U gostima kod nas

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.075
Dragi ljubitelji našeg glumišta, svedoci smo, svako ponaosob od nas, da su nam se naši glunci i glumice zavukli pod kožu,
tajnim putevima stigli do srca i tu ostali zauvek... Lično, puno glumaca držim u svom srcu... rodila sam se među njima, odrastala
i stasala među njima, punila srce njima i, zamislite, ima još mesta u srcu i za nove, mlade koji stižu...

Evo, primaćemo ih u goste, uživati u njima i malo bolje upoznati...
Biće tu mnooogo emocija, lepote i ljubavi na jednom mestu...

:vzagrljaj: :heart2::vzagrljaj:

Poslednja izmena:
Dođoše nam u goste i naša dva proslavljena glumca...
Kao dobri domaćini, nećemo ulaziti u rejting koji se klima svakog ponaosob...

Dragan Bjelogrlić i Branislav Lečić...

Dopada mi se komentar komšije...

Screenshot_2.png

mali kuriozitet

Na današnji dan 25.08.

1946. - U Beogradu je rođen Branko Cvejić, pozorišni, filmski i TV glumac,
upravnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

PSX_20200610_112932-725x483.jpg

1942. - U Beogradu je rođena Đurđija Cvetić, pozorišna, filmska i TV glumica..
Na žalost dama našeg glumišta preminula je 2015 g.

IMG_1438947604.jpg

Dođoše nam u goste i naša dva proslavljena glumca...
Kao dobri domaćini, nećemo ulaziti u rejting koji se klima svakog ponaosob...

Dragan Bjelogrlić i Branislav Lečić...

Dopada mi se komentar komšije...

Pogledajte prilog 998741
...Bjelogrlica ne znam licno...Lecic je bio moj ucenik u Karate_u, osoba koja je mogla sve...oddavno se nijesmo sreli a volio bih...

Bravo za temu. :D
Napokon neko da se seti nekih nama dragih ljudi uz cije smo serije i filmove odrastali i koji su nam na neki nacin postali deo naseg zivota.:kafa:

Nisam iz sveta glume tako da ne poznajem licno vecinu nasih glumaca.Pre neku godinu sasvim slucajno sam imao prilike da upoznam jednog naseg glumca Tihomira Stanica iznenadio sam se kako je taj covek privatno normalan i jednostavan,na mene je ostavio jak utisak i mnogo ga cenim i postujem kao glumca i kao coveka u privatnom zivotu.

mali kuriozitet

Na današnji dan 25.08.

1946. - U Beogradu je rođen Branko Cvejić, pozorišni, filmski i TV glumac,
upravnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

Pogledajte prilog 999427

1942. - U Beogradu je rođena Đurđija Cvetić, pozorišna, filmska i TV glumica..
Na žalost dama našeg glumišta preminula je 2015 g.

Pogledajte prilog 999428
Cveju poznajem odaaaavno... Pre nego sam ga upoznala, slušala sam u Narodnom pozorištu njegovog oca, operskog pevača, Žarka Cvejića... Svojim dubokim basom, prefinjenom muzikalnošću očaravao je ljubitelje beogradske opere...

Kada je Cveja došao u Jugoslovensko dramsko pozorište, tadašnji Bog i batina, Bojan Stupica, mu je nadenuo
ime Bane bumbar... i ostao je za mnoge poznat kao Bane bumbar... Za mene je uvek bio Cveja, dobar glumac,
dobar upravnik Pozorišta, dobar drug, kolega, čovek...

Prelepa Đurđija Cvetić je bila veoma uspešna pozorišna glumica sa velikim repertoarom likova koje je tumačila na sceni. Dama prodornog glasa, divne dugačke plave kose koju je nosila u prelepoj punđi... vesela, energična, prava čigra, prava lepotica, očaravajuća "džepna Venera"...

Poslednji put sam je videla na platou ispred crkve Svetog Marka na Tašmajdanu... Tog lepog dana, pozorišni autobus je bio parkiran, vrata su mu bila otvorena, pridošli glumci su ulazili, sedali na mesta, spremajući se da odputuju u neko obližnje mesto na turneju...

Stigla je i Đurđija... imala je kratku plavu kosicu, baš kao na slici, vesela, ali ipak sa senkom na osmehu...
Posle pozdrava mi je rekla: "Ne znam zašto ja... Zašto ja imam kancer? Zašto ja? Mrava nisam zgazila! Nikoga na svetu uvredila nisam, nekome nešto nažao nisam učinila...Za šta mene Bog kažnjava? Zašto ja?"

Gledala me je sa pitanjem u očima? Gledala i tražila odgovor na mom licu...
To je bilo naše poslednje viđenje...

Nikada ne mogu da zaboravim njen zabrinut pogled, pitanje u njenim očima i mene koja nisam umela da odgovorim...
Bilo je to poslednje viđenje sa njom, poslednji zagrljaj...

Otišla je u legendu, naša divna Đurđija Cvetić...

:heart2: :heart2: :heart2:

Back