na svaku voznju, pa se roditelji ne bune. postoji propisana visina osobe za vozenje u zabavnim parkovima. sad je problem sto neko jednostvano zeli mir, i pri tome cak i vise da plati. postoje hoteli namenjeni za porodice sa decmo gde je sve podredjeno njima i sta je problem, mogu tamo da idu. mada, ja sam mahom odsedala u hostelima i tamo decu nisam vidjala, jer vrv uslovi nisu pogodni za decu. to su mesta da prespavas i muvas se po mestu boravka ceo dan. cudo jedno kako im ne smeta sto hosteli cesto nisu prilagodjeni za decu i pise da nisu za decu, cak nije ni zbog buke, nego neki hosteli nisu prilagodjeni uslovima da ih koriste mala deca.
bila je letos tema u vezi neke plaze samo za odrasle. tamo su lezaljke skkuplje, nega na plazi na koju mogu i deca. sta je opet problem, ljudi placaju vise da bi mirno lezali na suncu. od 10 plaza na 9 mogu deca, a na tu 10 ne mogu i roditeljima bas zapelo za tu10, a pri tom je bas na toj plazi ulazak u more bio nezgodan, jer se valjda odmah sa betona ulazilo u duboku vodu.

mozda su neki od tih hotela namenjeni za sexualne slobode odraslih, da ljudi mirno setaju goli i tu.caju se gde stignu. :lol:

a upravo tako nekako...zaista volim decu ali nemam ih...mozda bih drugacije razmisljala da ih imam, ne znam...
uglavnom iz ove perspektive i ne uvek...nekada mi smetaju...iskreno...a nekada su mi simpaticni kako jurcaju, igraju se, galame...
i ne samo u hotelima...
secam se bio neki poslovni rucak u nekom restoranu i dosle dve porodice sa petoro klinaca...kako su se samo drali, jurcali oko stolova...nista nisam cula sta su ovi pricali...valjda je i do roditelja...nekada su umeli da vaspitavaju decu....

a upravo tako nekako...zaista volim decu ali nemam ih...mozda bih drugacije razmisljala da ih imam, ne znam...
uglavnom iz ove perspektive i ne uvek...nekada mi smetaju...iskreno...a nekada su mi simpaticni kako jurcaju, igraju se, galame...
i ne samo u hotelima...
secam se bio neki poslovni rucak u nekom restoranu i dosle dve porodice sa petoro klinaca...kako su se samo drali, jurcali oko stolova...nista nisam cula sta su ovi pricali...valjda je i do roditelja...nekada su umeli da vaspitavaju decu....

ja sam primetila da su ljudi tolerantni na malu decu samo dok i sami imaju malu decu. cim njihova deca odrastu naglo im pada prag tolerancije na decije urlike. :lol:

a kod nas je cesta pojava da ljudi foliraju cim nesto kazes protiv dece odmah na tebe drvlje i kamenje, sve dok njima necije dete ne pocne da smeta. sve je super dok tebi neko skace po glavi, a dok njima nista ne smeta. licemerje.

U Španiji raste broj hotela koji zabranjuju ulazak deci kako bi svojim gostima pružili mir i tišinu, no tu odluku neki roditelji i pravnici smatraju nepravednom.

Hotel Neptuno na kanarskom ostrvu Gran Kanaria bio je jedan od prvih u Španiji s natpisom "Adults only" (samo odrasli). Gostima obećava tišinu u sobama, a u restoranima stolove gde nema porodica.

Na rastući trend ukazuje i internet stranica Adults Only Holidays koja nudi stotine smeštajnih objekata u gotovo čitavom svetu gde se može uživati "u ugodnim praznicima bez dece".

Psihološkinja Veronika Perez tvrdi da se radi o fobiji od deteta. "Ovde se ne isključuju deca zato što je mesto opasno ili neadekvatno za njihov uzrast nego zato što njihovo prisustvo smeta, ljuti i izaziva neugodu", kaže. "Da se na primer neko ne pušta zbog boje kože to bismo smatrali odstupanjem od normalnog ponašanja", dodaje.
Pročitao sam.
Na samom kraju teksta piše: "Ovde se ne isključuju deca zato što je mesto opasno ili neadekvatno za njihov uzrast nego zato što njihovo prisustvo smeta, ljuti i izaziva neugodu", kaže. "Da se na primer neko ne pušta zbog boje kože to bismo smatrali odstupanjem od normalnog ponašanja", dodaje.

Znači konačno. Ja sam to govorio pre 20 godina.
Da se razumemo, imam kćerku koju obožavam, decu generalno obožavam, ali i roditelji decu ostave kod baka i deka, i to je ok, pa ne vidim zašto ne bi bilo ok i ovo. Hoće ljudi bar na odmoru da im se deca ne motaju oko nogu.

Dakle, podržavam.

Porodice imaju hotele za porodice.

