U Beogradu počela izgradnja Linijskog parka

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.920
1643043277-linijski-park-goran-vesic-Facebook-1000x560 nn.jpg

Danas je počela izgradnja prve celine Linijskog parka, čija će ukupna dužina biti 4,6 kilometara, i prostiraće se od Beton hale do Pančevačkog mosta, kazao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić

„Radovi su podeljeni u deset zona i danas su radnici JKP ‘Zelenilo – Beograd’ počeli radove na prvoj zoni, u dužini od 500 metara. Ovim radovima na prvoj celini, biće obuhvaćena površina od preko 12.700 kvadranih metara“, kazao je Radojuičić.

Prema njegovim rečima, tu će se nalaziti biciklistička staza, staza za šetanje sa pratećim mobilijarom i drugim sadržajima. Važno mi je da ovaj projekat realizujemo do kraja jer ćemo tako nastaviti spuštanje grada na reke, što je prednost koju Beograd nije iskoristio prethodnih decenija. Sada će i ovaj deo grada na obalama reke, postati jedan od najlepših delova Beograda.

Vrednost radova na prvoj celini je 134 miliona i 700 hiljada dinara.

Gradonačelnik je istakao da će radovi na izgradnji prve celine Linijskog parka koja će se prostirati od Beton hale do Bastiona Sv. Jakova trajati 90 dana, a uporedo se radi i planiranje radova na drugoj celini, koja će se prostirati od Bastiona Sv. Jakova do SC „Milan Gale Muškatirović”.

https://www.danas.rs/vesti/beograd/...g-parka-za-pocetak-do-bastiona-svetog-jakova/

za pohvalu je sto sredjuju obalu ali mi nije jasno da se radovi zapocinju u sred zime na minusu

Jedan od glupljih poteza koji ce kostati bogaOca gde je akcenat na turistima koji ce dolaziti "kruzerima" u Beograd.

Gde cemo mi novobeogradjani (dobro de, sad novosadjanin) da parkiram auto kada dodjem da malo vidim Kalemegdan iz drugog ugla?

Gde se spominje i najmanji parking ? Onaj ispod zooloskog vrta ce kao da zavrsi posao za sve koji zele da setaju? Za cca 50 automobila ....

A da bice tu i METRO stanica :rotf:

Tesko pranje para uobicajeno za genijalce iz gradskih struktura......alava goMna sa pasnjaka materim

Back