U Crnoj Gori se najviše praznuje

duska.vodolija

Buduća legenda
Poruka
29.335
Ministarstvo rada i socijalnog staranja saopštilo je da su povodom Nove godine i Božića neradni dani u Crnoj Gori 1. i 2. januar, kao i 6, 7. i 8. januar 2015. za pripadnike pravoslavne vjeroispovjesti.
Povodom predstojećeg Božića, za zaposlene rimokatoličke vjeroispovjesti neradni dani su 24, 25. i 26. decembar.
Tokom predstojećih praznika od svih zemalja balkanskog regiona najviše neradnih dana imaće Crna Gora, gdje se za Novu godinu ne radi dva dana, dok po tri dana praznuju pripadnici katoličke i pravoslavne vjeroispovjesti povodom Božića, dok će građani većeg dijela regije na raspolaganju imati manje neradnih dana.

http://www.vijesti.me/vijesti/u-crnoj-gori-se-najvise-praznuje-811621

2747543575767c7ea8512a864577aad9.jpg

Ovu prenesenu vijest postavila sam za temu .
Voljela bi da na temi ucestvujete i date svoj doprinos svojim misljenjem .
Da li je po vama Crna Gora mjesto gdje se najvise praznuje ?
z:)

Ministarstvo rada i socijalnog staranja saopštilo je da su povodom Nove godine i Božića neradni dani u Crnoj Gori 1. i 2. januar, kao i 6, 7. i 8. januar 2015. za pripadnike pravoslavne vjeroispovjesti.
Povodom predstojećeg Božića, za zaposlene rimokatoličke vjeroispovjesti neradni dani su 24, 25. i 26. decembar.
Tokom predstojećih praznika od svih zemalja balkanskog regiona najviše neradnih dana imaće Crna Gora, gdje se za Novu godinu ne radi dva dana, dok po tri dana praznuju pripadnici katoličke i pravoslavne vjeroispovjesti povodom Božića, dok će građani većeg dijela regije na raspolaganju imati manje neradnih dana.

...pa sad ajde ovako, mogu oni da donesu odluku da se ne radi do maja meseca, ono da se pripreme za letnju sezonu, pa da budu fit kad krenu
po primorju da se svrckaju...ali to i vazi samo za njih i ono malo sretnika koji rade po drzavnim ustanovama ili su na budzetu te iste drzave...
..a sta cemo sa osalima? ono privatni sektor, svi znamo i javna je tajna ne samo ovde vec verujem i u celom regionu, da svi ostali rade svaki
dan, pa cak i tog 1.januara..ajd ne bas puno radno vreme, ali rade...kao sto rade i 25-og i 7-og kad je Bozic katolicki ili pravoslavni...veoma
malo broj privatnika se drzi toga sto drzava propise..ne zanima ih to, jer unapred izracunaju koliko su na gubitku ako tog dana ne rade...

...to sto nema zakona u smislu da ako je praznik onda je praznik za sve (bez obzira da li je to puno ili malo), i da se zna da ce oni koji tog
dana rade biti kaznjeni, pa da svaki covek u toj drzavi ima isto pravo...podrzala bih uvek, jer jednostavno smatram da svako treba da ima isti
broj dana odmora i praznika...s obzirom da nije tako tu odluku licno smatram bezobraznom i ne primerenom, jos kad na te dane dodas da ce
mnogi spijiti po neki zamisli cuda zaostali dan od odmora iz one tamo godine, ima da se svrckaju kojekud ihahaj dana i da ih bas briga sto
ostali rade, cak ce i da se nerviraju jer u podne 1.januara ili 7-og nece imati gde da kupe hleb ili cigare:zblesav:

..toliko od mene, pravde niti je kad bilo, niti ce je biti...na zalost...:zelenko2:

...pa sad ajde ovako, mogu oni da donesu odluku da se ne radi do maja meseca, ono da se pripreme za letnju sezonu, pa da budu fit kad krenu
po primorju da se svrckaju...ali to i vazi samo za njih i ono malo sretnika koji rade po drzavnim ustanovama ili su na budzetu te iste drzave...
..a sta cemo sa osalima? ono privatni sektor, svi znamo i javna je tajna ne samo ovde vec verujem i u celom regionu, da svi ostali rade svaki
dan, pa cak i tog 1.januara..ajd ne bas puno radno vreme, ali rade...kao sto rade i 25-og i 7-og kad je Bozic katolicki ili pravoslavni...veoma
malo broj privatnika se drzi toga sto drzava propise..ne zanima ih to, jer unapred izracunaju koliko su na gubitku ako tog dana ne rade...