Ne zalazim u to, kako izgleda sa psihološke strane ili da li opravdano(verovatno jeste) sa aspekta turizma.
Meni lično deca ne smetaju, niti mi je dečja graja ikada smetala, u bilo čemu.
Takvi Hoteli su verovatno prepuni oronulih staraca (kao svuda po Evropi), pa sa jedne strane mogu i njih razumeti.
P.S.Lično mi je starija kategorija stanovništva ide na živce, kad su letovanja i putovanja u pitanju .

sad se setih postoje tzv. youth hosteli u kojima postoji starosno ogranicenje tjah u takvim hostelima ne mogu da borave stariji dal od 27 godina ili tako nesto. mozda plafon 30. dakle neko ko ima 35 godina ne moze da boravi u takvom hostelu.

znaci, za svakoga nesto...za samo odrasle, za porodice sa decom, za mladje od 30 godina, ali bez dece. tako da ne znam zasto se smatra diskriminacijom to sto u nekim hotelima ne mogu da borave deca do odredjenog uzrasta.

Ne zalazim u to, kako izgleda sa psihološke strane ili da li opravdano(verovatno jeste) sa aspekta turizma.
Meni lično deca ne smetaju, niti mi je dečja graja ikada smetala, u bilo čemu.
Takvi Hoteli su verovatno prepuni oronulih staraca (kao svuda po Evropi), pa sa jedne strane mogu i njih razumeti.
P.S.Lično mi je starija kategorija stanovništva ide na živce, kad su letovanja i putovanja u pitanju .
meni iskreno nekada smetaju i ljudi a i deca...za mene je savrsen odmor pusto ostrvo sa dobrim smestajem i hranom...sunce+more, sum talasa, cvrkut pitca, mir i zvezdano nebo...da mogu....ja bih uvek izabrala takav odmorz:lol:

meni iskreno nekada smetaju i ljudi a i deca...za mene je savrsen odmor pusto ostrvo sa dobrim smestajem i hranom...sunce+more, sum talasa, cvrkut pitca, mir i zvezdano nebo...da mogu....ja bih uvek izabrala takav odmorz:lol:
Meni bi odgovarali Hoteli, gde nema staraca!
Konkretno u Španiji,... šepaju na štakama i sa jednom nogom u grobu na krstarenje.
Onda blokiraju ulaz i izlaz ,po sat vremena ,dok se ukrcaju iskrcaju.
Trebalo bi uvesti i specijalne Ture :"Fosili only"!Pa ne'k se gegaju sa njima od jutra do sutra. 😁
P.S.Prosto je mučno za gledati!

sad se setih postoje tzv. youth hosteli u kojima postoji starosno ogranicenje tjah u takvim hostelima ne mogu da borave stariji dal od 27 godina ili tako nesto. mozda plafon 30. dakle neko ko ima 35 godina ne moze da boravi u takvom hostelu.

znaci, za svakoga nesto...za samo odrasle, za porodice sa decom, za mladje od 30 godina, ali bez dece. tako da ne znam zasto se smatra diskriminacijom to sto u nekim hotelima ne mogu da borave deca do odredjenog uzrasta.
Da, youth hosteli, adults only, pet friendly...pa nek svako odluci sta mu u kom trenutku odgovara!

Meni bi odgovarali Hoteli, gde nema staraca!
Konkretno u Španiji,... šepaju na štakama i sa jednom nogom u grobu na krstarenje.
Onda blokiraju ulaz i izlaz ,po sat vremena ,dok se ukrcaju iskrcaju.
Trebalo bi uvesti i specijalne Ture :"Fosili only"!Pa ne'k se gegaju sa njima od jutra do sutra. ?
P.S.Prosto je mučno za gledati!

pa ti nadji hotele koji su za porodice sa decom, pa tamo boravi.

u srbiji su, barem pre korone, bile ture po srbiji samo za penzionere. takve ture su obicno bile dosta povoljnije.

a sama spanija je ranije dosta polagala na invalide i stare ljude. za njih su ulaznice bile jeftinije i slicno.

Da, youth hosteli, adults only, pet friendly...pa nek svako odluci sta mu u kom trenutku odgovara!

pa upravo...ljudi zive kroz razne faze zivota. nekome od 20 godina sigurno ne odgovara da mu u 7 ujutro na odmoru zkameci dete, a isto tako roditeljima sigurno ne odgovara da im ovi od 20 godina bude decu kad se vracaju u pola noci.

pa ti nadji hotele koji su za porodice sa decom, pa tamo boravi.

u srbiji su, barem pre korone, bile ture po srbiji samo za penzionere. takve ture su obicno bile dosta povoljnije.

a sama spanija je ranije dosta polagala na invalide i stare ljude. za njih su ulaznice bile jeftinije i slicno.
Jesu,...kao i svuda, uglavnom ne plaćaju gradski prevoz i sl.
P.S. Ja uglavnom i biram ture koje oni zaobilaze! 😁
Ali kad pogledaš Evropu i strukturu stanovništva, sve ti manje-više liči na "penzos" turu! :hehe:

Back