svarozic
Buduća legenda
- Poruka
- 35.145
Verovatno aludiraš na Narodne Heroje iz Drugog Svetskog rata po kojima su nazvane beogradske ulice...doduše ostala još po neka, a da banda nije promenila ?
Pa ovako :
Ti ljudi ne da su bili visokomoralni nego njihov moral danas ni kod koga ne nalazimo ni u tragovima.
Ti ljudi su se borili protiv svetskog ološa, fašista , nacista i domaćih gnjida kolabricionista izdajnika poput nedića&ljotića , dali svoje živote za slobodu od okupatora i okupatorskih fašističkih nula i kao takvi zacrtani velikim slovima u istoriju ove zemlje.
Nasuprot njima su ovi drugi , izdajnici koje danas forsira ekipa nacista na čelu sa Nemačkom, Austrijom i saveznicima im te je za dlaku Srbija obezvređena kao antifašistička zemlja već joj svakodnevno pripisuju atribute koji ne postoje.
jedino ako tebe zabole za Srbiju budući da nisi odavde pa namerno pišeš ovo što si napisao?
Što se Arkana tiče: tu imam pomešana osećanja , mišljenje.
Dobro znam i ko je i kakav bio i šta je radio al' opet ...juče nam je opet u poseti bila jedna kućna prijateljica , za dlaku izbegla masakr pobesnelih ustaša iz Vukovara gde je i sama živela i za nju je Arkan oslobodilac i heroj jer da njega u tom momentu nije bilo ne bi bilo ni nje ni mnogih drugih žena, dece i ostalih civila na koje su bezočno nasrtale horde krezubih pobesnelih hrvata.sa kamama u zubima, identično kao i 60 godina ranije.
Za mene i to dovoljno.
Šta god da je radio neka je i jedan srpki život sačuvao , treba da se poštuje.
Nisam mislio (samo) na tzv. narodne heroje... među njima i visokomoralnih ljudi, ali ima i ološa...
Mislim i na ostale ličnosti iz svjetske i naše istorije... evo npr. Džordž Vašington, prevarant koji je koristio crnce robove za bogaćenje... ili vojvode iz srpskih ustanaka među kojima je bilo svega i svačega... pa knez Miloš Obrenović, da nije možda on bio visokomoralna ličnost?!

P.S.
Naravno da mi je veoma stalo do Beograda i Srbije!!!

Poslednja izmena: