U Beogradu palo 2 cm snega i izazvalo kolaps saobracaja!

Ma to je ok, ali je druga priča. Sad je reč o gužvama, a ne o lošem stanju puteva. ;)
Pa postoji i tu kvaka.Jadni lopovi iz gradske vlade su u centru grada od velikog broja dvosmernih ulica napravili jednosmerne a od dobijenog ''viška'' parking prostor koji naplaćuju.Smanjili su korisnu površinu puteva i napravili su džumbus i štetu.Razumeš sad?

ne pljujem ja ovde po beogradjanima vec po beogradskim vlastima tj Demokratskoj Stranci koju obavezno uvek iznenadi sneg u novembru/decembru/januaru kad mu vreme nije z:D

Jednostavno oni su nesposobni da rese problem saobracaja u Beogradu, kao sto su nesposobni da rese i sve ostale probleme ove zemlje.

DS vlada beogradom od 1996 do danas tako da uopste ne cudi sto je taj grad u konstantnom saobracajnom haosu ako padne 10 mm kise ili 2 cm snega.

tihi...nema to nikakve veze sa time ko je na vlasti,politika me ne interesuje,ali..ja sam juce proveo 2 sata u tom kolapsu na banjici,apsolutno nikakvog razloga za guzvu nije bilo,na ulicama nije bilo ni ta 2cm snega jer se topio kako je padao,barem na ove glavne...nije bilo udesa..nicega
stvar je u glavama ljudi,kad god padne pa i njasitnija kishica ili 5-6 pahuljica ljudi,t.j. tvz. "vozachi" se UPLASE i pocnu da gushe saobracaj,da sam kojim slucajem juce bio svojim kolima,ladno bih isao suprotnom trakom,po liniji ili po trotoaru u krajnjem slucaju,ne bi mi bio prvi put i za mene ne bi bilo kolapsa,jer ponavljam..nije bilo objektivnih razloga za kolaps

pa ja sam iz novog sada dosao vozom u beograd,a isti taj voz je kasnio pola sata,jer je poceo da pada sneg...znaci iz istog razloga...stvar je samo u glavama plashljivih vozaca,a u ovom slucaju mashinovodje,da nije beogradska vlast kriva i sto je voz iz subotice kasnio pola sata u dolasku u novi sad?

nema krivaca sa strane,nema zavere,nema masona,cie i vatikana....iskljuchivi krivci za kolaps su oni koji su u istom ucestvovali!!!

ne pljujem ja ovde po beogradjanima vec po beogradskim vlastima tj Demokratskoj Stranci koju obavezno uvek iznenadi sneg u novembru/decembru/januaru kad mu vreme nije z:D

Jednostavno oni su nesposobni da rese problem saobracaja u Beogradu, kao sto su nesposobni da rese i sve ostale probleme ove zemlje.

DS vlada beogradom od 1996 do danas tako da uopste ne cudi sto je taj grad u konstantnom saobracajnom haosu ako padne 10 mm kise ili 2 cm snega.
Eto, lepo Ti Master rekao...
nema to veze sa vlascu vec sa time da svaka susa zasedne u neki dzip i bleji po centru, stane gde hoce, kako hoce i koliko hoce. A najbolji su ovi iz unutrasnjosti kada krenu na Slaviji u suprotan pravac...cinjenica je da je palanacki mentalitet u velikoj ofanzivi i da su mnoge barikade popadale. Valjda to tako treba...
Ja sam pitao cemu toliko razdraganih smajlija a na pljuvanje smo navikli, to me ne pogadja...

Oni koji bahato voze,parkiraju gde stignu, oni koji inace nemaju pojma sta znaci volan,oni koji su jaci,koji voze besnija kola...mnogo je uzroka guzvi u BG, cak i kada je suncano i suvo....ima guzve, kada je utakmica,demonstracije, protesti, strajkovi,...kad se pokvari trola, kada se dvoje sudare na suprotnoj traci gazele, kad je saobracajac tu da regulise saobracaj, kad gradonacelnik najavi da sve funkcionise....Guzva je sastavni deo Beograda, osim kada je novogodisnja noc, kada je avgustovski odmor, i posle 24h...