...to sto nema zakona u smislu da ako je praznik onda je praznik za sve (bez obzira da li je to puno ili malo), i da se zna da ce oni koji tog
dana rade biti kaznjeni, pa da svaki covek u toj drzavi ima isto pravo...podrzala bih uvek, jer jednostavno smatram da svako treba da ima isti
broj dana odmora i praznika...s obzirom da nije tako tu odluku licno smatram bezobraznom i ne primerenom, jos kad na te dane dodas da ce
mnogi spijiti po neki zamisli cuda zaostali dan od odmora iz one tamo godine, ima da se svrckaju kojekud ihahaj dana i da ih bas briga sto
ostali rade, cak ce i da se nerviraju jer u podne 1.januara ili 7-og nece imati gde da kupe hleb ili cigare:zblesav:

..toliko od mene, pravde niti je kad bilo, niti ce je biti...na zalost...:zelenko2:

Moji rodjaci iz Kanade se grabe da rade na drzavnim i vjerskim praznicima .
Svaki minut im je duplo placen .
Radis i kod privatnika svoje radno vrijeme i za to si placen.
Sve preko toga im se naknadno obracunava .
A privatnicu u Crnoj Gori imaju svoje zakone i ne daj Boze da su u bilo kom pogledu oni ti koji gube .
Njihova radna snaga nije pravedno placena ni kolicinom ni nacinom placanja .
Radnik u Crnoj Gori mora cesto da radi dva i tri posla da bi porodici obijezbjedio kakav - takav normalan zivot .
Taj udar na porodicu na majke koje se po cijeli dan muce na poslu dok im djecu vaspitavaju bake deke tetke .
To je nesto cime se necemo ponositi u buducnosti .z:(

- - - - - - - - - -

Pa, normalno !
To je notorna stvar.
Da su Crnogorci na daleko poznati po čojstvu, junaštvu i praznovanju...
Naročito im u praznovanju premca nema....

Al' ni drugo oko nije daleko !

Isti smo Grofe sustina nam je ista samo nam se pakovanja razlikuju .z:lol:

Po ovom pitanju moram da se složim sa odlukom crnogorske vlade što se tiče božićnih i novogodišnjeg praznika.

Pošteno i nadasve korektno prema svima. :hvala:

Inače, što se tiče državnih praznika i neradnih dana Češka je tu ispred Crne gore. Ima mnogo neradnih dana i državnih praznika.

dobro juitro radni narode crne gore, sad je nedje oko podna ustanite i odmorite malo

kad su se u cg odredjivali radni dani to jeislo ovako:
ponedeljak odmor od vikenda
utorak priprema za rad
sreda radna
cetvrtak odmor od rada
petak priporema za vikend
subota i nedelja vikend
dize se poslanik i pita: jel svaka sreda radna?

dobro juitro radni narode crne gore, sad je nedje oko podna ustanite i odmorite malo

kad su se u cg odredjivali radni dani to jeislo ovako:
ponedeljak odmor od vikenda
utorak priprema za rad
sreda radna
cetvrtak odmor od rada
petak priporema za vikend
subota i nedelja vikend
dize se poslanik i pita: jel svaka sreda radna?

Ajde da i ja ispricam jedan dobar vic ko spar...
Sjedi Crnogorac sa svojim drugom na stadion i gleda trku na 100 metara gdje učestvuje njegov unuk. Veli Crnogorac:
- Viđe onu budalu što se vuče iza ostalih!
Drug:
- To je tvoj unuk!
Crnogorac:
- A, viđe sokola što ih poćera sve ispred sebe!
z;)

- - - - - - - - - -

i neka! I treba da se praznuje, jer praznici služe između ostalog daokupe porodicu.

Pokupe crnogorci par dana i naprave mini godisnji odmor ...z:)

87001db2620d.gif

U Crnoj gori imamo zvanicne praznicne dane a Bogami i nezvanicne .
Zvanicne necu da brojim ne islati mi se koliko ih je necu da vas zamaram .
Ocu da vam pricam o nezvanicnim .Uglavno su vezani za Religiju i nase pravoslavne sveceve * sa crvenim slovom .
Pukla mi cijev sikti voda na sve strane , napravila se lokva koja prijeti da napravi baru .
Brzo trazim broj telefona najblizeg vodoinstalatera i Bogami nadjm ga srecna .
No dok se moja lokva pretvara u baru on je mislim radnik je kuci ali ne radi na crveno slovo .
Zato ubuduce kupujem i vjerski kalendar da pofatam sve te dane kad moji crnogorci ne rade a kad rade .

Poslednja izmena:
A kakav vam je taj praznik Dan Mimoze u Herceg Novom, da li samo tu se praznuje ili negde još? Meni su najsimpatičniji oni crveni i beli kostimi koje nose devojke. :flert:

To primorci imaju svoje praznike i maskarade ...
Imaju svije promocije jela i proizvoda za trziste u okviru turizma .
Uglavnom nista ne mogu ponuditi u cjelini kao zaokruzen domaci proizvod .
Srboja brale nasa vrijedna braca iz Srbije sve mogu da nam nadomjeste .

Back