U Europskoj uniji jača antisemitizam

andeli apokalipse

Aktivan član
Poruka
1.926
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-europskoj-uniji-jaca-antisemitizam/423528.aspx ANTISEMITSKI stav u zemljama Europske unije je u porastu, stoji u danas objavljenom izvještaju Europske agencije za ljudska prava. Podaci su zabrinjavajući, jer je od 2007. naovamo pao broj antisemitski motiviranih napada, a taj trend bi se mogao vratiti na staro.

Prije izraelske operacije u Gazi ovog siječnja je u većini zemalja EU zabilježen konstantan trend smanjivanja antisemitski motiviranih kaznenih djela. Takvi napadi su se u razdoblju između 2002. i 2006. povećali diljem Unije. Veći broj antisemitski motiviranih napada na ljude i imovinu zabilježen je između 2002. i 2006. u Francuskoj, Danskoj, Njemačkoj, Švedskoj i Velikoj Britaniji.:think:

Zašto se oko toga diže tolika galama, antisemitizam je prisutan odvajkada, trebalo bi da su ljudi naviknuti na to, a uostalom, nisu Jevreji jedini narod koji je proganjan i diskriminisan

Потпуно се слажем.Људи мрзе Јевреје.Питао сам се зашто.Мислим да сам схватио.Мрзе их због тога што су јако моћни.Што држе економске конце, светке конце.Што су на врху пирамиде, па су недостижни за нас који смо на дну па нам не преостаје ништа друго него да их балтимо.Лично мислим да су они узрок економске кризе.Не у потпуности, али делимично да.Али зашто бих мрзео цео нарoд због појединаца...:think:

Poslednja izmena:
Потпуно се слажем.Људи мрзе Јевреје.Питао сам се зашто.Мислим да сам схватио.Мрзе их због тога што су јако моћни.Што држе економске конце, светке конце.Што су на врху пирамиде, па су недостижни за нас ко који смо на дну па нам не преостаје ништа друго него да их балтимо.Лично мислим да су они узрок економске кризе.Не у потпуности, али делимично да.Али зашто бих мрзео цео нардо због појединаца...:think:

Слажем се скроз. Иде ми мало на нерве тај њихов лоби и што их свуда има али против појединаца немам ама баш ништа.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-europskoj-uniji-jaca-antisemitizam/423528.aspx ANTISEMITSKI stav u zemljama Europske unije je u porastu, stoji u danas objavljenom izvještaju Europske agencije za ljudska prava. Podaci su zabrinjavajući, jer je od 2007. naovamo pao broj antisemitski motiviranih napada, a taj trend bi se mogao vratiti na staro.

Prije izraelske operacije u Gazi ovog siječnja je u većini zemalja EU zabilježen konstantan trend smanjivanja antisemitski motiviranih kaznenih djela. Takvi napadi su se u razdoblju između 2002. i 2006. povećali diljem Unije. Veći broj antisemitski motiviranih napada na ljude i imovinu zabilježen je između 2002. i 2006. u Francuskoj, Danskoj, Njemačkoj, Švedskoj i Velikoj Britaniji.:think:

kao i uvek kad izrael kiksira i padnu kritike na njegov racun, pocnu price o antisemitizmu.
stara prica, samo sve manje i manje pali.

Потпуно се слажем.Људи мрзе Јевреје.Питао сам се зашто.Мислим да сам схватио.Мрзе их због тога што су јако моћни.Што држе економске конце, светке конце.Што су на врху пирамиде, па су недостижни за нас који смо на дну па нам не преостаје ништа друго него да их балтимо.Лично мислим да су они узрок економске кризе.Не у потпуности, али делимично да.Али зашто бих мрзео цео нарoд због појединаца...:think:

Ja ij ne mrzim npr.....oni su programirani od svog rodjenja da postanu mocni.....tako su vaspitani

Nisam cula ni za jedan slucaj u Nemackoj,inace bi zvonilo na sva zvona

Zašto se oko toga diže tolika galama, antisemitizam je prisutan odvajkada, trebalo bi da su ljudi naviknuti na to, a uostalom, nisu Jevreji jedini narod koji je proganjan i diskriminisan

Slažemo se sa tvojom konstatacijom upravo je suprotno sada jevreji proganjaju palestince u Gazi i kršćane u Jerusalemu.Europa se budi iz letargije zato što su shvatili da nemaju izbora u borbi protiv MARX-ovog kapitalizma i komunizma jedan i drugi sistem su izmislila braća MARX koja su bila židovi ili po srpski jevreji a oba sistema su u služe samo njima i birokratima.
Ako na you tubu nema cenzure zašto je ima na krstarici?