Tihi, druškane... Ovde na Beogradu te ne znaju, ali već su skapirali da imaš problem druge vrste. :lol:

Inače, količina padavina ako je u pitanju kiša, ne meri se u milimetrima. I da, verujem da to znaš, ali od besa i nemoći da ti se neke želje ispune nekad stvarno lupetaš. Zato pusti ovo i idi na Politiku i smaraj onih par korisnika koji ti se još uvek ne podsmevaju. Dakle kletve, psovke i te stvari... Go!!!!!!!!!! :hahaha1:

Oni koji bahato voze,parkiraju gde stignu, oni koji inace nemaju pojma sta znaci volan,oni koji su jaci,koji voze besnija kola...mnogo je uzroka guzvi u BG, cak i kada je suncano i suvo....ima guzve, kada je utakmica,demonstracije, protesti, strajkovi,...kad se pokvari trola, kada se dvoje sudare na suprotnoj traci gazele, kad je saobracajac tu da regulise saobracaj, kad gradonacelnik najavi da sve funkcionise....Guzva je sastavni deo Beograda, osim kada je novogodisnja noc, kada je avgustovski odmor, i posle 24h...

da, ali to je samo deo stanovnika bgda.

vecina je normalna, vozi dobro, pazljivo, cak i vesto. samo da se zna. imamo i strpljenja, kad je guzva i kad se kolona otegne, disciiplinovano cekamo, i polako mic po mic, napredujemo,

istina je da ovi novi su tankih zivaca, lako iskacu iz kolone, preticu preko pune linije, ako im se neko obrati, ispsuju ga kao najgori kriminalci. a cak i ne znaju osnovna pravila u saobracaju, pa ni semafor ne razumeju, npr uslovnu strelicu

ali, to je tako, treba par puta dnevno preci preko centra ili preko gazele, i tako svaki radni dan

zato i volimo produzene praznike, kad se grad isprazni

Pre izvesnog vremena sam u jednom casopisu procitao... "da je dovoljno da neko samo pljune na ulicu i odmah ce da nastane kolaps".
Iskreno, nikako da bilo gde nadjem prave podatke - da li publika vise vozi kad je kisno/snezno vreme ne zeleci da se gnjavi po gsp-u ili je u pitanju slucaj da ta publika koja ionako vozi uopste ne ume da se snadje u bilo cemu osim u idealnim uslovima vidljivosti (za neke je i to problematicno).
Pa zar smo samo jednom videli neki raskimatani jugo ili nesto slicno sa svim staklima osim sofersajbne totalno zamagnjenim?
Ma da ipak uvedemo lepo 'letnju' i 'zimsku' vozacku dozvolu i resena stvar ? ;-)
Ili da 'samo' uvedemo naknadnu proveru vozackih sposobnosti, npr. 10 godina posle polozenog? Malo na poligonu, a malo i u saobracaju (bez teorije). Da stvarno vidimo koliko ima ljudi koji znaju da voze.

I moram da pohvalim mog instruktora voznje. Preko Slavije sam jos na kursu presao bar 20 puta. Jednom sam po lokalnom putu, nocu, po magli, isao u Batajnicu (po cvarke xD ). Mozda cvarci nisu u programu voznje, ali ja sam bio zadovoljan jer je sve proslo dobro.

p.s. polozio iz prve, i voznju i testove :-D

@Platin

obicno prvi dan kada pada sneg, on pada u neko nedoba, i veliki je broj vozaca koji se trudi da stigne kuci, a krenuli su po `lepom` vremenu.

to se poklapa i sa izlaskom kamiona za ciscenje, koji zapadaju u guzvu, nemaju prioritet u kretanju ulicom, retko ko im se sklanja, i guzva potaje sve do 8-9 uvece, dok narod ne stigne kuci

vec do sutra, obicno, ulice su prociscene, a i smanji se broj vozila, spolja gledano kao da je neki drugi grad

sledeci veci problemi su kad naidje ledeni dan i opsta poledica. tada ko god moze treba da ostane kuci, dok se ulice ne pospu solju

a automobili, pa i ovi veliki, stranog porekla mogu da imaju siroke gume, slabu saru i zadnji pogon, i problemi su neminovni.
ne jednom sam kadetom na uzbrdicama na ustanickoj npr prolazio pored njih dok slajfuju i dok se poprecuju

dakle, u pravu si, za dijagnozu

Back