U cije ime govoris Borise Tadicu???

Zarathustra:
Да се разумемо и да се оградимо.
Б. Т. очигледно, у функцији "српског" президента, је наступио у обраћању сувише попустљиво што му од појединих кругова даје заправо да се окарактерише као "Црногорац", а тек онда као Србин. Зашто ни у једном осврту није споменуо положај декларисаних Срба у ЦГ ???

Слажем се.
Прво ЦГ као држави даје превелик значај, а имамо право да питамо ШТО???
Друго, уставна је обавеза Србије, а и њега као председника да води рачуна о свим Србима ван својих граница.

jomini:
Kakva igra rečima... Koliko ima birača u Srbiji Eremita, a?

Ти мени да причаш о "игри речима". Па бар ти стално причаш да је 2 и 2 = 4? Како онда тумачиш превару која се састоји у томе да се ПРОКЛАМУЈУ ДЕМОКРАТСКИ ИЗБОРИ КАО СТАВ ВЕЋИНЕ ГРАЂАНА - а онда се томе дода срамна превара у облику реченице која гласи ОД ИЗАШЛИХ НА ИЗБОРЕ. И то онда нема никакве благе везе са неком већином - него напротив, ИЗБОРЕ СПРОВОДИ МАЊИНА и избори су став мањине А НЕ ВЕЋИНЕ ГРАЂАНА.

Добро ја сам грешком написао број становника уместо броја бирача, а тај број бирача 10.децембра 2002.године био је

6,525.760

е сада ти мени објасни која је то воља већине ако
је Борис Тадић добио

1,681.528 гласова..........

Не знам ни да ли је то целих 25% од уписаних бирача! Дакле, 75% грађана са правом гласа је рекло да се сви кандидати носе у три лепе, а овде хорови трубача за ту шибицарску превару која није израз воље већине уписаних бирача ТВРДЕ ДА СУ ГА ВЕЋИНОМ ГЛАСОВА ИЗАБРАЛИ! Обична превара !

Pa svi moguci izbori, u svim demokratskim drzavama sveta, pocivaju na principu:

Vecina od onih koji su glasali..............

Prosto ko pasulj, i ne vidim cemu tolika frka????
Kad bi se nesto ili neko birao po principu "vecina od svih sa pravom glasa.".....nikada se nigde nista ne bi izglasalo

skarfejs:
Pa svi moguci izbori, u svim demokratskim drzavama sveta, pocivaju na principu:

Vecina od onih koji su glasali..............

Prosto ko pasulj, i ne vidim cemu tolika frka????
Kad bi se nesto ili neko birao po principu "vecina od svih sa pravom glasa.".....nikada se nigde nista ne bi izglasalo

Није то само моје мишљење, него и људи који су паметнији и од тебе и од мене, на пример:

"Понекада ми се, засита, чини да неко намерно ради на томе да потпуно искључи народ из политичких процеса. Код нас пада парламент, фокус демократије. Обесмишљава се, можда намерно, да би неки центри моћи овде лакше владали. Чак им и парламент смета, ограничава их у њиховој власти.

Пре две године у Естонији је био референдум о прикључивању Европској унији. Изашло је 28 одсто становништва. Заговорници прикључивања су добили 52 одсто гласова изашлих гласача, односно око 15 одсто од укупног броја гласача. Средства информисања су пренела да су Естонци већином гласова одлучили да се прикључе Европској унији. Али, то није тачно, реч је о фалсификату референдума, јер су Естонци већином гласова одлучили да не изађу на изборе и да их Европска унија не интересује.

Инверзивна транзиција

Неко ће рећи ко им је крив. Зашто нису изашли на референдум? Одговор је једноставан. Нису изашли јер знају да ништа не могу да промене. Како год да гласају, биће исто.

• Има доста мишљења да је у нас, међу обичним људима, у народу завладала апатија, страх, безнађе. Одакле те негативне појаве долазе?

– Произилазе из стања у којем се ништа не може променити. Људи су сведени на вегетирање, на преживљавање. Виде да, без обзира на демократију, нема избора, нема алтернатива. Људима се мора показати да имају избор, да заиста одлучују о свој судбини.

Ова питања се јављају од француске револуције 1789. године. Управо је тада Жак Ру у паралементу држао ватрене говоре, истичући да је слобода празна фикција ако једна класа може несметано да мори глађу другу класу.

Апатија, страх, безнађе – царују тамо где народ нема хлеба да једе и тамо где његова воља ништа не значи.

Оливер Потежица је један од најугледнијих српских дипломата, који је службовао у Ирану од 1985. до 1990. године, да би потом био и изванредни и опуномоћени амбасадор Југославије у Јордану и Палестини (1996-2001). Аутор је већег броја књига, студија и фељтона из области међународних односа, спољне политике, историје и историје дипломатије. Неке од тих студија су преведене на неколико страних језика. Он је превео три књиге са енглеског језика.

Оливер Потежица важи за изванредног познаваоца Блиског истока, историје и традиције народа и држава у којима је боравио. Спада у ред наших најобразованијих каријерних дипломата и говори више језика.

Licno JA:
Izvini Petre, a sta je tu delikatno ako izjavis da Srbi u RS ne zele da zive u BiH! Kako to Siptari mogu kao nacionalna manjina da se odvajaju od Srbije, a Srbi kao konstituvni narod u BiH to nemaju pravo??? Pa bas zato bi trebalo da ga bude sramota! Izdajnik!
Samo ti je jedno tacno "Srbi kao konstitutivan narod u BiH"

Nauci sta je konstitutivan narod u jednoj drzavi i vidjeces da nema pravo da radi sta hoce.
Konstitutivni narod u BiH ima pravo da ucestvuje u formiranju zakonodavne i izvrsne vlasti i da sudjeluju u njoj.
Pravo na ucece u donosenju Ustavnih promjena, skupa sa drugim konstitutivnim narodima i gradjanima.
Pravo na otcjepljenje dijela drzavne teritorije nema zakonskog prava u BiH a ni u medjunarodnom pravu.
Ako gledamo kroz vazece zakone MZ, nacionalna, gradjanska i ostala prava drugih naroda i gradjana, Srbi imaju pravo na vekovni san o otcepljenju dijela teritorije koji po Ustavu R. BiH, kao i dejtonskom sporazumu, ne pripada samo Srbima tj. ciljana teritorija za otcjepljenje pripada ravnopravno i Hrvatima i Bosnjacima.
Zar nebi bilo bolje da je Milosevic, umjesto politike "Mira i prosperiteta" vodio politiku dobrosusjedskih odnosa i nakom 15 dana po referendumu gradjana u BiH priznao novo nastalu drzavu.
Tadic vodi politiku dobrodusjedskih odnosa, zato je priznao Crnu Goru 15 dana nakon referenduma, iako je vecina onih koji se izjasnjavaju kao Srbi bila protiv i tamo nema rata, kao u doba politike "Mira i prosperiteta" u Hrvatskoj i BiH.

Back