Nisam cula ni za jedan slucaj u Nemackoj,inace bi zvonilo na sva zvona

Broj neonacističkih skupina u Njemačkoj rapidno raste, a ove je godine zabilježen 20-postotni porast napada desnih ekstremista u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Stanjem u Njemačkoj zabrinuti su i u Središnjem vijeću Židova Njemačke koji kažu da situacija u zemlji pomalo podsjeća na nasilje koje se provodilo nad pripadnicima njihova naroda tijekom tridesetih godina prošlog stoljeća.

ŽIDOVI ZABRINUTI

Antisemitski i napadi krajnjih desničara postali su tako razmetljivi i agresivni da sve više podsjećaju na godine poslije 1933, kada je Adolf Hitler došao na vlast, izjavila je Charlotte Knobloch na konferenciji za novinare u utorak. Knobloch, koja je preživjela Holokaust, smatra da je vlast izgubila kompas u borbi s rastućom popularnosti neonacističkih stranaka koje žanju uspjehe među siromašnim stanovništvom na bivšem komunističkom istoku zemlje.

Nasilje pripadnika krajnje desnice u Njemačkoj sve je otvorenije i brutalnije. U razdoblju od siječnja do kolovoza ove godine zabilježeno je oko 8.000 prijestupa koje su počinili pripadnici raznih neonacističkih skupina, a prošle je godine u istom razdoblju počinjeno 5.127 zločina, što je povećanje od 20 posto. Navedimo samo neke primjere.

Prije nekoliko tjedana igrači židovskog nogometnog kluba TuS Makabi iz Berlina napustili su teren kada ih je 15 navijača protivničkog kluba VSG Altglienicke počelo vrijeđati izvikujući parole Auschwitz se vratio i Židove na lomaču. Židovi su se požalili sucu tražeći da nešto poduzme, ali on se na to nije ni osvrnuo. Nešto ranije, u srednjoj školi u gradiću Pareyu u istočnoj Njemačkoj jedan je šesnaestogodišnjak bio prisiljen šetati školskim dvorištem s obješenom tablom oko vrata na kojoj je pisalo: Ja sam ovdje najveća svinja i imam posla samo sa Židovima. U lipnju je skupina neonacista nekoliko kilometara južno od Pareya spalila američku zastavu i primjerak Dnevnika Ane Frank…

Pristaše NPD-a
Ured državnog tužitelja iz Magdeburga pokrenuo je istragu protiv sedmorice ljudi, članova desničarske skupine koja je organizirala i obavila spaljivanje knjige. Ako ih osude, prijeti im zatvorska kazna do pet godina. No ono što najviše brine jest to da u gradiću od jedva tisuću stanovnika nitko nije dignuo glas protiv spaljivanja knjige, a ni gradonačelnik, koji je bio prisutan kada se to događalo, nije ništa učinio.

NEJEDINSTVEN PRISTUP

Vlasti na državnom i lokalnom nivou svjesne su problema, ali imaju različito viđenje o tome kako se odnositi prema njemu. Socijaldemokrati bi organizirali demokratski samit na kojem bi se raspravljalo o tome, krajnja ljevica bi utemeljila nezavisno vijeće zaduženo za nadzor krajnje desnog ekstremizma, a demokršćani favoriziraju stroge kazne za takve prijestupe, kombinirane s intenzivnom političkom edukacijom.

Ekstremističko nasilje više se ne smatra izoliranim i beznačajnim
Jedna od najdramatičnijih razlika, koja rezultira nejedinstvenim pristupom rješavanju problema nasilja desničarskih skupina, odnosi se na političku razdvojenost istoka i zapada zemlje, a posebice što se tiče uspjeha stranaka krajnje desnice na izborima za lokalne parlamente istočnonjemačkih saveznih pokrajina.

USPJEH NA IZBORIMA

Posljednji u nizu uspjeha desnih radikala nedavan je ulazak Nacionaldemokratske stranke Njemačke (NPD) u parlament savezne pokrajine Mecklenburg – Vorpommern, gdje su na lokalnim izborima osvojili 7,3 posto glasova, a u saveznoj pokrajini Saskoj neonacisti su na prošlogodišnjim izborima osvojili gotovo isti broj glasova kao i Socijaldemokratska stranka Njemačke (SPD).

Iako je problem s neonacistima nacionalni problem, najizraženiji je u pokrajinama koje su nekada sačinjavale komunističku Njemačku Demokratsku Republiku (DDR). Šesnaest godina nakon ujedinjenja sa zapadom na istoku vlada razočaranje i velika nezaposlenost. Također, u tim regijama živi malo stranaca.

