U Francuskoj postoji selo koje se zove "Smrt Jevrejima"

Pitam , laže li Talmud ili ne laže ?

"You are Adam ["man"], but goyim [gentiles] are not called Adam ["man"]." Kerithoth 6b

"The seed of the goyim is like an animal." Sanhedrin 74b

"All Gentile children are animals." Yebamoth 98a

i.t.d. na linku koji sam već postavio

moj zadnji post sa tobom po ovoj temi jer si tako iskljuciv.

veoma kratak osvrt.
godine 200 ovog vremena je Hanasi i njegovi naslednici tokom sledeci 400 gd.
poceo sve, ama bas sve, da zapisuje sto se samo usmeno prenosilo.

To zapisivanje je svrstano u Mishna (sest knjiga) i cini zajedno sa Gemara Talmud.

Ako se u mislima vratiti mozes u nazad za 4000 god. sta su (dor vador) s koljena na koljeno generacijam prenosilo
pogotovu sto se prava tice lako ces deducirat kakvo danas znacenje imaju ti zapisi. No ta proslost je zapisana, memorisana.

Tora je zakon.
Talmud se midraschinski interpretira biva interpretiran i bit ce u buducnosti interpretira pogotovu kod UpJ (progresivnih Jevreja.

laila tov

moj zadnji post sa tobom po ovoj temi jer si tako iskljuciv.

Uh, uh, gospodine, odmah smo počeli sa tim neprijatnim izrazima :mrgreen:

Nikako da mi odgovorite na to prosto pitanje, laže li Talmud ili ne laže . ;) A što se tiče tih interpretacija, ja stvarno ne znam kako bi ovo moglo da se tumači na različite načine "All Gentile children are animals." Biće da je ipak u pitanju to što sam ja glupi Goj sa dušom životinje, pa ne mogu da razumem mudrost vas "izabranih" ;)

bas svi (?) dozivljavaju jevreje kao smetnju ili neprijatelje?

Kakvu smetnju?
....

i poz. ako ono V.IL....bjese...

па очигледно су мање више сви (или бар већина) народа света покушали у неком тренутку своје историје да на овај или онај начин некако умање или неутралишу погубно(непријатељско) деловање Јевреја у сопственим државама....они који нису(а да се не лажемо и они који јесу) сви су подпали под њихову контролу и утицај (Америка је отишла корак даље,она је постала њихово власништво и оружје...а многи су после постали *власништво* Америке)...ове ствари из Талмуда као и (Протоколи произишли из њих ) које налажу тако бруталан однос према свим нејеврејима (а поготово хришћанима) свакако нису пријатељске намере...сигурно боље знаш у шта верујеш..

Back