U Njemačkoj su neonacističke skupine sve brojnije
Istočni Nijemci kao da su izgubili povjerenje u tradicionalne njemačke stranke - socijaldemokrate i demokršćane - te smatraju da one nisu uspjele riješiti njihove probleme, tj. približiti ih standardu bogatog zapada zemlje. Gotovo četvrtina stanovnika nekadašnjeg DDR-a i danas glasuje za Lijevu stranku koja je legitiman nasljednik Komunističke partije DDR-a i koja se nikada nije odrekla svog naslijeđa ni distancirala od zločina počinjenih za vrijeme komunizma.

To znači da ogroman broj građana bivšeg DDR-a još uvijek na izborima bira stranke bez demokratskih korijena, od kojih se neke nalaze i pod prismotrom Ureda za zaštitu ustavnog poretka. Istodobno, na zapadu zemlje stranke radikalne desnice i ljevice u pravilu ne osvajaju više od dva posto glasova na izborima za lokalne parlamente. http://www.h-alter.org/vijesti/vijesti/nacizam-sve-popularniji-u-njemackoj

prebijes ,rumuna,nemca,spanca,engleza,rusa.... ti si siledzija.

prebijes jevreja... ti si antisemita! e tako to ide...

Dobro receno.Btw nijedan narod , pardon pojedinci iz jednog naroda, nije toliko profitirao nad nesrecom svojih sunarodnika.Pogledaj samo koliko je filmova snimljeno zbog zarade cistog profita, a ne zbog pijeteta prema zrtvama.Covjek ne moze ,a da se ne divi tom narodu, a onda slijedi hladan tus kroz holivudsko smece.

Dobro receno.Btw nijedan narod , pardon pojedinci iz jednog naroda, nije toliko profitirao nad nesrecom svojih sunarodnika.Pogledaj samo koliko je filmova snimljeno zbog zarade cistog profita, a ne zbog pijeteta prema zrtvama.Covjek ne moze ,a da se ne divi tom narodu, a onda slijedi hladan tus kroz holivudsko smece.

Лупате глупости.
Ене га онај Ковачевић послао Јевреја у кому па нико није причао у Америци да је то дело антисемитизма него кафанска туча.

Лупате глупости.
Ене га онај Ковачевић послао Јевреја у кому па нико није причао у Америци да је то дело антисемитизма него кафанска туча.

Kovacevic je siledzija, ali ja sam rekla nesto drugo, da su pretjerali vise sa temama o holokaustu.Holokaust su dozivjeli i Armeni, mi Srbi, Kurdi, ima jos naroda i niko ne naziva antisrpska histerija bombardovanje Srbije i RS, niko ne naziva antikurdska histerija kad Turci bombarduju Kurde u Iraku - druga drzava.Ali kazi da su Jevreji pretjerali u bilo cemu, e to je antisemitizam.Inace vrlo cijenim i postujem Jevrejski narod i mi bi mogli puno toga od njih nauciti.

Kovacevic je siledzija, ali ja sam rekla nesto drugo, da su pretjerali vise sa temama o holokaustu.Holokaust su dozivjeli i Armeni, mi Srbi, Kurdi, ima jos naroda i niko ne naziva antisrpska histerija bombardovanje Srbije i RS, niko ne naziva antikurdska histerija kad Turci bombarduju Kurde u Iraku - druga drzava.Ali kazi da su Jevreji pretjerali u bilo cemu, e to je antisemitizam.Inace vrlo cijenim i postujem Jevrejski narod i mi bi mogli puno toga od njih nauciti.

Cek cek cek kad su to ameri pretrpeli holokaust.......?

Јесте и ја кажем.
Срби су такође доживели Холокауст и то од истих починиоца и у исто време када и Јевреји.

Тачно.
Ипак, морам још нешто додати: Мислим да су Јевреји један од заиста Одабраних народа. (Шта год то одабрани све значило, а значи много тога). Слажем се с Берђајевим. Не само по овом питању, већ и многим другим. :)

Veći broj antisemitski motiviranih napada na ljude i imovinu zabilježen je između 2002. i 2006. u Francuskoj, Danskoj, Njemačkoj, Švedskoj i Velikoj Britaniji.

Ovi mladi "Francuzi", "Danci", "Nemci" itd koji su toliko kivni na Jevreje zbog te nebitne Gaze i tih nebitnih ljudi tamo izgledaju ovako:

arab.jpg

Treba tu karakurciju pod hitno poslati nazad u njihove Tunise, Jemene i Turske, pa nek' tamo vriste.

jel? nekako su izglednije shanse da su oni tu svoji na svome, uostalom, videchemo. ko, shta, kako i gde. :D

I meni se cini, s' obzirom da u Francuskoj Francuza vise i nema(barem onih pravih). Ko je jednom tamo bio, makar i na kratko, to mu je optpuno jasno. Uglavnom se radi o doseljenicima iz francuskih kolonija(najvise Alzira i africkih zemelja) koji generacijama imaju status punopravnih gradjana.

Back